Rüzgâr

13 Kasım 2018 08:34
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Geçtiğimiz haftalarda Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak’la bir araya gelme fırsatımız olmuştu. Sohbetimiz sırasında neler konuştuklarımızı, 7 Kasım Çarşamba günü kaleme aldığım ve www. anadolugazetesi.com’da bulabileceğiniz ‘Üç rektör’ başlıklı yazımda sizlere aktarmıştım.

*

Ancak aktarmadığım bazı bilgiler vardı. Bugün, o bilgilerden bir tanesini paylaşmak istiyorum.

Nedir o?

ESOGÜ ile ilgili sayısal veriler!

*

En son yapılan güncellemeye göre, ESOGÜ’nün… Öğrenci sayısı, 31 bin 871. Akademisyen sayısı, bin 615. Çalışan sayısı, bin 604.

*

Tıp Fakültesi hastanesinde çalışan sayısı ise 2 bin 162.

*

Bu noktada, Tıp Fakültesi hastanesine özel bir başlık açalım. ESOGÜ Tıp Fakültesi hastanesinde… Günde ortalama ayakta hasta sayısı, 2 bin 927. Aylık ortalama ayakta hasta sayısı, 64 bin 403. Yıllık ortalama ayakta hasta sayısı, 772 bin 847. Aylık ortalama yatan hasta sayısı, 5 bin 223. Yıllık ortalama yatan hasta sayısı, 62 bin 680.

*

Gelelim kampüse… Kampüste, günlük bulunan insan sayısı, ortalama 45 bin. Kampüse, günlük giriş yapan araç sayısı, ortalama 10 bin. * Yukarıdaki rakamlardan da görüleceği üzere, ESOGÜ içerisinde aadeta bir şehir yaşıyor. Bu anlamda Rektör Şenocak’ın bir hayali var.

Ne demişti Şenocak?

Şunu: “Bizim üniversitemiz de tıpkı şehir gibi cıvıl cıvıl olsun, her tarafında sanat eserleri yer alsın, insanları umutlandırsın, öğrencilerle Eskişehir halkı burada bütünleşsin. İşte biz bunu da sağlamaya çalışıyoruz ve görev süremiz sonuna kadar başarılı olacağımızı düşünüyoruz.”

*

Bu hayalin imkansız bir yanı yok. Zira gemi, tüm donanımıyla tamamlanmış, denize indirilmiş, yelkenlerini açmış; şaha kalkmak ve şehirle bütünleşmek için sadece rüzgarın esmesini bekliyor. Kemal Şenocak ise, “o rüzgar benim, gemiyi ilerleteceğim!” diyor.

*

O, inanmış. Bize de destek vermek düşer...
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi