Organize Sanayi ve tramvay

22 Kasım 2016 09:17
A
a
Sütiş Eskişehir
Son belediye seçimlerinde Demokratik Sol Parti’den aday olmuştum. Ekibimizle birlikte birçok firma ve kuruluş ziyaret ettik. Sayın Savaş Özaydemir de o zaman randevu vermiş ve bizleri kabul etmişti. Sanayi Odası’nın talep ve beklentilerini kapsayan basılı bir metini bizlere vererek, tüm partilere aynı yaklaşımda bulunduğunu söylemişti. Dün gibi hatırlıyorum kendisine Organize Sanayi Bölgesi’ne tramvay hatlarının uzatılması konusunu sormuştum. Çünkü sık sık ‘Tramvay neden bu bölgeye uzatılmaz?’ sorusu ile karşılaşmıştım. Hocamızın da tramvayın Organize’ye uzatılması için Oda katkısı istediği dillendirilmekteydi.
Sayın Savaş Özaydemir ‘Bizim böyle bir talebimiz yok’ diye yanıtlayınca epey şaşırmıştım. ‘Neden?’ diye sorunca da ; “Çalışanlarımız ve özellikle işçilerimiz servislerle neredeyse evlerinin önüne kadar gidiyorlar. İşyerine gelirken de evlerinin çok yakınından biniyorlar. Sendikalar da işçi taleplerine böyle yaklaşıyor. Düzenleri bozulmasın diye neredeyse tümü tramvayın bu bölgeye uzatılmasına karşı” diyerek yanıt vermişti.
Büyükşehir Belediyesi’nin tramvayı Organize Sanayi Bölgesi’ne kadar uzatması fevkalade olumlu olur. Cadde ve sokaklarda trafik kurallarını da hiçe sayarak her güzergaha dalan, istedikleri yerde duran, indirme ve bindirme yapan servislerin şehir ortamından uzak tutulması acil bir konudur.
Milletçe bir alışkanlığımız var. Araç girebilen her yere gitmek ve koşullar ne olursa olsun park edebilmek. Trafik aksarmış, yol tıkanırmış kimin umurunda…
Herkesin, her yerde durabilme özgürlüğü yoktur. Toplum yaşam kurallarına tüm kesimler uymak zorunda. Kimse ve hiçbir topluluk ayrıcalık talep etmemelidir. Bu yüzden çok sevdiğim ve emeklerine saygı duyduğum işçi kardeşlerim ve Organize Sanayi Bölgesi çalışanları da biraz yürümek ve beklemek durumundadır.
Sayın Yılmaz Büyükerşen eğer tramvay hattını Organize Sanayi Bölgesi’ne kadar uzatır ve ağır araç yükünü trafikten kurtarırsa çok büyük bir adım atmış olacaktır. Hele okul servisleri ve işçi servisleri birlikte trafiğe çıktıklarında Eskişehirlileri Allah korusun…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi