Ahmet Ataç 15 02 2024

Özgüven ve cesaret

Ayhan Taşçı yazdı

25 Ağustos 2015 00:06
A
a
Sütiş Eskişehir
Pazar günü oynanan Eskişehirspor-Medicana Sivasspor Karşılaşmasında, Futbolun sadece savunma üzerine kurgulanmış bir oyun olmadığına bir kez daha görmüş olduk.

Geçen hafta oynana Fenerbahçe maçı sonrasında, kurmuş olduğum bir cümlede, şunları ifade etmiştim”Futbol kendi doğrularıyla fazlaca oynanmasına müsaade edilmeyecek kadar önemli bir spor dalıdır.” Evet, futbolun doğrularını yaptığınız müddetçe, kaybetme riskinizi de bir o kadar aza indirgemiş olursunuz.

İşte Eskişehirspor’un, kaybedilmiş Fenerbahçe karşılaşmasıyla, kazanılan Sivasspor karşılaşması arasındaki en büyük farkı da budur.

Peki, doğrular neydi! Birincisi Sivasspor’un geçen hafta Galatasaray’a karşı oynamış olduğu kompak futbol anlayışını Eskişehirspor’un Sivasspor’a karşı başarılı bir şekilde uygulamış olması. İkincisi ise doğru kadro tercihi, üçüncüsü, saha içi oyun formatı ve kurgusu(Futbolcuların saha içindeki dizilimi), dördüncüsü kaybetme korkusundan ziyade, kazanma arzusunun cesaretli bir şekilde ön plana çıkarılması ve uygulanması, beşincisi 90 dakika boyunca topla oynama isteği ve sorumluluk anlayışının olması. En önemlisi de kontratak futbolculuğundan ziyade, 18 ve civarında topla buluşturulduğunda çok etkili olan Gekas’ın olması. İşin özü bu kadar doğruyu bir araya getirdiğinizde maçı kazanmamak gibi bir endişe de olmaz demek istiyorum.

Eskişehirspor’un iyi bir oyun neticesinde, bol gollü bir şekilde maçı kazanması, Futbolcuların özgüveni açısından son derece önem arz eden bir durum olduğunu belirtmek isterim. Hak ederek, alın teriyle kazanılan üç puanın tadını çıkarmak, hem Futbolcuların, hem takım hazırlayıcıların, hem yönetimin, hem de taraftarların hakkıdır.

Ancak bu sevincin devam edebilmesi için, önümüzde oynanacak Çaykur Rizespor maçından da iyi bir neticeyle ayrılmak çok önemlidir. Özellikle kazanmak adına bir seri yakalamak, ilerleyen haftalarda lige ağırlığını koymak demek anlamını da beraberinde getirmiş olur.

Bu önemli galibiyetin baş aktörleri her ne kadar da futbolcular gibi gözükse de, burada, aslan payı 90.dakika boyunca hiç durmadan saha içinde ki futbolcularla iş birliği yapıp bütünleşen büyük taraftarındır.

Teşekkürler Ese Es’im.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi