Ahmet Ataç 15 02 2024

Propagandalara kapılmayın

Eskişehir'de 28 yaşında zavallı bir delikanlı, 22 yaşındaki nişanlısı tarafından boğazı kesilerek öldürüldü.

26 Şubat 2020 09:18
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de 28 yaşında zavallı bir delikanlı, 22 yaşındaki nişanlısı tarafından boğazı kesilerek öldürüldü. Jandarma ve Emniyet'in ortak düzenlediği bir operasyonla 22 yaşındaki genç kız Antalya'ya kaçmak üzereyken yakalandı. Zanlının suçunu itiraf ettiği de belirtiliyor. Mahkemenin ne karar vereceğini bilemeyiz elbette. Bu yüzden olayın ayrıntılarına girmiyorum. Muhtemelen genç delikanlı belki parasızlıktan evlenmek istememiş, belki de gönlünü bir başka kıza kaptırmış. Reddedilmeyi onuruna yediremeyen 22 yaşındaki genç kız da nişanlısının boğazını kesmiş. Cesedini de bir plan dâhilinde getirdiği ormanlık alana bırakıp kaçmış.
Şimdi bunun tersi olsaydı, yani bir erkek reddedildiği için genç kızı öldürseydi Türkiye ayağa kalkardı. Pekiyi şimdi neden "Erkek cinayetlerine son" diye sokaklara fırlamıyoruz?
Cevabını vereyim. Öncelikle hiçbir cinayetten dolayı hükumet suçlu değildir. Kadınlar öldürülüyor diye AK Partilileri suçlu bulmak ayıptır. Üstelik sadece ayıp da değil, düpedüz vicdansızlıktır. Eğer ki Ayşe Tuğba Arslan gibi devlete aylardır yalvaran ve yardım talepleri reddedilen bir maktule varsa iş değişir. O zaman hükumeti eleştiririz. Ancak manyak bir katil, bir diğer insanı; dikkatinizi çekerim kadın veya erkek değil İNSANI öldürdü diye kimseyi suçlayamayız.
Bir diğer mesele de Avrupalıların Türkiye'yi küçümsemek için ortaya atılan her türlü Türk aleytarı propagandayı kullanması. Türkiye'yi kadın haklarının olmadığı, yarı barbar bir memleket olarak göstermek istiyorlar. Bu satırları okuduğunuz gün – tesadüf bu ya – tam da 47 yaşında olacağım. 47 senedir bu memlekette nefes alıyorum. Hayatımın bir gününde bile plastik terlik ve entariyle dolaşan ve havaya "Allahu Akbar" diye bağırarak kalaşnikoflarla ateş eden bir güruhla karşılaşmadım. Kıllı kalın pazularıyla kıvrık bir kılıcı zavallı bir kadının boynuna çalan bir sokak celladı görmedim. Bu görüntüler Türkiye'de olmaz.
Ölen her kadın ve erkek için elbette üzülüyoruz. Devlet kurumlarının sürekli şiddete maruz kalan kadınların haklarını tam olarak koruyamadığı da ortada. Bunu da eleştiriyoruz. Ancak ülkemiz aleyhine yapılan iğrenç propagandalara da – bilmeden ve iyi niyetle elbette – kendimizi kaptırmayalım. Ne zaman ki batılı propaganda makineleri bir ortadoğu ülkesi hakkında asılsız suçlamaları birbiri ardına sıralamaya başlar, çok geçmeden o memlekette iç karışıklıklar çıkar; bunu da unutmayın.

CHP'liler açısından hayırdır
CHP Kongresi'nden sonra doğal olarak kimin kazandığını ve bundan sonraki süreçte partiyi nasıl bir yolun beklediğini söyledik. Ancak kongrenin bizatihi kendisinin çok konuşulması gerekiyor. Kimin İl Başkanı olduğu kadar kongrenin nasıl cereyan ettiği de çok önemli.
Öncelikle barış ve huzur içinde bir kongre gerçekleşti. Adaylar birbirlerinin yüzlerine veya arkalarından kötü söz sarf etmedi.
Kongre tam bir disiplin içerisinde geçti. Kumanyalar zamanında dağıtıldı. Sigara içilmemesi gereken yerler ihlal edilmedi. Kimse bir diğerinin oy kullanma sırasına 'Kaynak' yapmadı. İlçelerden gelen delegeler geç saatlerde de olma memleketlerine parti araçları tarafından götürüldü.
Yani uzun lafın kısası CHP'de huzur ve düzen vardı. Ancak bütün bunların ötesinde 'Umut' vardı. CHP'lilerde uzun süredir göremediğim bir umut. Bütün CHP'liler "Hasıl iktidar oluruz? Ne yapmamız lazım?" sorusunu birbirine soruyordu. Daha önce CHP'liler kendi aralarında böyle konuşmazdı. "Biz ne yaparsak yapalım, Tayyip Erdoğan yine seçimi kazanır" diye düşünürlerdi. Ama şimdi böyle düşünmüyorlar. Bu gelişme CHP'liler açısından hayırdır elbette.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ali Haydar 27 Şubat 2020 04:10

Kadın veya erkek öldürülmüş fark var mı, insan öldürülmüş insan! Hepsi bir ananın babanın evladı, bir iki kişi öldürülürse cinayet olur yüzlerce insan ölürse istatistik olur! Istatistiklere bakarsan insan olduğunu unutursun! Bu hepimizin sorunu bu toplumun sorunu. Bunu diploma eğitimi ile çözmek mümkün değil. Cahil diyorsun Bu caniye! Okullarda üniversitelerde değil bunun çözümü, tamamen aile içi eğitim ile çözülebilir bence! Baba çocuğunun yanında annesine ya da kardeşine hor davranır bağırır çağırırsa çocuk bunu görüyor aile içinde bilinç altında kalıyor bu. Ve tıpkı heyvanlar gibi içgüdüsel hareketler zaman içinde ortaya çıkıyor! İnsanın diğer canlılardan farklı tek özelliği düşünmek! Ama insan olduğumuzu unutuyoruz çoğu zaman... Kanunları uygularken hep yorum kanaat vardır, O hakim ve savcılar da bu tarz şikayetlere daha duyarlı davranmalı empati kurmalı mağduriyetini bildiren kişiye karşı. Bu mağdur olan kişi bir yakını belki de evladı da olabilir.

0 2 Cevap Yaz
hee 26 Şubat 2020 10:38

millet kimin çalışıp kimin çalışmadığını görüyor isviçreden hala saman ithalinde ısrarcılar gittiğiniz yol yol değil siz hala kendi dünyanızda gelin damat oluyorsunuz bulutlardan düşerken uyanacaksınız ama çok geç kalacaksınız hee valla son pişmanlık fayda etmez

5 5 Cevap Yaz
Lahey 26 Şubat 2020 09:50

Git işine.....Ben istatistiklere bakarım. Akp dõneminde kadına yönelik cinayetler yıldırım hızı ile armıştır. Evet arada erkeğe yõnelik cinayetler oluyor lakin bir artış yok. Hadi bakim akp güzellemelerini başka yerde yap.

8 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi