Robot ekibimiz şampiyon oldu

Serkan Açıkgöz yazdı

13 Ağustos 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Merhaba. Böyle etkileyici gelişmeleri yazmak benim çok hoşuma gidiyor inanın. Çin’e giden kardeşlerimiz şampiyon olup döndüler. Çin'de düzenlenen Uluslararası Robot Şampiyonası'na katılan Antalyalı robot takımı kardeşlerimiz, dünya şampiyonu oldular. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası sponsorluğunda Pekin’de düzenlenen Robot Şampiyonası’na katılan Antalyalı öğrencilerin oluşturduğu robot takımı, ‘Zihin gücü ile giden tekerlekli araç’ projesiyle kendi kategorisinde dünya şampiyonu oldu.
 
Türk Telekom'dan büyük başarı
Türk Telekom‘un kurumsal sosyal sorumluluk projesi olan Telefon Kütüphanesi, uluslararası alanda başarılarına bir yenisini daha ekledi. Bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom‘un çok ilgi gören projesi Telefon Kütüphanesi, uluslararası alanda başarılarına bir yenisini daha ekledi. Son olarak proje, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP), Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini desteklemek amacıyla hayata geçirdiği Business Call to Action (BCtA) programına kabul edildi. Eşitsizliklerin ortadan kaldırılmasına ve bilgiye erişimde fırsat eşitliğine sağladığı katkı ile sürdürülebilir kalkınma hedeflerini destekleyen Telefon Kütüphanesi, dar gelirli-dezavantajlı grupların toplumsal hayata katılımına destek olması yönüyle BCtA üyesi olmaya layık görüldü. 2013 yılında aynı programa İnternetle Hayat kolay projesi ile kabul edilen Türk Telekom, bu başarıya sahip Türkiye’deki ender şirketlerden biri olma unvanını da üstlenmiş oldu.
 
Fotoğraf paylaşanlara önemli uyarı
Sosyal medya devi Facebook'un bünyesinde bulunan WhatsApp'tan dikkat çeken yeni özellik. WhatsApp, Instagram'ın popüler özelliklerinden birisini platforma entegre etmek için çalışmalarını hızlandırdı. WhatsApp'ın son beta sürümünde fotoğraf filtreleri gözüktü, şirket daha sonra bu özelliği beta sürümünden kaldırdı. Söz konusu özellik WhatsApp'ta kullanıma sunulduğunda konuştuğunuz kişiye fotoğraf göndereceğiniz zaman ekranı yukarı kaydırarak filtre seçebileceksiniz. Test görüntülerine bakılırsa WhatsApp ilk etapta 5 filtre seçeneği sunacak. Bu özelliğin kullanıma gireceği tarih için ise henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.
 
Facebook dedikoduları doğru çıktı
Facebook'un TV hamlesi resmiyet kazandı. Daha önce dedikodu düzeyindeki haber, şirket yetkililerince de doğrulandı. Watch (İzle) adlı yeni sekmesini tanıtmaya hazırlanan Facebook, BuzzFeed, Tastemade, ATTN ve Conde Nast tarafından hazırlananlar başta olmak üzere, kendisi için özel hazırlanan birçok içeriği de sunacak. Ziyaretçilerini daha uzun süre sitesinde tutmak isteyen sosyal ağ, bunun için Netflix benzeri içeriklere de yönelecek. Ancak ilk adımda reality şovlardan canlı spor müsabakalarına ve başka yerde yayımlanmayan kısa içeriklere yer verecek.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi