Ahmet Ataç 15 02 2024

Önce Sakallı, sonra Büyükerşen…

Programda, dikkat çeken konular masaya yatırıldı; hem Büyükerşen hem Sakallı Eskişehir ve Türkiye gündemine ilişkin ciddi açıklamalar yaptı.

15 Şubat 2019 08:39
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Başkan Adayı Yılmaz Büyükerşen ile AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, FOX’ta yayınlanan Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya’nın konuğu oldu. Sakallı, saat 08.00’de ekrana çıktı, Büyükerşen ise 09.00’da seyirciyle buluştu. Her iki isim için ayrılan süre ise eşitti.

*

Programda, dikkat çeken konular masaya yatırıldı; hem Büyükerşen hem Sakallı Eskişehir ve Türkiye gündemine ilişkin ciddi açıklamalar yaptı.

*

Şimdi, yayının ilk katılımcısı olan Burhan Sakallı’nın açıklamalarının çarpıcı bölümlerini maddeler halinde sıralayacağım; ilk maddeyi ise parantez içerisinde yorumlayacağım…

*
  • Eskişehir’de kavgalı ve parçalı bir yapı var. Şehirdeki bu kavgalı yapıyı hemşerilerimiz bitirecek tabii ki. Eskişehirliler her zaman doğru karar verdi, yine öyle olacağına inanıyorum. (Burhan Sakallı, bu cümlesini keşke detaylandırsaydı. Çünkü burada anlaşılan, Eskişehir halkı arasında bir kavgalı, parçalı yapı olduğuydu. Zira Twitter’da yapılan yorumlar da bunu tescilledi. Sakallı burada ‘Eskişehir sanayicisi, tüccarı, politikacısı kavgalı ve parçalanmış durumda, bir Eskişehir lobisi kurulamıyor, bu durum Eskişehir’e zarar veriyor, ben birleştirici olacağım’ deseydi, daha anlaşılır olabilirdi.)
  • Ben Milli Görüş çizgisinde olan birisi değilim. Siyasi olarak şöyle tanımlıyorum kendimi: Ben ülkemi, bayrağımı, devletimi çok seven bir yurdum insanıyım.
  • Aday adaylığı başvurum olmadı. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla aday oldum.
  • Biz, aile olarak, çiftçilik, inşaat, temizlik işleriyle ilgileniyoruz. Odunpazarı Belediye Başkanlığı’nı bıraktıktan bugüne kadar geçen beş yılda bu işlerle ilgilendim, yardım ettim aileme.
  • Tanzim satışı, herhalde geçici bir çözüm. Gıda fiyatlarımızdaki değerler normalleşince uygulama sonlandırılacaktır. Bakın, ülkemiz ekonomik olarak zor zamanlardan geçiyor. Ama Türk halkı, Türk ulusu bu sorunları da aşacaktır. Tabi bu sorunlarda, özellikle iç ve dış dinamiklerin payı büyük.
  • Beş yıl içerisinde 10 bin gence istihdam yaratacağız. Evet, belediyeler bir dükkan açıp insan çalıştıramaz ama istihdam iklimi sağlayabilir, yatırımları teşvik edebilir, yatırım alanları yaratabilir.
  • Ben, farklılıklarımızı bir tehdit olarak görmüyorum. Aksine bir avantaj. Bakın, ben, CHP’den Odunpazarı Belediye Başkan Adayı olacağını bildiğim bir ismi belediye başkan yardımcım yaptım. Eskişehir birlikte yaşama, saygı, farklılıkları sevme kimliğini 15-20 yılda kazanmadı. Eskişehir hep böyleydi. Eskişehir’de yaşayanlar hep böyleydi. Evliye Çelebi’nin şehrimize ilişkin görüşleri de bunu gösteriyor. Eskişehir’de, 1950’li yıllarda bale yapılıyordu. Sağcı Hasan Polatkan’ın vaatleri arasında opera vardı.
  • Geçmiş yıllarda kentimizde yapılan caz festivalini tekrar başlatacağız.
  • Eşim Sümeyye Hanım, edebiyat öğretmenidir. Aynı zamanda atlettir ve tiyatro sanatçısıdır. Tabi çocuklarımız olduktan sonra öğretmenliği bıraktı ve çocuklarımızı yetiştirdi. Bunun dışında sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak çalıştı ve çalışmaya devam ediyor.
  • Bir Büyükerşen algısından bahsediyoruz. Gerçek ile algı farklı şeylerdir. Dediğiniz gibi, bu sadece bir algı.
  • Biz çevreciyiz. Su, hava, toprak; namus kadar değerlidir. Bakın ben, eski stadyumun imara açılmasına da karşı çıktım ve mücadele ettim. Şimdi o alan, Millet Bahçesi oluyor. Termik santral konusunda ise, Eskişehir’e ve Eskişehir halkına hayrı olmayan hiçbir şeye izin vermem.
  • Eskişehir, Türkiye’nin en büyük termal sağlık merkezi olacak. Böylelikle termal-sağlık turizmi de gelişecek. Dünya, Eskişehir’e gelecek.

*

Gelelim, programın ikinci katılımcısı olan Yılmaz Büyükerşen’e. Bakalım Büyükerşen neler söylemiş…

*
  • Eskişehir, Anadolu’nun ortasında çağdaş ve modern bir şehir. 1999’dan önce, insanların gitmek istediği bir şehirdi Eskişehir.
  • Sakallı’nın, güçlü bir rakip olduğunu sanmıyorum.
  • Trafik sorunu bütün şehirlerde var. Bu konuda en az sorun Eskişehir’de. Dünyanın her yerinde olduğu gibi işe gidiş ve işten çıkış saatleri yoğun oluyor. Ama işte, rakiplerim eleştirecek başka bir şey bulamıyor, trafikten bahsediyor.
  • Ben tanzim satışı yapmam. Sebze fiyatlarındaki artışın ve tanzim satışı yapılmasının nedeninin, yanlış tarım politikaları olduğunu görüyorum. Tanzim satışıyla, piyasayı düzenleyemezsiniz. Eğer bugün tanzim satışı yapmak zorunda kaldıysak, iktisadın kanunlarını ve kurallarını dikkate almadan, politika yaptık ya da politikasızlıktan bu hale geldik diye düşünüyorum. Ama bu konuda, kooperatiflere ortaklarının ürettiği mahsulleri, gıdaları halka doğrudan satabilecekleri mekanları tahsis ederim ve yardımcı olurum. Diğer taraftan da piyasa kurallarını bozmak istemiyorum. Esnafın da işini baltalamak istemiyorum.
  • Halk Süt projesi, halkımızın beğendiği bir proje. Dışarıdakilerin yarı fiyatına satıyoruz sütü. Bu projeyle kooperatifçiliği de teşvik ediyoruz.
  • Köylü perişan vaziyette. Tarım bitmiş, hayvancılık bitmiş, üretim yapılamıyor. Beslenebilmek için dışarıya muhtaç olduk, ithal ediyoruz.
  • Halkımız, Eskişehir’de kurulmak istenen kömürlü termik santrale şiddetle karşı çıkıyor. Rakibim, inşallah santral konusundaki sözünü tutar; kazanırsa tabi.
  • Ahmet Ataç’la kavgalı olduğumuz asla gerçek değil. Biz, üç belediye başkanı, birlikteyiz. Arkadaşlarım benimle birlikte siyaset yapıyorlar. Ahmet Ataç benim kardeşimdir aynı zamanda. Hatta Ahmet’e, ‘gel siyaseti birlikte yapalım’ dedim. Hatta 2004’te Ahmet’in kıymetini bilmedi, nadasa bıraktı hemşerilerimiz. Bakın Odunpazarı Belediye Başkanımız Kazım Kurt da milletvekiliydi. ‘Gel belediye başkanı ol’ dedik, geldi ve kazandı. Büyük yatırımlar yaptı Odunpazarı’na. Yani demem o ki, bunlar maksatlı çıkarılan şeyler. ‘Üç belediye başkanı kavga ederse hizmet üretemezler’ diye düşünerek çıkarıyorlar bunları; siyaseten çıkarıyorlar.
  • Eskişehirspor, şu anda müşkül durumda. Geçmişi büyük başarılarla dolu. Tabi zamanla yönetim hataları nedeniyle Eskişehirspor müşkül duruma düştü. Siyaset, sporun hangi dalına girerse girsin zarar verir.

*

Evet… Yılmaz Büyükerşen ile Burhan Sakallı’nın çarpıcı ifadelerini aktardım. Takdiri, size bırakıyorum

Devlet bakışlı rektör

İsmail Küçükkaya, Yılmaz Büyükerşen ve Burhan Sakallı’yla yapacağı yayın öncesi Eskişehir’e gelip, bir dizi temasta bulundu. Temasta bulunduğu isimler arasında Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı da var. Küçükkaya, yayın esnasında, Çomaklı’yla ilgili izlenimini şöyle aktardı: “Anadolu Üniversitesi rektörü iyi bir rektör. Devlet bakışlı bir rektör. Akıllı, devletçi bir adam. Cumhurbaşkanı da rektöre, ‘siyaset istemiyorum’ demiş.”

AK Parti’nin meclis üyesi adayları?

Partilerin belediye meclis üyesi aday listelerini Seçim Kuruluna teslim etme tarihi yaklaştıkça, isimler yavaş yavaş belirginleşiyor. Bu noktada AK Parti kulislerine bir göz atalım…

*

Kulislere göre, AK Parti’den Tepebaşı Belediyesi Meclis Üyesi Adayı yapılacak kesin isimler şöyle:
  • Orhan Durmuş
  • Hakan Keskin
  • Erkan Koca
  • Seydi Yıldız
  • Ayşe Alışkan
  • Yusuf Yıldırım
  • Neşe Karademir
  • Mustafa Birsen
  • Mustafa Güleryüz
  • İbrahim Atıcı
  • Mustafa Kavas
  • Esat Girgin
  • Yüksel Aytemiz
  • Cihan Ertok
Gelelim, AK Parti’nin Odunpazarı Belediyesi Meclis Üyesi Adaylarına… Odunpazarı’na Meclis Üyesi Adayı yapılacak isimler sır gibi saklanıyor ancak genel çerçevenin nasıl olacağı yönünde iddialı görüşler var. Bu noktada… Büyük Birlik Partili ve MHP’li etkili isimlerin, AK Parti’nin eski İl Başkan Vekili olan birinin, Eskişehirspor taraftarı üzerinde etkisi olan birinin, Yine AK Parti Kadın Kollarında şu anda görev yapan üst düzey birinin, AK Parti’nin kuruluşunda hukuk işlerine bakan ve bir ara milletvekili adayı olan birinin, Bir dönem Odunpazarı Belediyesi’nde görev yapan birinin, Ayrıca tanınmış bir Emirdağlı ismin oğlunun, Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi Aday listesinde yer alacağı kulislerde konuşuluyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Bilal 16 Şubat 2019 01:02

Chp alır aganin.reisin çıkardığı adaylar fos gibi.üfererek olmuyor.millet doydu.

1 4 Cevap Yaz
Bilboard larr 15 Şubat 2019 15:58

Sayın başkan bilboardlara neden reklam iznini verdirmiyorsunuz Burhan sakallı icin. Zayıf olduğu için mi. Bugün afişlerini indirtmişşiniz bir binanın cephesinden. Tebrikler .

16 44 Cevap Yaz
Rifki 15 Şubat 2019 15:53

Nisan 1 sakasina hazir olun

13 36 Cevap Yaz
MURAT 15 Şubat 2019 13:42

YILLARDIR HOCAYA OY VEREN BİR SEÇMEN OLARAK İSMAİL KÜÇÜKKAYA YI ELEŞTİRMEK İSTİYORUM.ANCAK AKPARTİ ADAYI BURHAN SAKALLI BEYİN EŞİ HAKKINDA SARFETTİĞİ SÖZLER HİÇ ŞIK OLMADI.ADAYLARIN HAYAT GÖRÜŞLERİ VE AİLELERİ HAKKINDA YAPILAN YORUMLARA SİYASET AMAÇLI DİL UZATILMASINI NEFRETLE KINIYORUM.FOX TV NİN HAVUZ MEDYA DİYE ELEŞTİRDİĞİ DİĞER KANALLARDAN NE FARKI KALDI.

19 9 Cevap Yaz
Eskişehirli 15 Şubat 2019 13:13

Hoca Rakip görmüyormuş , Türkiye’nin en büyük 2 anket Firması Eskişehir de Burhan Sakallı diyor ama hocam diz Rakip görmüyorum diyerek kendinizi kandırıyorsunuz ! Diğer bir konuda Rektöre laf sokarken tam İsmail bey düzeltiyor durumu , Sakallı nasıl Stad yıkılıp oraya bina inşaa etmeye engel olup Millet bahçesi yaptırdı ise Şimdi de Halkımız yararına görmüyor isek yaptırmayız diyor. Yani sloganı zaten beraber yöneteceğiz olduğu İçin Halk istemiyor yaptırmam demek istiyor. Hoca trafik sorunu yok demiş : ) Hocam tramvay yolundan gittiğiniz İçin heryere görmediniz zannedersem ? Yada 11 de belediyeye gittiğiniz İçin Vişnelik belediye arası 2 dakika : ) Lütfen olumlu şeyler söyleyin masal anlatmayın çözüm anlatın !

71 10 Cevap Yaz
Mustafa kelebek 15 Şubat 2019 11:27

Sakallı nin termik santral ifadesi Muallak ne demek halkın menfaatine olmayan iş diyemiyor termige

7 44 Cevap Yaz
Şafak 15 Şubat 2019 10:55

Tanzim satış ile ilgili hoca; ben tanzim satış yapmam diyerek iyi yapmış. Çünkü yıllarca devletin denetim mekanizmaları uyudu ve bunu bilen fırsatçı çakallar,sırf gıdada değil her yerde kartelleştiler. Sonra birileri diyor ki; hoca tanzim satışa karşı,ama süt projesi yapıyor. Sanki memleketi yıllardır yılmaz hoca yönetiyor. Gerçek memleket yönetenler bu kartelleşmeler olurken neredeydi? Öyle meydanlarda bülbüller gibi şakımak ile olmuyor,ondan sonra sıkışınca aynı malum kesim ortaya AYNI GEMİDEYİZ gibi romantik laflar atıyor. Tabi tabi aynı gemideyiz(yersen)

6 32 Cevap Yaz
Nurullah

1 nisan günü yorumlarınızı bekliyoruz.

32 6
Şafak

Hayırdır? 1 nisandan sonra krallığınızı mı ilan edeceksiniz? Yoksa tamamen padişahlık mı geliyor? Siz anca ondan bundan gelecek yorumları beklersiniz,lakin size mana bulmuyorum çünkü; yıllardır sizi sadece gazete,sosyal medya yorumlarıyla mutlu olmaya sevk eden vizyonsuz şakşakçılar utansın...

6 33
Es 15 Şubat 2019 10:39

Hoca,sakalliyla adeta dalga gecti,makara yapti.Ama oda bunu gosterdigi performansizlikla hak etmisti.....

12 34 Cevap Yaz
Adnan

sayın Sakallının vatandaşa hitap şekli yeter . hoca ve kurt sataşılsın diye bekliyorlar ama nafile . 20 yıldır zaten makara yapılıyor. hep engellendim masalı dinledik. artık engellenmeyen birini seçelim.

37 13
Tanzim satış. 15 Şubat 2019 10:15

Tanzim satış yapmam demiş hoca. Tamam yapma halksüt niye yaptin. Ha domates ha süt . Ha bide kış ayında domates ile yatanlardan değiliz.

36 9 Cevap Yaz
es es

sütü köyden geliyor sen aldın iç süt için siyaset yapm a marketleri kazandırın

3 13
Es

Aynı süt mandıra da daha ucuz. Sanki bu süt yokmuş gibi ortaya atılan bir iş. Gününü havyar yiyerek geçiren ler markete gitsin. 🍅 kazığı da yesin.

37 2
Güçlü rakip 15 Şubat 2019 10:13

Hocam yıllarca bütün rakiplerini ezdin geçtin. Silip süpürdün. Tebrikler. Ama bu sefer gidicisin. Ben söylemiyorum. Son yapilan ulusal anket şirketleri diyor.

105 17 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi