Örnek uygulama

Arif Anbar yazdı

11 Haziran 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Örnek uygulama

Örnek uygulama

Odunpazarı Belediyesi’nin yurttaşlık bilinciyle gerçekleştirdiği önemli projelerinden bir tanesi de Halk Merkezleri. İçeriğinin ne olduğunu artık cümle alem bildiği için burada tekrar aktarmaya lüzum görmüyorum. Söz konusu projenin bir özelliği de Eskişehir için önem taşıyan kişilerin isimlerinin yaşatılması. Belediye, o kişilerin isimlerini merkezlere vererek ahde vefa örneği sergiliyor. Belediye, son olarak Orhan Oğuz’un ismini Kırmızıtoprak’taki halk merkezine, Hüsamettin Cindoruk’un ismini ise Ihlamurken’teki halk merkezine verdi. Bu uygulamayı akıl edenlere teşekkür ediyor, örnek olsun diyorum.
 
Unutma
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, seçime 13 gün kala çalışma temposunu bir hayli arttırdı. Özellikle Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçilerle sık sık buluşan Karacan, son buluşmada dikkat çekici bir mesaj verdi ve dedi ki: Yaşı büyük ağabeylerimiz, ablalarımız çok iyi bilir, bu ülke ne badireler atlattı, ne zorluklar gördü ama son 16 yıldır milletimiz hizmeti çok iyi görüyor."
Karacan’ın bu açıklamasını okuyunca, AK Parti’nin TV reklamlarını hatırladım. Şu an yayınlanan o reklamlarda AK Parti, izleyicilere eski günleri hatırlatıp, “AK Parti’nin yaptıklarını unutmayın” şeklinde bir mesaj veriyor. Karacan’da gittiği her yerde seçmene aynısını söylüyor: “Unutma!”
 
TÜLOMSAŞ’ın kaderi

TÜLOMSAŞ’ın kaderi

TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı, Raylı Sistemler Kümelenmesi VİZYON 2023 Raylı Sistemlerde Beklentiler Toplantısında, Altay Tankı projesinde yer almak istediklerini heyecanla söyledi.
Avcı’nın bu heyecanını oldukça samimi buluyorum ancak istediğinin neredeyse imkansız olduğunu düşünüyorum. Çünkü… Bugün TÜLOMSAŞ hızlı tren yapamıyorsa ya da yaptırılmıyorsa veya tramvay yapamıyorsa ya da yaptırılmıyorsa Hayri Avcı’nın bu beklentisi imkansız. Anlatabiliyor muyum?
 
Mahkemeye verin
 
Yılmaz Büyükerşen, çevreyolunda Büyükşehir Belediyesine ait tesisin önünün kazılarak geçişlerin zorlaştırılmasına tepki gösterdi ve şunları söyledi: “Eskişehir'deki CHP'li belediyelere yapılan eziyetler gavura bile yapılmaz. Abuk sabuk bir şekilde yolu binalarımızın üstünden geçirdiler. Halbuki buranın bir imar planı var. O plana göre yapmak yerine akıllarına ne eserse öyle yapıyorlar.”
Büyükerşen’in söylediklerini okudunuz. Ben de şunu söyleyeyim. Eğer imar planına aykırı bir durum varsa, mahkemeye verin o zaman!
 
İlaç kıtlığı
 
Eskişehir-Bilecik Eczacı Odası Başkanı Yücel Yenilmez ilaç piyasasına ilişkin oldukça ciddi bir açıklama yaptı. Dolar bazında sabitlenen ilaç fiyatlarının eczacıları zor durumda bıraktığını, stoklar eridiğinde ilaç alımlarının neredeyse imkansız olacağını belirten yenilmez, bir anlamda Türkiye’de ilaç kıtlığı yaşanabileceğinin sinyalini verdi.
Yenilmez’in açıklamasına önemle kulak vermemiz gerekiyor. Çünkü hiçbirimiz, (eskilerin anlattığı gibi) ilacın karaborsaya düşmesini istemeyiz değil mi? O nedenle hükümetimiz, bir an önce önlem almalı ve işleri yoluna koymalı.
 
Başkansız kulüp
 
Bildiğiniz üzere Eskişehirspor şu an yine başkansız bir vaziyette ilerlemeye çalışıyor. Durum böyle olunca oyuncularımız elden bir bir kaçıyor. Kaçıyor kaçmasına da bari 3 kuruş para kazanalım değil mi? O da olmuyor maalesef! En son Kayserispor, Eskişehirspor'un genç orta saha oyuncusu Hasan Hüseyin Acar'la 3 yıllık sözleşme imzaladı. Başka? Başkası, transfer çalışmalarını sürdüren Aytemiz Alanyaspor'un, Eskişehirspor'lu Hasan Ayaroğlu ile prensipte anlaştığı iddia edildi. Ne diyelim? Hayırlı olmaz ama… Biz yine de ES-ES’imiz için hayırlı olsun demekle yetinelim.
 
Milletin bahçesi

Milletin bahçesi

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı’nın, canı gönülden kutladığımız bir projesi vardı. Neydi o proje? Millet Bahçesi! Avcı o projeyi geçtiğimiz yıllarda dillendirdikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sundu ve söz konusu proje Türkiye geneline yayıldı. Ya Eskişehir? Millet Bahçesi, eski Atatürk Stadyumunun olduğu yere yapılacak. TOKİ ile Valiliğimiz arasında ilgili protokol imzalandı. Bununla birlikte Nabi Avcı, eski Atatürk stadyumunun 2-2 buçuk ay içerisinde yıkılacağını ve projeye başlanacağını müjdeledi. Beri yandan söz konusu alanın çevreci bir alan olması nedeniyle mutluyuz. Altının otopark olarak değerlendirilmesi de Eskişehir’in otopark sorununun çözümüne katkı verecek. Ne diyelim? Şimdiden hayırlı olsun. Artık merakla nasıl bir alan ortaya çıkacağını bekliyoruz.
 
Stratejik hamle
 
Türkiye, dünyadaki en kaliteli bor rezervlerinin çok büyük bir bölümüne sahip. Eskişehir’imiz ise söz konusu rezervlerin membası konumunda. Biliyorsunuz… Kırka’da tesisimiz var. Bu anlamda Yeni Bor Stratejisi Lansmanı ve Teknoloji Transferi Mutabakatı imza töreninde konuşan Enerji Bakanı Berat Albayrak önemli bir müjde verdi ve dedi ki: “Yüksek Teknoloji Bor Karbür Tesisini kuruyoruz.” Bu müjdenin oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Özellikle savunma sanayinde yerliliği arttıracak ve dışa bağımlığı azaltacak bir tesis olacağı için stratejik bir hamle olduğunu söyleyebiliriz.
 
Gazetecileri de dinledi

Gazetecileri de dinledi

Eskişehir'de 2014 yılında iş adamı, gazeteci, avukat, kamu görevlisi, politikacı ve polislerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişinin usulsüz dinlenmesi ve FETÖ/PDY üyesi olduğu iddiasıyla Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanan Eskişehir eski istihbarattan sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa A. yakalandı. Ankara ve Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda başkentte yakalanan Mustafa A, gözaltına alındı.
Buradan da görülüyor ki devletimiz, FETÖ/PDY operasyonlarına aralıksız devam ediyor. Devletimiz emniyet ve yargı teşkilatını tebrik ediyor, başarılar diliyor ve Allah güç kuvvet versin diyorum.


FOTOĞRAFIN DİLİ OLSA

FOTOĞRAFIN DİLİ OLSA

AK Parti Eskişehir Mv. Nabi Avcı: Ali’cim buyur al çiğ köfte ye. Marulun da arasına koyup sardım bak sen seversin diye.
 
ES TV Genel Yayın Yön. Ali Baş: Hocam alayım almasına da besleme basın demesinler sonra?


BİR TWEET / Serhan Arıman
 
Güçlü meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye için Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan 12 Haziran Salı günü saat 14.00’da Vilayet Meydanında. Haydi Eskişehir! Vakit Türkiye vakti #VakitEskişehirVakti


DÜNYA İNSANLARI

DÜNYA İNSANLARI

Yıl: 1945. Ölüm kampına götürülmediklerini öğrenen Yahudi’lerin sevinci…


AFİŞ / Uzay Yolu Macerası

AFİŞ / Uzay Yolu Macerası
 
1968 yılında Stanley Kubrick tarafından yönetilen bilim kurgu filmi. Senaryosu Kubrick ve ünlü bilimkurgu yazarı Arthur Clarke tarafından kaleme alınmıştır. Film; insan evrimi, teknoloji, yapay zeka gibi tematik unsurları işler ve bilimsel gerçekliği, öncü görsel efektleri, provakatif belirsizliği ve içerdiği gerçeküstü betimlemeleri ile ün yapmıştır. Gösterildiğinde aldığı çeşitli eleştirilere rağmen, günümüzde eleştirmenler ve izleyiciler tarafından yapılan en iyi filmlerden biri olarak kabul edilmektedir. Film ayrıca, Görsel Efektler dalında Oscar kazanmıştır.


KARİKATÜR

KARİKATÜR
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Aysrl Öztürk 12 Haziran 2018 09:10

Millet Bahçesi belirtildiği üzere Sayın Nabi Avcı'nın bir fikri ve yeni bir kavram değildir. Tanzimatla birlikte başlayan Modernleşme hareketleri sonucunda ortaya çıkan bir kavram ve uygulamadır. İstanbul ve birçok büyük kentte Millet Bahçeleri gerçekleştirilmiştir.

1 1 Cevap Yaz
Eses 11 Haziran 2018 23:06

Eski stadyumun yerine yapılacak düzenlemede tribünlerin bir kısmının yıkılmadan amfi tiyatro olarak kullanılması, ayrıca insanların anılarını yaşatmak, genç nesillere de bir tabela ile bu alanda bulunan stadyumda yaşananların aktarılması çok güzel olur.

0 3 Cevap Yaz
Burma gadayif 11 Haziran 2018 21:35

Arif ambar.değerli karikatürist sefer selvinin eserini yayınlarken kendisinden izin aldınız mı.

1 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi