Pınar Turhanoğlu’ndan itiraz var!

Bu ifadeler sonrasında, çadırın kurulu olduğu mülkün sahibinin Avukatı Pınar Turhanoğlu aradı ve müvekkilinin, cevap hakkını kullanmak istediğini ifade etti.

22 Mart 2019 09:03
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Dün, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un, ES TV’de yaptığı açıklamalara yer vermiştim. Açıklamalardan bir tanesi, Cumhur İttifakı AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan’ın Atatürk Bulvarı üzerine kurduğu çadıra ilişkindi. Kazım Kurt özetle, söz konusu çadırın hukuksuz bir biçimde orada olduğunu söyledi; çadırın kurulu olduğu alanın sahibine de baskı yapıldığını iddia etti.

*

Bu ifadeler sonrasında, çadırın kurulu olduğu mülkün sahibinin Avukatı Pınar Turhanoğlu aradı ve müvekkilinin, cevap hakkını kullanmak istediğini ifade etti.

*

Pınar Turhanoğlu’nun, müvekkili adına yaptığı yazılı açıklama şöyle:
“Bu alanda etkinlik yapılması için mülk sahibine teklif götürülmüştür. Mülk sahibi bu ricaya olumlu yanıt vermiştir. Açık alanda stant kurma, propaganda malzemesi dağıtma, propaganda yapma ile o tarihte mülki amire bilgi verilmesi gerektiğinden, yazılı olarak Odunpazarı İlçe Başkanlığı tarafından bilgi verilmiştir. Yer sahibinin izni ve mülki amire bilgi verilmesi dışında izin alınması gereken bir makam olmadığı gibi, belediyeden izin alınmasından söz edilemez. Mülk sahibinin etkinlikten bilgisi vardır, izni vardır, muvafakati vardır. Buna rağmen henüz etkinlik yapılmadan bir sonraki akşam Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı tarafından gece 22.30’da özel mülke girilerek, ‘mülk sahibinin faaliyete izni yok ayrıca burada kaçak bir yapı var’ şeklinde basın açıklaması yapılmıştır. 20.03.2019 günü 17.30 sularında Odunpazarı İlçe Seçim Kurulu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve Saadet Partisi’nin çadırın seçim ofisi olarak kullanıldığı iddiası ile yaptığı şikayeti kabul etmiş, çadırın kaldırılmasına karar vermiştir. Başından bu yana izledikleri zorlayıcı ve her yolu deneyen bu tutum karşısında, izin vermiş olan mülk sahibinin şikayet etmek istediği ancak buna çekindiği iddia edilerek çeşitli imalarda bulunmak gerçeğe aykırı ve son derece yakışıksızdır. Mülk sahibinin kendisinin bizzat izin verdiği bir etkinlik hakkında, yerinin gasp edildiği cümlesini kuran Odunpazarı Belediye Başkanının bu tutumu, ilgilileri mağdur ettiğinden bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur. Yasal haklarımızı saklı tutuyoruz.”

*

NOT 1: Söz konusu açıklama çok uzun olduğu için, meseleyi anlatan bölümlerini derleyerek yayınladım.
NOT 2: Pınar Turhanoğlu, telefonla görüştüğümüz sırada, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı’nın mülk sahibini aramadığını ifade etti.

İşte o selfi, işte o bulvar…

Burhan Sakallı, ES TV’deki programda, belediye başkanının yetki ve sorumluluklarının ne kadar fazla olduğunu; belediye başkanının, engellense dahi, istediği takdirde neredeyse her şeyi yapabileceğini espriyle karışık şu cümleyle anlattı: “Belediye başkanı, bir adam asamaz, bir de para basamaz.”

*

Yukarıdaki ifadeleri, 23 Şubat 2019 tarihinde MIH sütunlarında kaleme almıştım…

*

Cumhur İttifakı AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, önceki gün, CNN’de yayınlanan ‘40’ programında Buket Aydın’ın sorularını yanıtladı. Buket Aydın, Sakallı’dan, geçmiş tarihli o yazımdan alıntı yaparak “Belediye başkanı, bir adam asamaz, bir de para basamaz” ifadesini detaylandırmasını istedi. Sakallı, soruya cevap vermeden önce kulaklarımı çınlattı ve bir ara “Birkaç gün önce ben bir bulvarda yürürken karşılaştık ve beraber selfi çektik” ifadelerini kullandı. Bu ifadeler üzerine birçok kişi, Sakallı’nın bahsettiği bulvarı ve selfiyi merak ettiğini söyledi. Selfiyi zaten yazı içerisinde görüyorsunuz; arkamızda Porsuk Çayı var. Bulvar ise haliyle Porsuk Bulvarı. Burhan Sakallı, partilileriyle birlikte Adalar’da yürüyüş yapıyordu; işte o sırada karşılaştık Sakallı’yla…

‘Kararsızlar İYİ Parti’ye gidiyor!’

İYİ Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Salih Karabacak’ın dikkat çeken bir projesi var. Nedir o? Banliyö projesi! Karabacak bu projeyle, Eskişehir’i diğer il-ilçelere bağlamayı düşünüyor, banliyö hattıyla beraber kırsal bölgelerin canlanacağını ifade ediyor ve ayrıca ulaşım sorununu çözmeyi hedefliyor. Peki, böyle büyük ve oldukça maliyetli bir ulaşım projesini, ilçe belediyesi yapabilir mi? Karabacak bu soruya şöyle cevap veriyor: “Biz projeyi yapacağız. Büyükşehir Belediyesi ve hükümetle görüşeceğiz ve birlikte yapacağız. Yani şimdi ben böyle bir projeyi Cumhurbaşkanı’na sunsam hayır der mi? Demez… Ulaştırma Bakanına sunsam hayır der mi? Demez. Bu proje, bir arada yapılacak bir proje.”

*

Bir de seçilme şansına ilişkin ciddi bir iddiası var Karabacak’ın… Şöyle ki… Karabacak, tanınırlık oranı anlamında, yüzde 80 bandına geldiğini ifade etti. Anketlere göre, kararsız seçmenin, büyük oranda İYİ Parti’ye yöneldiğine de vurgu yaptı, Karabacak. Son olarak da şunu söyledi: “Hedefimiz yüzde 41 oy almak. Şu anda bu orana yaklaşmak üzereyiz. Yüzde 41’i alacağız ve belediye başkanlığını kazanacağız.”
 

Volkan Doğan sordu

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un, ES TV’deki ifadelerine yer verdiğim yazı üzerine, Cumhur İttifakı AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan’da cevap hakkını kullanmak istedi. Cevap vermek istediği bölüm ise, Kazım Kurt’un, belediyenin Özel Kalem Müdürüne ilişkin kullandığı ifadelerinin yer aldığı bölüm.

*

Doğan, cevap hakkını, soru sorarak kullandı ve Kazım Kurt’a, şu soruları yönlendirdi:
  • Özel Kalem Müdürü, terör örgütünün posterini astığı için ceza aldı mı almadı mı?
  • Özel Kalem Müdürü yapmak için İçişleri Bakanlığı’na sunulan isimlerin güvenlik soruşturmalarının 15 Temmuz 2016’dan sonra yapılmaya başlandığını bilmiyor mu?
  • Özel Kalem Müdürü yapılmak istenen isimlerin, belediye başkanları tarafından İçişleri Bakanlığı’na sunulduğunu da mı bilmiyor?
 

Geç tecelli eden adalet, adalet midir?

CHP ve Saadet Partisi’nin itirazı üzerine; Odunpazarı 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından, Cumhur İttifakı AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan’ın Atatürk Bulvarı’nda kurduğu çadırın kaldırılmasına karar verildi.
Ve kaldırıldı!

*

Şimdi soruyorum:
  • Çadır açılalı 6 gün oldu, atı alan Üsküdar’ı geçmedi mi?
  • Geç tecelli eden adalet, adalet midir?
  • Çadırın kalkmasıyla beraber AK Partililer, “Sizi doyuruyorduk, eğlendiriyorduk. CHP’liler çadırı kaldırttı. Bizden korkuyorlar, korkunun ecele faydası yok” diyerek mağduriyet yaratırlarsa puan kazanırlar mı?
*

Son söz: Çadırın kaldırılması meselesini, tamamıyla yasa ve yönetmeliklere göre değerlendirmeliyiz. Çünkü bu karar, Seçim Kurulu tarafından verilmiş hukuki bir karardır. Mağduriyetle bir alakası yoktur.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ŞAFAK ATTI 23 Mart 2019 02:29

Şafak kardeş , çok heyecanlı vede telaşlısın son günlerde adeta panik havasındasın. Millete akıl falan veriyorsun , aklı olan falan diyorsun hadi bana biraz akıl aşıla . İşte neden kaybetiğiniz tamda bundan dolayı. Bunu bir türlü anlayamıyorsunuz . Zeka sende akıl sende , geri kalan tamtakır . Milleti küçük görmek, böbürlenmek. Aslında (Kendisi himmete muhtaç bir dede , nerdeki gayrıya himmet ede) durumundasın. Ben sadece farkındalık yaratayım dedim . Aslında sende farkındasın.

0 0 Cevap Yaz
Şafak

Sen kendi işine bak,akıl lazımsa sana allah akıl fikir nasip etsin.Size göre zaten herşey güllük gülistanlık,ekonomi şaha kalktı,dış güçler diye diye kafayı sıyırmışsınız.Allaha şükür hiçbir kaygım tasam yok,sadece vicdan ve akıl ile hareket ediyorum.Benim yazdıklarım neden bu kadar zoruna gidiyor? Herkes haberlere yorum yapabiliyorken,sen ise benim yazdıklarımı kafaya takıyorsun.Kimsin,necisin,ismin cismin ne bilmem ama gerçekleri kendine yediremediğin besbelli.Sana ancak dua edebilirim,Allah sana akıl fikir versin emi ! Kafan pırıl pırıl güle güle kullan

0 0
Şafak 22 Mart 2019 20:40

Vicdanı,aklı,fikri ve mantığı düzgün çalışan hiç kimse ama hiç kimse malum partiye oy vermez.Çadır muhabbetini kesin! Onurlu insanlar,kendilerine zillet,illet diyerek,düşman gözüyle bakanlara oy vermez.Ayrıştırıcı dil kullananların ahiretini düşünmediği besbelli.Unutmayın ki;Devletler vatandaşlar için vardır,vatandaşlar devletler için değil...

1 3 Cevap Yaz
ismet 22 Mart 2019 17:19

AKP nin bu seçim arifesinde yaptığı tüm reklamlar hem hukuksuz hemde etik değil.Tüm kavşaklara hemde ışıkların önüne hurda arabaları giydirip koymuşlar.Normal vatandaş arabasını oralara koyabilirmi?.Çadır kurup hertarafını posterlerle kaplamak da etik değil.Volkan Doğan avukat olan CHP adayına hukukla ilgili sorular soruyor.Biraz komik değilmi?.Acaba dışardan Hukuk fakültesinimi bitirmiş?.

2 2 Cevap Yaz
volkan 22 Mart 2019 11:33

volkan yine boş yapmış. 15 Temmuz 2016’dan sonra görevde olup da soruşturma gören binlerce memur varken özel kalemdeki memur neden soruşturma görmemiş? demek ki yok bi şey... biz belediye başkanı seçeceğiz. volkan doğan hafiyecilik oynayacaksa gitsin emniyete yazdırsın ismini boş boş işlerle uğraşmasın. aday olduğu günden beri 1 tane belediyecilik müjdesi veremedi. özel kalem ileri özel kalem geri.

4 26 Cevap Yaz
H.Hüseyin 22 Mart 2019 11:23

Beni çadırın kalkması yada kalkmaması ilgilendirmez,bu çadır oraya belediyeden ve ilgili kamu kurumlarından izin alınmadan oraya kurulmasıdır. Bu çadır bir siyasi partiye ait ise bu kişiler de insanlar hakkını hukukunu korumak için ilçeye tarafsız hizmet vermek gibi idda ile halktan yetki istiyor. Peki bu siyasi parti çadırı değil de bir sade vatandaş tarafından yapılsa ne olurdu?Biraz "Empati" kurarak buna cevap verelim lütfen. Yönetmeye aday olduğunuz kurumda herkes kafasına göre iş yapsa,esnaf ve diğer işletmeler izin almadan açılsa,herkes ulaşım ve bina gibi yerleri kafasına göre yapsa ne olurdu?

4 24 Cevap Yaz
Hüseyin Baylan 22 Mart 2019 11:08

AK Partinin adalet ve hukuk tanımaz uygulamalarını anlatmanın ne kadar zor olduğunu gösteren hanımefendiyi ibretle izliyoruz. Keşke enerjisini ve yeteneğini kente ve kentin insanlarına harcasa...

4 25 Cevap Yaz
SERKAN 22 Mart 2019 11:06

BU KADAR MASRAF NİYE.DEĞİRMENİN SUYU NEREDEN GELİYOR.TÜRK DÜNYASI BAŞKENTİ AJANSINA NE KADAR FATURA KESTİN.ŞEHİR HASTANESİ KANTİNLERİNDE BİR BAĞLANTIN VARMI VARSA NASIL OLDU.HURDA İHALELERİNİ NASIL ALDIN.KARTOPU GİBİ BÜYÜYEN VE DÖRTELLE SARILDIĞIN BU KAMPANYA DA HARCADIĞIN PARA KİMİN PARASI.

5 32 Cevap Yaz
Ceyhan 22 Mart 2019 10:15

İşleri güçleri yok chp nin işi çamur atmak başka dertleri yok , chp eski chp değil artık bunu çocuklar bile güler

35 12 Cevap Yaz
Adnan 22 Mart 2019 10:14

Sayın Salih Karabacak %40 demiş böl 2 ye %20 , Sayın Kazım kurt % 50 diyor böl 2 ye %25 = %45 diğer %55 lik dağılım sandıkta belli olur.

25 5 Cevap Yaz
Bekir Y. 22 Mart 2019 09:43

Kazım Kurt %50 yi geçtik diyor. Salih Karabacak %40 ı geçtik diyor . e geriye en fazla %8 kalıyor Buda Volkan Doğan ve diğer adaylara Kalıyor. 31 Mart akşamı birde bakmışız tepetaklak olup tam tersi olmuyor mu ? Biraz gerçekçi olmak gerek.

25 11 Cevap Yaz
Bekir Y. 22 Mart 2019 09:36

baştan sona taraflı bir yazı . çadırdan korkmuyordunuz neden şikayet edip kaldırttınız ? kaldırlmasında mağduriyet yaratılacağını biliyordunuz . e ozaman ses çıkarmayacaktınız. oraya çadır kuruldu. balık ekmek yedim diye kimse karar değiştirip Ak partiye oy vermez.

10 32 Cevap Yaz
çünkü

çadırdan korkmak korkmamak farklı çadırın hukuksuz olması farklı. adında adalet olup bu kadar adaletsiz başka parti bu kadar adaletten anlamayan bi topluluk olamaz. adam diyor ki "hukuksuz" hani şu yıkıp paramparça ettiğiniz şey. neyse anlamanızı beklemiyoruz adalet, hak, hukuk...

4 12
Bekir Y.

hukuksuz olduğuna kim karar vermiş. Güvenmedikleri ilçe seçim kurulu . neymiş ysk doğru karar veriyormuş . 31 martta seçilerde hile var demesinler ( chp liler ) ama.

10 5
haydaaa

Bekir Y. sen şaka mısın kardeşim? hukuksuz olduğuna kim karar vermiş diyor hala ahahahaahahaha :D

4 9
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi