Parayı veren düdüğü çalar

Murat Özgül yazdı

13 Haziran 2017 09:42
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor derin bir mali kriz içinde. Bugüne kadar kurtuluşu geçici önlemlerle aradı ve günleri, tüm ümidi süper lige çıkış olarak geçirdi. Mali konular ve siyasetle ilgili yazdığım tüm yazılarda, şehrimiz ekonomisinin göründüğü kadar büyük olmadığını, siyasette ise şehrimizin altı vekilliğinin büyük bir güç olmadığını dile getirmiştim.
Güçlü bir lobimiz yok. Diğer şehirlere karşı umut vermiyor. Kent dışından milletvekili olan Eskişehirli sayısı bir elin parmaklarını bulmaz. Kıskançlıkla takip edilen bir şehir için de taşın altına başkaları ellerini sokmaz. Merkezi idare yalnızca Eskişehir için kesenin ağzını açmaz. Yoksa tüm iller sıraya geçer. Ancak yapılabilecek genel düzenlemeler, kulüplere vergi ve SSK düzenlemeleri yapılabilirse, biz faydalanabiliriz.
Kendi yağı ile kavrulabilen bir kulüp olamadık. Bir banka bile kredi verirken geri ödenebilirliği ve öz kaynakları sorgular. Kulüpte şu anda faal olarak sözleşmesi devam eden hangi oyuncu bize para kazandırabilir? Satıştan elde edilebilecek gelirle iddialı bir takım kurmak mümkün olabilir mi?
Geçmişte har vurup harman savruldu ve bizler hangi yüzle kimden destek isteyebileceğiz? Konuşulan acil ödemeler ve bekleyen borç rakamları basit bir sponsorlukla halledilebilecek seviyede değildir.
Elbette içimizdeki Eskişehir ve Eskişehirspor sevgisi çok büyük. Hepimizin içi yanıyor. Ekonominin de pek düzgün gitmediği bir dönemde tüm takımlar bir yana Eskişehirspor bir yana denilerek milyarlarca liranın bağış ya da yardım olarak verilmesi olanak dışı. Yönetimlere aday olacakların pembe vaatlerle bir üst lige çıkacağız demeleri çözüm olamaz.
Şehir olarak belki beş, on yıllık projeler üreterek, geleceği nasıl kurtarabiliriz çalışmalarına başlamalıyız. Alt yapı canlandırılmadan, tüm Türkiye’den istikbal vaat eden genç oyuncular bulunmadan, yalnızca miatları dolmuş oyunculara büyük paralar ödenerek Eskişehirspor’un başarılı olması mümkün değildir. Günü kurtarmak yetmez. Ulaşılan büyük borç Eskişehir öz kaynaklı firmalarca da tam anlamı ile karşılanamaz. Yapılan hataların, sorumsuz harcamaların hesabı sorulmadan, mali açıdan güven verilmeden çare aramaya çıkmak, gece lambasının altında anahtar aramaya benzer…
Para bulunur ve verilirse, ki mümkün görülmüyor, herkes yönetici olabilir. Önemli olan gelecekte neler yapılabileceğinin, doğru reçetelerinin açıklanmasıdır. Yoksa kısır çekişme ve dedikodularla olan şehrimize ve taraftarımıza olur…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Bülent 13 Haziran 2017 13:27

Bu takım bir an önce Şirket statusune girmeli.Ticarethane gibi yonetilmeli.Sevgi,aşk,taraftarlik...her ne derseniz,bunlar para etmiyor.Bu takım satilabiliyorsa zengin bir Arap sermayedara satılmali.Yoksa bu kafayla bu kulübün kapısına kilit vurulacak.Tasima suyla değirmen ne zamana kadar döner???????

0 1 Cevap Yaz
Eralp Özmen 13 Haziran 2017 13:11

Tebrikler Murat özgül. Eskişehirspor için şu ana kadar yazılan önerilerin en güzeli en tutarlı olanı. Bu güzel yazınızdan dolayı sizi kutluyorum. Siz insanlara balık vermemişsiniz. Resmen balık tutmayı öğretmişsiniz. Ama toplumun ve yönetime talip olanların bu gerçekleri okuyup anlamsı lazım. beniim hiç umudum yok hayırlısı olsun

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi