Politikacı değil başka bir şey

Bir süre önce covid hastalığına yakalanan Yılmaz Büyükerşen, kısa sürede iyileşti ve mesaiye başladı.

3 Haziran 2022 09:33
A
a
Sütiş Eskişehir
Bir süre önce covid hastalığına yakalanan Yılmaz Büyükerşen, kısa sürede iyileşti ve mesaiye başladı. Sayın Büyükerşen'i az çok tanırım; kısa süreliğine de olsa çalışmamak, kendisine müebbet hapis cezası gibi gelmiştir. Belli ki doktorların talimatlarından bunalmış ve kendisini Hamamyolu'na atarak rahatlatmaya çalışmış. Büyükerşen'in gittiği her yerde nasıl karşılandığını, 7'den 70'e insanların birbirini iterek onunla nasıl fotoğraf çektirmek için çabaladığını gördük. Bütün bunlar bir sözümün doğruluğunu ortaya koydu, "Yılmaz Büyükerşen bir politikacı değildir, O bir halk yıldızıdır..." Gerçekten de bir süperstar bile ancak bu kadar ilgi görür. Birileri, "Covid de yalan çıktı" diye hayıflanacağına, Büyükerşen'in neden bu kadar sevildiğine odaklansa daha iyi olur

Laf kalabalığı
CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, Eylül 2021'de Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bir soru önergesi vermiş, Sivrihisar'daki öğrenci yurtlarının durumunu hatırlatmıştı. Şimdi bu soru önergesine bir yanıt gelmiş. Ancak bu cevabın Süllü'yü tatmin etmediği açık. Bakanlığın yanıtını, "Laf Kalabalığı" diye nitelendiren Süllü, bölgede kendi kendine çürüyen iki yurt binasını yeniden TBMM gündemine taşıdı. "Sivrihisar Meslek Yüksek Okulu’nda eğitim gören öğrencilerin Eskişehir merkezden o kadar yolu her gün gidip gelmelerinin hem zaman hem de maliyet açısından karşılanmasının imkânsız olduğunu ve ilçede yeterli sayıda kiralık daire bulunmadığını"nı söyleyen Jale Nur Süllüye ise bakanlığın yanıtı özetle, "Planlamalar yapılmaktadır" olmuş. Yani hiç bir cevap verilmemiş. Bütün bunların anlamı, Sivrihisar'daki iki öğrenci yurdunun çürümeye terk edileceği anlamına mı geliyor? Konuyu sürekli TBMM gündeminde tutan Süllü'ye bakalım bu kez ne cevap verecekler.

İşçiler zam istedi
ESTRAM çalışanları Büyükşehir Belediyesi'nin önünde toplanarak, maaşlarına ilave zam yapılmasını istediler. Bilindiği gibi yıl başında ESTRAM işçileri zam almıştı. Ancak bu zam, o aylarda bile işçiler tarafından yeterli bulunmamıştı. Aradan 6 ay geçti ve yılbaşındaki fiyatlar neredeyse 2'ye katlandı. Dolayısıyla ESTRAM çalışanları da ilave zam istiyor. Elbette ki işçilerimiz haklılar. Hayat birbiri ardına gelen zamlarla çekilmez oldu. Öte yandan Belediye'nin parası da düşman ordusunun parası değil, Eskişehir halkının parası. Yine öte yandan o kasadan çıkacak para da işçi kardeşlerimizin cebine girecek. İşçi kardeşlerimize anormal taleplerde bulunmamalarını tavsiye ederiz. Belediye yetkililerine de işçi kardeşlerimizin taleplerini makul oranda karşılamalarını öneririz. İnşallah bir orta yol bulunur, herkes memnun olur.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi