Orhan Oğuz'dan, Büyükerşen'e hep Eskişehirliler vardı!

1958 yılında Orhan Oğuz döneminde kurulan Eskişehir İktisadi Ve Ticari İlimler Akademisi’nin önemli bir özelliği vardı…

11 Mayıs 2020 09:21
A
a
Sütiş Eskişehir
1958 yılında Orhan Oğuz döneminde kurulan Eskişehir İktisadi Ve Ticari İlimler Akademisi’nin önemli bir özelliği vardı…
Öğrencilerin ve akademisyenlerin büyük çoğunluğu Eskişehirliydi…
Orhan Oğuz ve Yılmaz Büyükerşen
Bu gelenek 1982 yılında Yılmaz Büyükerşen’in rektörlüğü ile birlikte kurulan Anadolu Üniversitesi’nde de devam etti…
Doğrusunu söylemek gerekirse uzunca bir dönem neredeyse Eskişehir’in çocuğu olmayan kimse Anadolu Üniversitesi’nde görev almadı. (Konularında çok uzman olan üst düzey akademisyenler elbette dışardan geldi)  Başarılı öğrenciler dışarıya kaçırılmadı, akademik kadrolara dahil etti…
Bu kural Engin Ataç’ın rektörlüğü döneminde de aynı şekilde devam etti. Üniversite sürekli Eskişehir ile iç içe oldu!
Ne yazık ki Engin Ataç’ın görevini bırakması ile Anadolu Üniversitesi kan kaybetmeye ve inişe geçmeye başladı. Değerler unutulmaya, ve terk edilmeye başlandı…
Özellikle geride kalan son 10-15 yılda Anadolu üniversitesi kendi çocuklarına sırtını dönmeye başladı. Başka üniversitelerden akademisyenler, getirilmeye başlandı. Derse bile girmeden, Porsuk Çayını görmeden dekan, bölüm başkanı olan akademisyenlerle karşılaştık…
Türkiye’de devlet üniversiteleri sıralamasında sürekli ilk 10’da yer alan Anadolu Üniversitesi, artık “sıradan” bir üniversite haline geldi…
Anadolu Üniversitesi’nin bilimsel anlamda eski başarılı günlerine dönmesi için formül bellidir…
Eskişehirlilik ve Anadolu Üniversiteli olmanın ayrıcalığını tatmış. Bilincine varmış isimlerin göreve gelmesi gerekiyor.
 

YÖK’TEN GEÇMİŞ OLSUN VE BAŞARI DİLEĞİ YOK!

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı’nın istifası Eskişehir’de epey gündem oldu…
Gerçekten istifa mı etti yoksa görevden mi alındı?
Bu konularda uzman gazeteci olan Abbas güçlü, şu tespiti yapıyor:
-YÖK’ün buz gibi açıklamasına bakılırsa, sanki görevden alma gibi:
“Anadolu Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, 07.05.2020 tarihinde, sağlık sorunları nedeniyle rektörlük görevinden istifa etmiş bulunmaktadır.”
Ne bir geçmiş olsun var ne de bugüne kadarki hizmetlerine teşekkür ve sonraki hayatına yönelik başarı dilekleri!
Enteresan hem de çok enteresan.
Farklı bir kişiliği olan Hocamıza, eğer YÖK’ün dediği gibi sağlık sorunları varsa geçmiş olsun diliyoruz. Yok eğer yol kazası ise çuvaldızın en büyüğünü önce kendine batırmalıdır.
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Neco 14 Mayıs 2020 15:31

Damatlar. Kizlar çocukları saltanat kurmuşlar ne liyakati...

0 0 Cevap Yaz
Metin 11 Mayıs 2020 23:43

Öyle ise haklısınız Hamdi Bey. Adalet olsun tek derdimiz

0 0 Cevap Yaz
Hamdi 11 Mayıs 2020 19:57

Metin bey haklısınız hakkıyla giren girsin zaten başarılı insanların buraya gelmesine kimse karşı çıkmaz aksine çok seviniriz. Herkesin derdi giren adil olarak girsin. Zaten Üniversiteleri iş kapısı görenler Eskişehirlileri öteleyenler. Anadolu Üniversitesinde döner sermaye var diye kimler gelmi, yada paralar yabancıya gitmesin diye kimler alınmış bir bakın. Ayrıca yeni moda Eskişehirlilere veya şehrin kendi evlatlarına el çektirme oldu. Ben kaç kişi tanıyorum kimleri cebinden çıkarır başka illerde akademisyen olmuşlar ama Eskişehirde gelince şartlar değişiyor.

0 3 Cevap Yaz
2626 11 Mayıs 2020 17:55

Eskişehir sahipsiz dendiğinde kimse alınmasın. Eskişehirn durumu EsEs in durumu gibi.Milletvekillerimizin çok aktif olmaları gerekir.Yani daha çok çalışmaları gerkir.Milletin kürsüsü TBMM de daha çok konuşsunlar.

0 3 Cevap Yaz
Metin 11 Mayıs 2020 15:28

Üniversiteler iş kapısı yani! Akademik nitelikten ziyade hemşehricilik yapılacak öyle mi? Adil bir girişin önemi yok değil mi?

5 3 Cevap Yaz
Yıldırım bulut 11 Mayıs 2020 15:18

Ali bey üniversitemize yeni gelen hocaların %99 ü Erzurumlu.rektör Yardımcısı Erzurumlu herkes heryer Erzurumlu,okula gelince Eskişehir mi Erzurum mu karıştırıyor insan plakalarda yakın zaten

1 8 Cevap Yaz
Hamdi 11 Mayıs 2020 11:20

Ali bey çok güzel bir yazı, durumu çok net özetliyor. Artık Anadolu'da Eskişehirlilerin değeri yok çünkü karar alıcılar Eskişehirli değil. Söz gelimi Edebiyat Fakültesi dekanı da Erzurumlu, sorun bakalım görev süresi boyunca kaç tane Eskişehirliyi akademisyen olarak almış? 1-2 vardır yoktur. Eskişehirliler de bu sebeple başka şehirlerde çalışmak zorunda kaldı/ kalıyor. Ali bey gözden kaçırdığınız şey AÖF döner sermayesi. Millet o parayı almak için Anadolu'da akademisyen olmaya çalışıyor e bu durumda da olan gariban Eskişehirliye oluyor?

0 12 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi