Onsekizinci dakika

Ayhan Taşçı yazdı

23 Şubat 2015 23:27
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Karşılaşma öncesinde, Beşiktaş JK. Adına 2013-2014 sportoto süperligin en zor deplasmanı Eskişehirspor maçı olacaktı. Ki öylede oldu.
   Kazananının, ligdeki konumu itibariyle, çok önemli bir avantaj sağlayacağı bir 90.yaşandı Eskişehir Atatürk stadyumunda.
   İnsanların iliklerine kadar işleyen ve hisedilen çok soğuk bir hava vardı. Maçın ilk 18.dakikasında Beşiktaşın top hükmeden ve topa sahip olan görüntüsüyle, Eskişehirsporseverler de acaba kaybedermiyiz endişesi havanın soğuğunu bir kat daha arttırıyordu.
 Ta ki, karşılaşmanın ONSEKİZ’inci dakikasında Funes Mori ve Kaan Kanak’ın ortak yapımı gol sonrası, Soğuk başlayan gecenin Eskişehirspor lehine, ısınmasına neden olan dakika oldu.
 Eskişehirspor Teknik direktörü Sikibbe dersine çok iyi çalışmış, Beşiktaş JK. Tehlikeli olabileceği bütün silahlarına ve stratejisine karşı önlem almıştı.
   Neredeyse maçın 70.dakikalık bölümünde üstün oynayan ve birçok gol pozisyonu üreten taraf Kırmızı Şimşeklerdi. Bu gollük pozisyonların harcanmasında, biraz Kaleci Cenk Gönenin başarısı, birazda Kırmızı Şimşekli futbolcuların son vuruş eksikliğnden kaynaklandığını söyleyebilirim.
   Neticesinde oynanmış olan bu maç,her iki takım içinde, öyle bir maç oldu ki,Sezon sonunda değeri çok daha net bir şekilde görülecektir.
   Eskişehirspor da Teknik Direktör Sikibbenin gelişiyle baraber, Savunma futbolunun ön plana çıkacağını hepimiz biliyorduk.3’lü savunma,6’lı orta saha ve tek forvet. Evet, belki futbol anlamında göze hoş gelen estetik bir oyun yok. Ancak bu saatten sonra puan alıcı stratejiler her şeyden daha fazla önem arz ettiğini söylemek çok daha reel bir düşünce olur kanısındayım.
   Bir takımın zor veya kolay hiç fark etmez, maçı kazanabilmesi için öncelikle takım oyununu, bireysel beceri ve disiplin ön planda olmalıdır.
  İşte Eskişehirspor’un, Beşiktaş’ı  Yenmesindeki en önemli ayrıntıda budur. Kırmızı Şimşekli futbolcular çok disiplinli, arzulu ve coşkulu oynadılar. Bununla beraberde hak ettikleri 3.puanı da aldılar. Analarının ak sütü gibi helal olsun.
   Maçın genelinde bütün futbolcular üzerine düşeni yaptılar. Ancak Lawalın yükselen form grafiği, takımı öne taşıyan driplingleri ve mücadelesi takdire şayan bir görüntü veriyor. Bu karşılaşmada, Özgür Çek ve Serdar Özkanın futbolun iki yönü olan, savunma ve hücumu çok başarılı bir şekilde gösteren performans sergilediler.3 lü savunmada görev yapan Diego, Mustafa ve Sezgin sisteme alışmış bir görüntü verdiler. Kaybedilmeyecek kadar önemli olan bu karşılaşmayı kazan futbolcularımızı kutluyorum. Helal olsun size.
 
Her zaman olduğu gibi bu karşılaşmada da taraftarlar üzerilerine düşeni fazlasıyla yaptılar. Havanın çok soğuk olması bile taraftarın coşkusuna engel olmadı desek yeridir.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi