PTT’den önemli uyarı!

Serkan Açıkgöz yazdı

23 Nisan 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Merhaba kıymetli okurlarım. Bu hafta yine sizler için derlediğim teknolojik gelişmelerle karşınızdayım. Öncelikle ülkemizi çok ilgilendiren önemli bir uyarı mesajı ile başlamak istiyorum. PTT AŞ, kişilerin kimlik bilgilerine ulaşılmasını sağlayan "oltalama mailleri" açmamaları konusunda vatandaşları uyardı. Şirketin marka ve logosu kullanılarak hazırlanmış mailler PTT hizmetleriyle ilgili doğru olmayan yönlendirmelerde bulunarak vatandaşların çeşitli bilgilerini ele geçirmeyi amaçlıyor. PTT'den yapılan açıklamada, farklı iletişim kanallarıyla şirkete ulaşan geri bildirimler neticesinde, şirket müşterileri ve vatandaşlara PTT marka ve logosu kullanılarak hazırlanmış "oltalama maillerin" gönderildiğinin anlaşıldığı ve şirket hizmetlerine yönelik yanıltıcı faaliyetlerde bulunulduğunun tespit edildiği belirtildi.
 
S8 ve S8+ satışa sunuldu
Telefon piyasasında bomba özelliklerle tanıtılan Samsun Galaxy S8+’da piyasaya çıkışın hemen öncesinde fiyat indirimine gidildi. Samsung’un 29 Mart tarihinde tanıtımını gerçekleştirdiği Galaxy S8 ve Galaxy S8+ 21 Nisan tarihinde Türkiye’de piyasaya sürüldü. Samsung firması, sözünde durdu ve yeni amiral gemisi telefonlarını tüm dünya ile aynı anda Türkiye’de de satışa sundu. Cep telefonu devi Samsung, Galaxy S8+ için Türkiye fiyatında 500 TL indirime gitti. Teknoloji tutkunlarının yeni oyuncağı olan her iki telefon da yüksek ekran-yüzey oranlarıyla dikkat çekiyor.
 
iOS kullanıcılarına müjde
Şimdiki yeniliğimiz de iPhone kullanıcılarını ilgilendiriyor. WhatsApp, iOS cihazlar için yepyeni özelliklerle güncellendi. Apple'ın sanal asistanı Siri ile de uyumlu hale getirilen WhatsApp'ta bundan böyle gelen mesajlar Siri tarafından sesli olarak okunacak.
Apple, geçtiğimiz günlerde iOS 10 ile sesli asistan Siri'nin API'larını geliştiricilere açmıştı. İos’a gelen son güncelleme ile WhatsApp'ta bundan böyle gelen mesajlar Siri tarafından sesli bir şekilde okunabilecek. Araç kullanırken ya da oturduğunuz yerde telefona dokunmadan mesajları okumak mümkün olacak. Bunun için "Hey Siri WhatsApp bildirimlerini oku" demeniz yeterli olacak. Ancak bu özelliği kullanabilmek için iOS 10.3 ve üzeri bir sürüm kullanıyor olmanız gerekiyor.
 
Rekor hedefleniyor
Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) tarafından 6'ncısı 4-7 Mayıs'ta enerji verimliliği temasıyla düzenlenecek, "THY Bursa Bilim Şenliği" kapsamında, 3 bin 500 kişinin aynı anda gerçekleştireceği atölye çalışmalarıyla dünya rekoru kırılması hedefleniyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili açıklama yaptı; ”TÜYAP Fuar Merkezi'nde düzenlenecek şenlikte, elektronik, robotik, mekanik, gastronomi, havacılık, uzay, akıl oyunları, kimya, biyoloji, fizik gibi bilimin alt disiplinlerindeki konu başlıklarında uygulamaların yer alacağı atölye çalışmalarında rekor denemesi için, şenliğin ev sahipliğini gerçekleştiren BTM tarafından Guinness Rekorlar Kitabı'na müracaatta bulunuldu.”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi