Pancar Ekicileri Kooperastifinden büyük yenilik

Eskişehir’e getirdikleri yenilikler için emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum, başarılar diliyorum…

11 Kasım 2018 09:10
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Pancar Ekicileri Kooperatifini gönülden kutluyorum. 2017 yılında hazırlıklarına başladığı 22 ton saat kapasiteli dikey kurutma makinası, 250 tonluk yaş bekletme silosu ve 1000 tonluk kuru mısır deposuna sahip kurutma tesisi bu hafta hizmete açıldı. Dünyada 1044 milyar ton, ülkemizde 5,9 milyon ton mısır üretimi bulunmakta olup, ilimizde de ekilişi her geçen yıl artmaktadır. Kooperatif 2018 yılı için 7500 dekar alanda tohum,ilaç ve gübre vererek taahhüt karşılığı ekiliş yaptırmış olup hasat döneminde kurutarak mahsulunu almaktadır.

Eskişehir Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ünal açılışta yapmış olduğu konuşmasında “Göreve geldiğimiz günden itibaren adım adım hedeflerimize de yatırımlarımıza da hız kazandırdık. Siz değerli ortaklarımıza kalite, cazip fiyat, devamlılık anlayışı çerçevesinde hizmet etmeyi sürdürüyoruz.1951 yılından günümüze bir çiftçi kuruluşu olarak çiftçimizin yanında yer alan, çiftçilerimizin ihtiyaç duyduğu girdiyi en uygun fiyata ve zamanında tedarik ön planda tutan anlayışla amaç daha iyiye daha güzele çiftçimizle el ele birlikte yürümektir.Bu politikamızın sonucu olarak yine yatırımına 2017 yılında başladığımız Mısır Kurutma tesisimizi bugün hizmete açmış bulunmaktayız. Tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. ’’

Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Rafet Demirtaş ise şu ifadeleri kullandı “Yönetime geldiğimiz günden bu güne Pancar Kooperatifimizle, Eskişehir çiftçimize daha fazla nasıl katkı sağlayabiliriz sorusuna cevap arıyoruz. Her geçen sene kendimizi daha fazla geliştirerek hep yeni şeyler söylemenin gayretinde olduk. Ekonomik anlamda göreve geldiğimiz günden bugüne kooperatifimizin her yıl daha ileriye götürmek için uğraş verdik.Her yıl yakalanan başarı ve kârıda ortaklarımıza nasıl daha faydalı olabiliriz düşüncesiyle yaptığımız yatırımlarla da bunu taçlandırdık. Bizim çiftçilerimiz dünyanın en kanaatkar ve en fedakar çiftçileridir. Açılışını yaptığımız tesisimizin tüm çiftçilerimize ve ilçe halkına hayırlı uğurlu bol kazançlı olmasını temenni ediyoruz.” dedi.

Eskişehir’e getirdikleri yenilikler için emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum, başarılar diliyorum…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi