Rüyalar izlenebilecek mi?

Serkan Açıkgöz yazdı

9 Eylül 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Bilim adamları yeni geliştirdikleri teknikle düş ya da rüyada gördüklerimizi görüntülemeye çok yaklaştı. Berkeley Kaliforniya Üniversitesi’nden bilim insanları fMRI ve bilgisayar modellemeleri kullanılarak geliştirdikleri teknikle, bir insanın daha önceden izlediği bir filmi görüntüye dökmeyi başardılar. Teknik şimdilik sadece izlenen görüntüyü geri getirebiliyor. Yapılan denemelerde bir film fragmanı izleyen bireyin beyni özel teknikle taranarak bilgisayar aracılığıyla görüntü geri işleniyor. Tekniğin geliştirilmesiyle düşünce, rüya gibi kavramların da görüntüye dökülmesi mümkün hale gelebilir.
 
 
Bu fosil tam 130 milyon yıllık
 
Çin'de 130 milyon yıl öncesine ait dinozor fosili kalıntıları keşfedildi. Habere göre, Çinli bilim insanları ülkenin kuzeyindeki Hıbey eyaletinde bulunan Fıngning Man Özerk vilayetinin Liçilong kasabasında 130 milyon yıl önce yaşayan bir dinozora ait kalça kemiği fosilleri buldu. Parçalanmış halde bulunan fosiller üzerinde yapılan çalışmalarda dinozorun 7 ila 10 metre uzunluğa sahip olduğunu ortaya çıkarıldı. Söz konusu dinozorun yeni bir tür olabileceği düşünülüyor.
 
 
Youtube telefonlarda kararıyor
 
Bilgisayarlarda ve iOS'taki YouTube uygulamasında bir süredir kullanılan faydalı işlev, aylar sonra Android uygulamasına da geldi! Android'in yeni sürümü Pie ile birlikte Google uygulamalarına gelen küçük yenilikler devam ediyor. İlk olarak masaüstünde, sonrasında iPhone'da (iOS) koyu moda kavuşan YouTube, artık Android'de de koyu modu destekliyor. Koyu mod, beyaz yerine gri arka plan kullanarak gözünüzü dinlendirmenizi sağlıyor.
 
 
Twitter'dan yep yeni özellik
 
Facebook ve İnstagram'ın ardından Twitter'da da kullanıcılar kimlerin online olduğunu görebilecek. Twitter'ın CEO'su Jack Dorsey attığı bir tweette, Twitter'a yeni bir özellik geleceğinin müjdesini verdi. Çok yakında Twitter kullanıcıları kimlerin online olduğunu görebilecek.
 
 
Türksat'tan model uydu yarışması
 
Türkiye'de üniversite ve yüksek lisans öğrencileri arasında düzenlenen "Türksat Model Uydu Yarışması"nın üçüncüsü, Türkiye Teknoloji Takımı iş birliğiyle 20-23 Eylül'de yapılacak. Havacılık, uzay ve teknoloji festivali "Teknofest İstanbul" kapsamında gerçekleştirilecek yarışma, 22 takımın katılımıyla İstanbul Yeni Havalimanı'nda düzenlenecek. Öğrenciler, yarışmada, "tasarla-yap-uçur" modeliyle gerçek uydu sistemlerinin yapım süreçlerini birebir uygulama şansı elde ederken, farklı üniversite takımlarıyla tecrübe paylaşımı ve sektörde faaliyet gösteren kurumlar, şirketler, uzmanlar ve mühendislerle iletişim imkanı bulacak.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi