Puan silme değil o, nazarlık…

Ve şimdi… Osman Taş kulüp Başkanı, Mehmet Şimşek ise Mali Asbaşkan ve aynı zamanda Başkan Vekili. Ancak gelin görün ki, puan silme cezasının gelmesini engelleyemediler!

26 Haziran 2019 08:34
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor’un Hukuk - TFF İşlerinden Sorumlu Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Mustafa Topkaya’nın yaptığı açıklamayla birlikte, takımımıza puan silme cezasının (eksi 6 puan) geldiğini resmi ağızdan öğrendik.

*

Dilerseniz, Kaan Ay yönetiminden başlayıp Osman Taş yönetimiyle devam eden puan silme sürecine bir göz atalım…

*

İddialara göre…
  • 31 Ocak 2019’da, Pinto’nun faizi dahil 496 bin 430 Euro alacağının ödenmesi için Eskişehirspor’a yazı geldi. Yazıyı gönderen, Pinto’nun avukatı Cumhur Batı.
  • Ödemenin yapılması için 2 ay süre verildi.
  • 31 Mart 2019’da süre doldu, ancak herhangi bir ödeme yapılmadı.
  • Daha sonra Pinto’yla iletişime geçildi; 8 Temmuz 2019’da ödemenin yapılacağı söylendi, ancak protokol yapılmadı.
  • Ümraniye maçı öncesi Pinto’nun avukatı yöneticilerle iletişime geçerek, “ödemeyi yapın yoksa 6 puan silinmesi için FİFA’ya başvuru yapacağım” dedi.
  • Ancak ödeme yapılmadı.
  • Bu sefer Afyon maçı öncesi yöneticileri arayan Pinto’nun avukatı, “Artık FİFA’ya başvuru yapıyorum, beklemeyeceğim” dedi.
  • Ancak yine yöneticiler herhangi bir adım atmadı.

*

Buraya kadar ifade ettiğim süreç, Osman Taş ile Mehmet Şimşek’in de içinde olduğu Kaan Ay yönetimini ilgilendiren iddiaları barındırıyor.

*

Sürece ilişkin şimdi okuyacağınız iddialar ise Osman Taş yönetiminin sorumluluğunda gerçekleşen olayları anlatıyor…
  • Osman Taş ve Mustafa Topkaya, 20 Haziran 2019’dan önce Pinto’yla görüştüler. Pinto, “100-150 bin Euro’ya işi çözeriz” dedi. Ancak buna rağmen ödeme yapılmadı.
  • Durum böyle olunca, 20 Haziran’da FİFA’dan puan silme cezası geldi ve bununla beraber ortalık karıştı.
  • Aslında Kaan Ay yönetimi, 25 Nisan 2019 tarihli bir protokol hazırlıyor, ancak Pinto parasını alamadığı için protokolü imzalamıyor. Osman Taş yönetimi, ödemeyi yapsaydı eğer, Pinto’nun 25 Nisan 2019 tarihli protokole imza atmasını sağlayıp sorunu çözebilirdi.

*

Tüm bu iddialara bakılacak olursa… Osman Taş ve yönetimi, bile bile lades olmuş! Buna rağmen puan silme cezası, tümüyle Kaan Ay’a yıkılmaya çalışılıyor. Evet, sürecin büyük kısmı Kaan Ay’ın başkan olduğu dönemde gerçekleşiyor. Evet, Kaan Ay’ın Pinto konusunda yaptığı yanlış, kabul edilebilir gibi değil. Ancak o dönemde Osman Taş başkan yardımcısı, Mehmet Şimşek ise Mali Asbaşkan! Dolayısıyla, Kaan Ay döneminde bu işin çözülememesinde, Osman Taş ile Mehmet Şimşek’in de sorumluluğu olduğu su götürmez bir gerçek.

*

Ve şimdi… Osman Taş kulüp Başkanı, Mehmet Şimşek ise Mali Asbaşkan ve aynı zamanda Başkan Vekili. Ancak gelin görün ki, puan silme cezasının gelmesini engelleyemediler!

*

Her neyse…

*

Önümüzde, tıpkı ‘Pinto olayı’ gibi benzer sorunlar var. Bokila, Toko, Boffin ve Kulach’a olan borçlarımız nedeniyle de puan silme cezası kapımızda. Çok değil, Temmuz ayı içerisinde bu gündem maddesiyle bir hayli haşır neşir olacağız. O nedenle Osman Taş ve yönetimi, söz konusu dört futbolcuyla ve avukatlarıyla sağlıklı görüşmeler yapıp tehlikeyi bir an önce bertaraf etmeli.

*

Öte yandan, Mustafa Topkaya, yaptığı açıklamada transfer tahtasının açılıp açılamayacağı hususunda net bir bilgi vermedi; bu konuyla diğer yöneticilerin ilgilendiğini kaydetti. Ancak transfer tahtası açılamasa bile, mevcut futbolcularla ligin tamamlanabileceğini ifade etti. Buradan görülüyor ki, transfer tahtasının açılması bir hayli zor; kendimizi kötü ihtimale hazırlamalıyız. En önemlisi de, elimizdeki futbolcularımızı kaçırmamalıyız, paralarını derhal ödemeliyiz, boşa çıkmalarına izin vermemeliyiz.

*

Topkaya’nın dikkat çeken bir açıklaması daha vardı. Ne dedi? “Biz kazalı araba aldık” dedi. Kesinlikle katılıyor, altına imzamı atıyorum. Ancak sadece Osman Taş yönetimi mi kazalı araba aldı? Hayır. Yıllardır, her gelen yönetim kazalı araba aldı. Bir yerlerini tamir etmeye çalıştı, ancak gelin görün ki daha da bozdu. Yani, bu bir mazeret değil. İnşallah, Osman Taş ve yönetimi, bu kazalı arabayı iyi kötü toparlar; buna inanıyoruz…

*

Bir ara, Mustafa Topkaya, şehirden destek göremediklerini de ifade etti. Topkaya’nın bu ifadesine de katılıyorum. Önceki yönetimlerden destek görememelerini şaşkınlıkla karşılamıyorum; çünkü bizim en büyük problemimiz birlik olamamamız, birbirimizi kıskanmamız ve birbirimize kazık atmamız. Şehrin önde gelenleri noktasında niçin destek verilmediğine ilişkin cevabım ise şu olacak: Seçimler bitti, Eskişehirspor sevdası bitti! * Yazımı bitirirken, Osman Taş’ın seçildiği genel kurula ilişkin kaleme aldığım yazının şu bölümlerini hatırlatmak istiyorum…

ŞİMŞEK VE TOPKAYA’NIN DENEYİMLERİ
  • Osman Taş’ın genel kurulda açıkladığı projelere bakıldığında, gelir getirici ve takımın itibarını yükseltecek projeler olduğu net ifadelerle söylenebilir. Tabii Taş, takımın ekonomisini yönetirken ve projeleri hayata geçirirken, özellikle Mehmet Şimşek ile Mustafa Topkaya’nın deneyimlerinin sürece ciddi katkı vereceğini düşünüyorum.

HEMEN TOPA TUTMAYALIM
  • Anadolu insanının huyudur; en ufak bir kaza ya da başarısızlık durumunda acımasızca eleştiriler yapar. Bu, Eskişehirspor camiası için de geçerlidir. Şuraya geleceğim… Osman Taş ve ekibinin işi hiç kolay değil. Süreç içerisinde bazı aksamalar mutlaka olacaktır. En küçük aksaklıkta acımasızca eleştirmek yerine, daha fazla destek olmalıyız; ki motivasyon bozulmasın, belirlenen hedefe emin adımlarla ilerlenebilsin. Yani, çiçeği burnunda yönetime biraz zaman verelim, şans tanıyalım…

*

Bu noktada… Pinto olayıyla beraber gelen puan silme cezasını, bir aksaklık, bir nazarlık olarak kabul edelim. Acımasız eleştiriler yaparak söz konusu yönetimi yıpratmayalım, motivasyonunu bozmayalım. Sabredelim ve zaman tanıyalım. İnanıyorum ki bu yönetim, elinden gelen gayreti gösterecek ve takımımızın başarı çıtasını yükseltecektir.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
serdar 26 Haziran 2019 20:55

Tabi tabi nazarlık eksi 6 bunu taçlandıralım Akaminko Tokadan daha 70 dosyadan da alacağımızı alalım süper olur

1 1 Cevap Yaz
Mustafa 26 Haziran 2019 20:51

Yazıklar olsun size ve ES ES imi bu duruma düşürenlere daha lig başlamadan paraşütsüz düşüyoruz ulan saz takımı onun için İ yönetime geldiniz

0 2 Cevap Yaz
bozüyüklü esesliler 26 Haziran 2019 19:19

eses yönetimi bu kadar parayı ödeyemiyorsa yarın futbolcu alacaklarını nasıl ödeyecek,bu sevda çabuk bitecek gibi gözüküyor,çok yazık

1 5 Cevap Yaz
onur 26 Haziran 2019 13:58

FIFA tarafından verilen puan silme cezasını yürürlüğe koymak TFF nin elinde , bilirkişi ve arabulucu tayin ederek sorunun çözülmesini sağlar yada direk cezayı uygular.İyi bir yönetim 500 bin euro yu bir şekilde ödeyerek sorunu çözerdi.Bu sezon mevcut şartlarla ligde tutunmak imkansız bir hal almıştır. geçen sezon hiç bir kurgusu ve sistemi olmayan takım taraftar baskısı ile ligde kalmıştır.Gazetececiler olarak sizin göreviniz son bir aydır siyasileri devreye koyarak süper ligde bir takıma gitmeye uğraşan,olmayıncada tekrar sözleşme yapan Fuat Çapa gerçeklerini gün yüzüne çıkartmaktır. Tanju Çolak siyasi baskı ile antrenör alınıyor dediğinde herkes karşı çıktı aslında doğru söylüyordu,Alpay ve M.Denizli bunun kanıtıydı,

1 3 Cevap Yaz
hani eses e para harcayacaklardı 26 Haziran 2019 11:22

evet geçen sene karabükspora takılan nazarlığın aynısı geliyor. dedik ama google da arama yapan bir kişi bu yönetime oy vermez diye ve dediğimiz çıktı. İSTİFA EDİP BİR AN ÖNCE GİDİN

2 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi