Özdağ ve Oğan’ın etkisi

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu bu hafta sonu gerçekleştiriliyor. Gözler yüzde 5,2 oy almayı başaran ATA ittifakının adayı Sinan Oğan’a çevrilmişti. Ancak beklenmedik iki gelişme oldu.

25 Mayıs 2023 09:08
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu bu hafta sonu gerçekleştiriliyor. Gözler yüzde 5,2 oy almayı başaran ATA ittifakının adayı Sinan Oğan’a çevrilmişti. Ancak beklenmedik iki gelişme oldu.
Birincisi Sinan Oğan, seçmenlerini de “Ters Köşe” yaparak Tayyip Erdoğan’a destek vereceğini açıkladı. İkincisi de bu desteğini kendisini aday olarak gösteren ATA İttifakına sormadan açıkladı.
ATA İttifakının bileşenleri olan Adalet Partisi ve Zafer Partisi ise, açıkça Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıkladı.
Peki şimdi ne olacak? Yüzde 5,2’lik oy nereye gidecek?
Öncelikle Sinan Oğan’ın kendi seçmenlerini hayal kırıklığına uğrattığını belirtelim. Muhtemelen Sinan Oğan, “Zaten seçimi Erdoğan kazanmaya yakın; bari bir koltuk kapalım” diye düşünmüş olabilir. Kendisinin ne düşündüğünü bilmek imkansız elbette. Ancak seçmenleri gözünde Sinan Oğan hakkında tam olarak, “Davasını satan adam” algısı oluştu. Entelektüel birikimine saygı duyduğum Sinan Oğan, bu saatten sonra, “Fırıldak Kubilay” ile aynı seviyede anılacaktır.
Bu Pazar günü yapacağımız seçimler, 2 hafta öncekinin devamı olacak. Adayların alacağı oylarda ciddi bir değişiklik olacağını düşünmüyorum. Dolayısıyla rakamlara bakınca Tayyip Erdoğan zafere yarım puan kadar yakın. Kemal Kılıçdaroğlu ise 5 puan toplamak zorunda. Elbette siyaset matematik değil.
Geçmişte Tayyip Erdoğan kimlere koltuk vermedi? Erkan Mumcu, Ertuğrul Günay, Numan Kurtulmuş, Tuğrul Türkeş, Süleyman Soylu ve niceleri… Ümit Özdağ isteseydi, çok rahat bir koltuk kapabilirdi. Ümit Özdağ’ın kolay yolu seçmediği gün gibi ortada…
Ben Sinan Oğan’ın Tayyip Erdoğan’a büyük bir oy kazandıracağını zannetmiyorum. Öte yandan başkalarının dediği gibi, “Tayyip Erdoğan’la Devlet Bahçeli’nin arası açılır” görüşüne de gülüp geçiyorum. Çünkü Cumhur İttifakında karar verme yetkisi bir tek Tayyip Erdoğan’a aittir. Diğerlerine düşen, “Emredersiniz komutanım” demektir. Nitekim baştan pek bir esip gürleyip, Sinan Oğan’a demediklerini bırakmayanların hiç sesi çıkmıyor.
“Seçimler Tayyip Erdoğan için kolay geçer” diyenler siyaseti bilmiyor. Seçimler Erdoğan için kolay geçmeyecek. Ancak Kılıçdaroğlu için en az iki misli zor olacaktır.
Muhtemelen seçimleri sandığa daha çok seçmen getirmeyi başaran taraf kazanacaktır.
 
Barınaktan köpek mi alıyorsunuz?
AK Parti ve MHP’lilerin aziz ortağı Hüda Parlılar, “İktidarımızda bekar kadınları sahiplendireceğiz” demiş. Sanki hayvan barınağındaki kimsesiz eniklerden bahsediyorlar.
Türk Kadını, Kurtuluş Savaşını kazanan güçtür. Tarih boyunca Türk Kadını erkeğinin arkasında değil, yanında ve hatta bazen önünde olmuştur. Türk Kadınını alınıp satılan bir mal gibi gören zihniyet bu topraklara ait değildir.
Türk Kadınını ikinci sınıf yurttaş olarak gören zihniyet ise, Türkiye Cumhuriyeti Devleti için alenen bir beka sorunudur. Herkes aklını başına devşirsin…
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi