Patronlar Neden Anlaştı?  

ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş ve EOSB Başkanı Nadir Küpeli 7 Şubat tarihinde yapılacak EOSB seçimi için bir araya geldi ve el sıkıştı.

26 Ocak 2022 08:32
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş ve EOSB Başkanı Nadir Küpeli 7 Şubat tarihinde yapılacak EOSB seçimi için bir araya geldi ve el sıkıştı.
 
Kesikbaş, yaklaşan seçimlerde yeniden aday olan Nadir Küpeli’yi desteklediklerini açıkladı ve bir nevi Küpeli’nin yeni dönem başkanlığını gayri resmi olarak tescil etmiş oldu.
 
Muhtemelen ESO seçimlerinde de Küpeli ve ekibi Kesikbaş’ı destekleyecek ve hem ESO hem EOSB yeni dönemde de bir koltuk değişimi yaşamayacak.
 
Peki, her iki başkan arasında önceki dönem kıyasıya bir seçim ve görev rekabeti olmasına karşın, her iki başkan hem ESO hem EOSB için adeta yerel seçim havasında geçen seçim kampanyalarından sonra nasıl oldu ve birbirlerine destek verdi?
 
Bunun kendilerine göre çeşitli sebepleri olabilir.
 
1- Her iki başkan da temsil ettikleri makama güç kattılar.
Eskişehir uzun yıllar sonra gerek ESO gerek ise EOSB ile entegre olmuş bir dönem geçirdi.
Yani kendileri istemediği ve büyük bir hata yapmadığı sürece Küpeli’yi OSB’de devirmek, Kesikbaş’ı ise ESO’da yıkmak imkânsızlaştı. Bunu her iki başkanda iyi bildikleri için zekâları ile hareket edip yıpratıcı bir seçim rekabetine girmekten imtina etmiş olabilir.
 
2- OSB’lerin işleyişinde yakın zamanda bir değişim yaşanacak. Bütçe ile ilgili tasarrufları da dahil olmak üzere OSB’ler kamuya bağlı özerk bölgeler olacak ve OSB Başkanları biraz daha yönetici, genel müdür pozisyonunda hizmet edecek. Küpeli bu değişime ayak uydurabilecek ve uyum sağlayacak bir tarza sahip, ancak Kesikbaş için aynı şeyi söyleyemem. Kesikbaş bağımsız, özgür ve kendi vizyonunu direkt aktaracağı bir yöneticiliği daha çok benimsiyor. Bu yüzden OSB ile ilgili düşüncelerine bu durum ket vurmuş olabilir.
 
3- Kendileri şu an için düşünmese bile temsil ettikleri mevcut makamlardan sonra siyasete çok yakıştırılan ve ileride şehrin genel ya da yerel yönetimlerinde söz sahibi olmaya namzet isimler. Kendilerini ispat etmek veya ifade etmek için mevcut konumlarının da yeterli olduğuna kanaat getirmiş olabilirler.
 
4- İki başkanında zeka ve iş bitiriciliği üst düzeyde buna kimse itiraz edemez. Lakin en zorlandıkları konu muhtemelen Eskişehir’in iş ve siyaset dünyasındaki lobi eksikliği olsa gerek. Çünkü ikisi de görev yaptıkları dönemde bu eksiği kapatmak adına birçok hamle yapsa da istedikleri sonucu alamadılar. Duruma duygu değil akılla baktıkları için sanayi ve şehir adına bu birlikteliği oluşturmanın elzem olduğunun farkındalar. Bu sebeple her iki ismin verdiği fotoğraf ve seçim sürecindeki destek tavırları bir mesaj olarak algılanabilir. Buradan yola çıkarak şehrin farklı kader noktalarında da iş ya da güç birliği oluşmasına öncülük etmiş olabilirler. İşte bu fotoğrafı da o bilinçle ve böyle düşünüleceğini bilerek vermiş olmalarına imkan dahilinde.
 
 
Tabi bunların hepsi benim şahsi düşüncelerim. Belki yanılmış ve yanlış bir okuma yapmış olabilirim. Belki tüm bunların dışında ülkedeki ekonomik kriz ve sanayi üretiminde yaşanan kaos seçimden çok daha önemli bir etken olduğu için rekabete ara verilmişte olabilir.
Ama ben hangi sebeple olursa olsun Küpeli ve Kesikbaş’ın verdiği fotoğrafı önemsiyorum. Kayda değer buluyorum ve Eskişehir’e özellikle siyasi rekabette kendi partisinde bile bir araya gelemeyen temsilcilere selamlarımı iletiyorum.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi