Ramis Tunca istifa etti

İYİ Parti İl Başkanı Ramis Tunca, görevinden istifa ettiğini açıkladı

11 Nisan 2019 08:08
A
a
Sütiş Eskişehir
İYİ Parti İl Başkanı Ramis Tunca, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Siyaset böyle bir şey; siz partinizin en zor döneminde kalebentlik yaparsınız, ancak olası bir yenilgiden sonra yaptığınız işin ehemmiyeti önemsenmez. Bir bakarsınız bütün fatura size kesilmiş... Parti il başkanlığı önemli bir konum. Hele ki milletvekili bulunduran bir ildeyseniz, İl başkanlığı daha da önemli oluyor. Elbette Sayın Tunca'nın istifa etmesi, İYİ Parti'de bir deprem etkisi yaratmayacak. Partinin başına yeni bir isim geçecek ve o isim de – tıpkı Ramis Tunca gibi – partisinin iyiliği için elinden geleni yapacak. Tabii burada Sayın Tunca'nın yaptığı basın açıklamasıda, istifa kararını Genel Başkan Yardımcıları Koray Aydın'la konuştuktan sonra verdiğini de ifade edelim. Gazeteciliğin en sevdiğim kısımlarından biri de 'Şifre kırıcılığı' yapmak. Bir politikacı süslü cümleler mi sarf etti; insanlar size başını çevirir ve "Ne demek istedi?" diye sorar. Biz de bilgiç bilgiç ne demek istediklerini açıklarız. Ben Sayın Tunca'nın, "Koray Aydın'la konuştuktan sonra istifaya karar verdim" açıklamasını, "Koray Aydın istifa etmemi istedi" diye yorumluyorum. Her neyse... Elbette Sayın Ramis Tunca ile birlikte, İYİ Parti İl Yönetiminin de görevinden ayrıldığını unutmayalım. Hatırlanacağı üzre İYİ Parti Eskişehir'de CHP'yi destekleme kararı almıştı. Büyükşehir ve Tepebaşı bölgelerinde de CHP'yi desteklediklerini biliyoruz. Ancak İYİ Parti Odunpazarı'nda CHP'yi desteklemedi. Bazıları bu durumu yerel yöneticilerin kaprisi olarak görebilir. Ancak – Şahsen şahitlik ederim ki – bu karar Genel Merkez tarafından desteklenmişti. Ayrıca Sayın Ramis Tunca'nın, "Odunpazarı'nda biz aday çıkaracağız, CHP bizi destekleyecek" açıklamaları sırasında sus – pus olan CHP'lileri de biliyoruz. Birileri Sayın Ramis Tunca'nın 'Kafasına göre' açıklama yaptığını düşünerek, acemilikle suçlayabilir, fakat hakikat biraz farklı sanırım...
Uzatmayalım. Siyasette ilk defa bir İl yönetiminin istifa ettiğildiğini görmüyoruz. Yalnız Tunca ve arkadaşlarının partileri için ellerinden geleni yaptıklarının da altını çizelim..
 

Eskişehirliler şanslı 


Eskişehir Emniyet Müdürlüğü tarafından Türk Polis Teşkilatı kuruluşunun 174'üncü yıldönümü sebebiyle şehit polisler kabirleri başında dua edilerek anıldı. İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ve silah arkadaşları, Kanlıpınar Şehitliğine de giderek, vatan ve namus uğrunda canlarını veren atalarını andılar. Kendilerini tebrik ederiz.
Eskişehir olarak şanslı bir il olduğumuzu sıklıkla dile getiririm. Durum polis teşkilatında da aynı. Daha önce de Savaş Yücel gibi ve Hanefi Avcı gibi şöhretli polisler İl Emniyet Müdürlüğümüzü yapmışlardı. Sayın Yücel daha sonra yurt dışında görev almış, emekliliğinden evvel Bürüksel'de rahat bir görev yerine getirmişti. Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü'nden çok daha önemli vazifeleri rahatlıkla üstlenecek bir polisti. Bir diğer 'şanslı' olduğumuz husus da Hanefi Avcı gibi bir polisin emniyet müdürü olmasıydı.Şimdi İl Emniyet Müdürlüğü'nün başında Engin Dinç var. Kendisi de rahatlıkla daha büyük sorumlulukları üstlenecek seviyede bir isim. Sultan Abdülmecid döneminde kurulan Emniyet Teşkilatının 174'üncü yıl dönümünde konuşan Dinç, şehit ailelerini de unutmayarak, "Burada yatan tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Şehit ailelerimize başsağlığı diliyoruz. Şahsım ve diğer tüm meslektaşlarım, sizlerin birer evladı birer kardeşidir. Her zaman emirlerinize amadeyiz. Bu millet ne yapsa hakkınızı ödeyemez. Ben tekrar tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet sizlere de sabırlar diliyorum. Allah mekânlarını cennet etsin, nur içinde yatsınlar" ifadelerinde bulunmuş. Kendisine kelimesi kelimesine katılıp, gösterdiği hassasiyetten ötürü tebrik ederiz.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Eses 11 Nisan 2019 15:35

İttifak ruhuna aykırı davrandınız. İttifak ortağının zaten güçlü olduğu yerde aday çıkarıp rakibine destek vermek değil, tam tersini yapmaktır. Siz ise Sarıcakaya, Mihalgazi v.s. yerler dururken Odunpazarına göz diktiniz. İnönü için ilçe başkanınızın yaptıkları ise mum dikti. İnşallah en kısa zamanda İnönü örgütü de görevden alınır.

2 1 Cevap Yaz
Aliş

İyi Partinin ve CHP'nin iki ayrı parti olduğunu unutmayın. Herkesin bir siyasi hesabı, beklentisi ve öngörüsü var. İyi parti elbetteki bu tür şeyleri yapacak. Normaldir. Diğer ittifaklarla karıştırmayın. Bazı itifaklarlarda enteresan şekilde partiler sanki bir partiymiş gibi davranıyor. Sonuçta iki ayrı parti. O zaman birleşseydiniz kardeşim. 2 sene önce diğerinin liderine tabiri caizse kötü laflarla benzetmeler yapan adam, sanki hiç bir şey olamamış gibi el sıkışıp tek bir partiymiş gibi hareket ediyor. Vallahi enteresan mı enteresan. Şu İnternet nelere kadir. Hiç bir demeç, video laf silinmiyor.

0 2
Halil 11 Nisan 2019 11:18

İYİ partiyi bitiren chp oldu . iyi parti chp destekledi ama chp iyi partiyi desteklemedi

4 3 Cevap Yaz
aliş

İyi parti MHP'den daha fazla oy aldı. 1 senelik bir partinin %7 oy alması ve katılımıyla İstanbul ile Ankara'daki oyunu değiştirmesi, kısacası Türkiye'yi sallaması bence büyük bir başarı. Siz 50 senelik bir partinin 1 senelik partinin oy oranına ulaşamamasına ne dersiniz?

0 1
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi