Partilerde deprem

Murat Özgül yazdı

25 Eylül 2017 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Ülkemiz deprem kuşağındadır. Sık sık sallanırız. Sağlam bir yapıda oturuyorsanız ve zemin etütlerinizi iyi yaptırdıysanız korkmanıza gerek yoktur.
Siyasal partiler de zaman zaman sallanır. Yönetim biçiminiz demokratikse, üye yapınız sağlamsa, kişisel çıkarlar yerine parti hedefleri ve amaçları doğrultusunda çalışılıyorsa sarsıntı bile olsa ucuz atlatılır.
Arif Ambar kardeşim Cumhuriyet Halk Partisi kongre süreci ile ilgili yazıyor. Tam bir bölünmüşlük var. Listelere girenler var, istemesine rağmen yer alamayanlar var. İtirazlar, karşı çıkmalar var. Dışardan bakıldığı zaman anlamak mümkün değil. Gelecekteki yerel seçimler için kıran kırana geçen bir parti içi iktidar yarışı var. Yerelde CHP iktidarda olduğu için hoş görülebilir.
Sonuçta parti içerisindeki yarışta ilçeler kazanılıyor, il için Odunpazarı delegeleri belirleyici oluyor. İlçeleri kazananlar da partinin başarısı için kendi bölgelerinde çalışmalarına devam ediyorlar. Kısa bir sallantı da olsa büyük bir deprem etkisi yaratmıyor.
Adalet ve Kalkınma Partisinde ise kongre öncesi hemen hemen her şey belirleniyor. Şölen benzeri seçimlerde kaybeden olmuyor.
 Yurt içi ve dışında birçok yazışma ve paylaşım gurubunu takip ediyorum. Eskişehir’de Sosyal Medya Platformu en çok ilgimi çekenlerdendir. Hemen hemen her görüşten yurt içinden ve dışından üyesi ve takip edeni vardır.  Eskişehir’de gözümüzden kaçan birçok olayı değerlendirirler. Zaman zaman partilerin icraatlarını da gündeme getirir, değişik bakış açılarıyla tartışırlar. Amaçları, habercilik ve eleştirmeden ziyade, daha iyi ve güzelin bulunması için çaba göstermektir.
Asıl enteresan yapı Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi’ndedir. Başkanlık makamı Cumhuriyet Halk Partisi’nin, meclis çoğunluğu ise Adalet ve Kalkınma Partisi’nin elindedir. Bazen enteresan bulduğum kararlar çıkabiliyor.
Geçen gün ilginç bir konu dikkatimi çekti. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin son toplantılarında, üç ayrı yer için imar plan tadilatı kararı alınması gündeme getirilmiş. Gündeme getiren ve mecliste çoğunluğa sahip olanlar AK Partililer. İmar komisyonunda imza atmayan AK Partili meclis üyeleri de var. Oy çokluğu ile mecliste kabul ediliyor. Alınan kararı veto eden başkanlık. Şimdi kamuoyunda en çok sorulan soru kent merkezinde kimin başına böyle bir piyango vuruyor? Kimin mülkü bu kararla değer kazanıyor?  Görünen o ki vatan, millet, Eskişehir sevgisi olan onlarca dürüst kişi var. Alın size bir deprem. Bakalım ardından neler çıkacak?
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi