Parayı WhatsApp’tan atmak!

Serkan Açıkgöz yazdı

11 Şubat 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni bir özelliği daha sunma aşamasında. Uzun süredir üzerinde çalışılan ödeme yöntemi beta sürümü ile deneme aşamasında. Android ve iOS üzerinden WhatsApp kullananların birbirlerine kolayca ve hızlı bir şekilde para göndermelerini sağlayacak WhatsApp Ödeme Hizmeti, pilot bölge olarak ilk kez Hindistan’da başladı. Şirket, uygulama dağılımını şimdilik tamamen seçtiği kullanıcılar üzerinden veriyor. Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında çalışmalarına başlanan yeni sistemin adı ise WhatsApp Payments olacak. Normalde 2017 sonuna kadar gelmesi planlanan yeni özelliğin 2018’in ikinci yarısında çıkması bekleniyor. Ayrıca WhatsApp görüntülü ve sesli konuşmayı gruplar için de kullanılabilir hale getirecek. 1.5 milyardan fazla kullanıcıya sahip olan ve günlük 60 milyarın üzerinde mesajın gönderildiği popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta sadece kişiler ile bireysel olarak sesli ve görüntülü konuşma seçeneği vardı. WhatsApp uygulaması bu özelliği grup konuşmaları için de aktif edeceğini duyurarak bazı kullanıcılar için beta seçeneğini sunduğunu açıkladı.
 
 
Robot Bakan’dan özür diledi
 
Güvenli İnternet Günü programında sunum yapan robot Sanbot, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın sürekli sözünü kesince Arslan, görevlilere şu talimatı verdi "gereğini yapın". Robot Sanbot, yeniden programlanarak susturuldu. Kanal D ekibi ise gündeme oturan robot ile görüştü. “Ben çok akıllı bir robotum, bana istediğini sorabilirsin” diyen robot, ‘Bakanın sözünü neden kestin?’ sorusunu ise “Yanlışlıkla oldu, çok üzgünüm” şeklinde cevapladı.
 
 
Soyağacı ilk gününde çöktü
 
Geçtiğimiz günlerde hizmete açılan E-Devlet 'alt-üst soy bilgisi' sorgulama ekranı yoğun ilgiden dolayı çöktü ve hizmet bir süre askıya alındı.
 
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Sinan Güner şu açıklamayı yaptı; "Toplamda 310 bin sorgulama çıktısı verildi. Böyle bir kapasitenin yürütülmesi imkânsız. Soy sorgulama için günlük belirli bir kota açacağız. ‘Bugün bu kadar’ diyerek ertesi güne aktaracağız."
 
 
Tesla milyarlarca yıl Mars’ta kalacak?
 
Tesla'nın Roadster model arabası, içindeki cansız mankenle beraber hoparlörden David Bowie'nin ’Mars'ta Yaşam’ şarkısını çalarak uzayın derinliklerine doğru ilerliyor. Kırmızı renkli elektrikli Tesla'nın tekerleri uzay giysilerinden yapılmış, yolcunun kemeri de takılı. Şoförün yanına da uzaylılarla karşılaşma ihtimaline karşılık bir not iliştirilmiş, ‘İnsanlar tarafından dünyada yapılmıştır’. 90 milyon dolara mal olan roketin Mars’ın yörüngesinde milyarlarca yıl kalacağı tahmin ediliyor.
 
 
Apple’ın kablosuz kulaklığı patladı
 
Kablosuz pilli kulaklıklar da patlama furyasına dahil oldu. Çin'de Pekin’den Melbourne’e giderken uçakta kablosuz kulaklığı ile müzik dinleyen bir kadın yolcu, kulaklığın patlaması ve alev alması sonucu yanıklar ve is içinde kaldı. Olay sonrası ismi açıklanmayan Avustralyalı kadın yolcunun yüzünde, kulaklarında ve ellerinde yanıklar oluştu. Kadın şunları söyledi, "Müzik dinlerken bir sıcaklık duydum, biraz ters dönmeye çalıştığımda da kulaklarımda ve yüzümde bir patlama hissettim. Elimi yüzüme atınca kulaklık boynuma doğru kaydı. Elimle çekip yere attım, çok sıcaktı ve alevlenmeye başlamıştı" dediğini aktardı.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi