Protokolü kim iptal etti

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü içinde bulunan Mustafa Kemal Ortaokulu Eskişehir’in gündeminden pek düşmüyor… Ortaokula ön kayıt yaptıran 120 aile, kesin kayıt yaptırmak için okula gittiklerinde şaşkına uğradılar… Kendilerine okul yönetimi tarafından şu yanıt veriliyor: -Okulunuz kapatılacak siz kendinize yeni okul bulun!

22 Ağustos 2022 10:01
A
a
Sütiş Eskişehir
Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü içinde bulunan Mustafa Kemal Ortaokulu Eskişehir’in gündeminden pek düşmüyor…
Ortaokula ön kayıt yaptıran 120 aile, kesin kayıt yaptırmak için okula gittiklerinde şaşkına uğradılar…
Kendilerine okul yönetimi tarafından şu yanıt veriliyor:
-Okulunuz kapatılacak siz kendinize yeni okul bulun!
Kapatılma gerekçesi ise ilkokul ve ortaokulun aynı yerde olmaması gerektiği söyleniyor. İnandırıcı değil, Türkiye’nin dört bir yanında böyle okullar var.
Veliler önce Vali Erol Ayyıldız, daha sonra da Milletvekili Utku Çakırözer ile görüştüler. Ancak bir sonuç alamadılar…
Okulun kapatılması kararını kim aldı?
Bakanlık mı?
Valilik mi?
Anadolu Üniversitesi mi?
Daha önce de yazdım, Milli Eğitim okul kapatmaz okul açar…
Benim kafama takılan bir başka konu var. Bildiğim kadarıyla bu okul 1980’liyıllarda Anadolu Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan bir protokolle kuruldu…
Protokole imza atan isimler de Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarı Abdullah Nişancı ile Eskişehir İTİA Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen…
Daha sonraki yıllarda Bakan Avni Akyol ile bir protokol yapılarak okulların kapsamı genişletiliyor. (Merak eden yetkili, ilgili kişi ve kurumlar varsa bu protokolü kendilerine iletebilirim)
Protokoldeki bir madde gerçekten ilgi çekici! Eşit vatandaş olmanın gerekliliğini anlatıyor…
Protokolün 3. Maddesinde ne yazıyor:
-1980-1981 ders yılında ilk ve 1981-1982 döneminde orta öğretim kurumları faaliyete sokulacak. Okullarda belli bir kontenjan dahilinde yetiştirme yurtlarındaki kimsesiz çocuklar, akademi mensuplarının çocukları, kampüs civarındaki evlerde oturan ailelerin çocuklar eğitime tabi tutulacaktır…
Yoksul ailelerin çocukları, kimsesiz çocuklar ve akademisyenlerin çocukları aynı okulda eğitim görüyordu ilk zamanlarda.
Merak ettiğim konu şu…
Bu protokol tek taraflı olarak iptal edilebilir mi?
 

KILIÇDAROĞLU RAKİBİMİZ OLMALI!

 
Hemşehrimiz BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, eskişehir’de düzenlediği basın toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğini söyledi…
Destici’nin cümleleri tam olarak şöyle:
-Cumhurbaşkanı adaylığı meselesine gelince ben Kemal Bey'in kesin aday olduğunu düşünüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı kesinlikle Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin bundan bir geri adım atmayacağını düşünüyorum. Kemal Bey'in sonuna kadar da hakkı olduğunu düşünüyorum.
-Çünkü hem o 7’li ittifakın en büyük partisinin genel başkanıdır hem de hem o ittifakın oluşması için çok büyük gayret göstermiş, özveride bulunmuştur. Hatta kimsenin gösteremeyeceği özveriyi göstermiş, bugüne kadar bu masayı taşımıştır. Yani masa bugüne kadar dağılmamışsa bunda da yine Kemal Bey'in çabası, gayreti büyüktür.
-Onun için ben Kemal Bey'in adaylığının da hakkı ve Millet İttifakı açısından da hakkaniyetli bir sonuç olduğunu düşünüyorum. Eğer bir hak konuşulacaksa, bir hakkaniyetten bahsedilecekse orada adaylık Kemal Bey'in hakkıdır diye düşünüyorum.
…/…
BBP lideri Destici Cumhur ittifakının bir bileşeni…
Kılıçdaroğlu’na 6’lı masadan bile böyle destek gelmedi…
Destici adeta “Kılıçdaroğlu bizim rakibimiz olmalı” diyor…
 
 

NE KADAR DESTEK OLUYORUZ!

 
TÜBİTAK tarafından Körfez Yarış Pisti'nde Uluslararası Elektrikli Araç Yarışları düzenlendi…
Finale 65 takım katıldı…
ESOGÜ mühendislik öğrencilerinin oluşturduğu Mavera Teknoloji Takımı ilk 10’a girmeyi başardı…
Daha önce de başarılar elde edilmişti…
Öğrencilerin hedefi ne?
Mavera Teknoloji Takımı, motor ve batarya yönetim sistemi gibi yüzde 70’i yerli parçalardan oluşan elektrikli aracı geliştirerek 2023 yarışlarına yüzde 100 yerli üretimle katılmayı hedefliyor.
Hedef güzel…
Ancak bu yarışlara katılmak için bile sponsorlardan destek alıyorlar. Ödüllendirmek elbette çok değerli…
Ancak hedefe ulaşmak için çok daha fazla destek, araştırma ve geliştirme imkanlarının sağlanması gerekiyor.
 
 

GÜNÜN SÖZÜ!

Egon gözlerini öylesine kör etmiş ki, aslında iki adım gerideyken kendini bir adım önde olduğuna ikna etmişsin.  Now You See Me filminden
 

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Günün Karikatürü 22 08 2022


 
 
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mustafa 23 Ağustos 2022 00:22

Bendede Sayın Destici kendi partisi adına seçime girsin. İttifak karda yer almasın.

0 1 Cevap Yaz
Öğrenci velisi 22 Ağustos 2022 13:13

Daha ilk baştan, okulları ilkokul ve ortaokul diye ayırmayacaklardı. En başta bu hata ile başladılar. Şimdi hazırda okul binası yok ki ilk ve orta okul ayrımından sonra kontenjanlar şişmiş vaziyette. Bunu fırsat bilen okul yöneticileride zaten millet mecbur diye ver bakalım kayıt parası diye insanları sıkıştırıyorlar. Koskoca Odunpazarı evleri civarında Yunusemre ilkokulundan ve Ticaret borsası ortaokulundan başka okul yok kardeşim. Hem okul yok, hemde ilk ve orta diye eğitimi bölük pörçük hale getiriyorlar. Yirmi yılda altı tane milli eğitim bakanı değiştiren zihniyetten ne beklersin ki..? Yapboz tahtası olduk yapbozz. Olan biz aile ve çocuklara oluyor. Bizim halimiz nolacak?

2 4 Cevap Yaz
Fatih 22 Ağustos 2022 11:16

Mustafa Kemal Atatürk ismine alerjisi olan kesimlerin icraatı olmasın bu okul kapatma işi?

3 8 Cevap Yaz
Okur

Fitne çıkarmakta üstünüze yok. Siz devletten iyi mi bileceksiniz. Seçilmiş iktidarın kararlarına saygı gösterin.

6 3
Yazar

Yağcılıkta üstünüze yok. Hükümetin her kararı nasıl doğru olabilir? Sonra, yanlış alınan kararların neyine saygı gösterelim? Şurda okulların açılmasına ne kaldı? Gidin kendinize başka okul bulun ne demektir? Bu kararları alan insanların, oğlu, kızı, torunu, yeğeni hep ingiliz, fransız ve amerikan paralı kolejlerinde eğitim görüyor. Bir tanesinin bile yakınının devlet okulunda okumuşluğu yok. Ayarını bozdukları sistem hep başkalarını mağdur ediyor ama yok fitneymiş bilmemne konuşmak kolay

3 5
Vatandaş

Senin isminede alerjim var ne yapalım şimdi senidemi kapatalim

0 0
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi