Rüzgar alsın götürsün!

Rüzgar enerji santralleri yapılacak illerin arasında Eskişehir’in de bulunması bir hayli sevindirdi diyebiliriz.

8 Temmuz 2019 11:11
A
a
Sütiş Eskişehir
Alpu Ovası’na yapılması planlanan Termik Santral uzun süredir gündemimizde… Tepki açıklamaları, eylemler, dava süreçleri, ÇED raporu, santralin yapımı için tam 7 kez ihaleye çıkılması… Bitmeyen bir termik santral aşkımız var… Kömürlü termik santralde bir kesim oldukça kararlı: “Yaptırmayacağız” diyor… Gizli bir kesim de “Santrali yaptırma” çabasında! Halkın sağlığını hiçe sayan termik santral tartışmaları sürerken bir başka gelişme de yaşandı. Rüzgar enerji santrallerinin yapımı amacıyla 5 ilde bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak. Karar resmi gazetede yayınlandı. Rüzgar enerji santralleri yapılacak illerin arasında Eskişehir’in de bulunması bir hayli sevindirdi diyebiliriz. Şimdi top Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda… Rüzgar Enerji Santralleri sayesinde çevreye zarar vermeden enerji üretilebilecek. Böylelikle Eskişehir’in havasına, suyuna, toprağına, insanına hiçbir şekilde zarar gelmeyecek. Rüzgar enerji santralleri sayesinde belki halkı kanser edecek olan “Kömürlü Termik Santral” sevdasından vazgeçerler… Ne diyelim Eskişehir’in baş belası olan “Kömürlü Termik Santrali rüzgar alsın, götürsün” temennisinde bulunmaktan başka çare bırakmadılar!

7 vekil çiftçisini unutacak değil ya!

Geçtiğimiz ay Eskişehir’in kırsal bölgesinde hayatını sürdüren çiftçimiz sel felaketiyle sarsıldı. Yüzde yüze yakın tarlarda ekinler zarar gördü. Çiftçi kara kara düşünüyor. Selden zarar gören bölgeler için kentin en yetkili isimleri harekete geçmiş yaraların sarılması için girişimler başlatmıştı. Çiftçinin derdi büyük! Akıllarda şu soru var: “Zararı kim karşılayacak?” Orası biraz karışık. TBMM’de çiftçinin sorunları dile getirildi ancak her hangi bir yardımda bulunulmadı. Süreç uzun soluklu olacağa benziyor. Eskişehir’in 7 vekili kendisini seçen çiftçisini 2 gün de unutacak değil ya! Mücadeleye devam ederler çiftçinin mağduriyetini giderirler. Çünkü Eskişehir halkı mücadele edeni sever!

“BAYRAMA KADAR ELEKTRİK GELİR Mİ?”

Alpu’ya bağlı Başören Mahallesi Sarıçiçek bölgesinde halk 50 yıldır elektriksiz yaşıyordu. Neyse ki sorun çözülmek üzere… Vali Özdemir Çakacak talimat verdi. OEDAŞ elektrik hatlarını döşedi. İş sadece enerji verilmesine kaldı. Ancak bazı hatların orman arazisinde olması nedeniyle Orman Bölge Müdürlüğü’nün de işlemlerini tamamlanması gerektiği tarafıma ulaştırıldı. Sarıçiçek halkı elektrik hasretinin son bulacak olması nedeniyle bir hayli heyecanlı… Aradılar sordular: “Hatlar çekildi. Herkesten Allah razı olsun. Elektrik bayrama kadar gelir mi?” Sarıçiçek halkı Kurban Bayramı’nı aydınlıkta geçirmek istiyor! Yetkililere duyurulur…

eskişehirspor
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi