Önce sabır

23 Aralık 2016 09:40
A
a
Sütiş Eskişehir
    Futbolu, tüm spor dalları arasında zirve yaptıran en önemli özelliği,90.dakikalık zaman diliminde, her türlü sonucun yaşanılır olabilmesidir.
   Eskişehirspor un, Denizlispor a Mağlup olması, hem de farklı mağlup olması, futbol otoritelerinin tahmin edemeyeceği bir sonuçtu. Peki, Favorisinin belli olduğu bir maç nasıl olurda bu kadar kolay kaybedilir. Kaybedilir, Favori olan takımların kaybettiği ne ilk maçtır, ne de son maç olacak. Çünkü futbol bu doğasında her türlü sürprizler vardır.
     Ancak, günümüz futbolun da, teknolojinin tavan yaptığı dönemde, bu tür sürprizleri en aza indirgemekte yine sizin elinizde olduğunuzu unutmayınız.
    Şunu çok iyi biliyoruz. Bir maçı kazanabilmeniz için, rakibinizin ne yaptığından ziyade, sizin ne yaptığınızdır. Sizin de bir müsabakadan avantajlı skorla ayrılabilmeniz için yani “Ne yaptığınız ”cümlesinden yola çıkarak, rakibinizin artı ve eksilerini çok iyi etüt etmelisiniz. Buna göre de tedbirinizi almalısınız.
    Eskişehirspor un, takım hazırlayıcıları Denizlispor u izlemiş ya da irdelemiş olduklarına kesinlikle inanıyorum. Nitekim maç öncesi, Teknik Direktör Alpay Özalan’ın çekincelerinin olduğunu da biliyorum. Peki, yeterli derecede önlem alındımı, bence hayır. Geçen hafta oynanan Samsunspor maçındaki taktiksel oyundan hiçbir eser yoktu.
  Hattı zatında, Futbolun en önemli taktiği önce sabırdır. Sabrettiğiniz sürece hata yapma olasılığınız minimuma inecektir. Bende diyorum ki! Her hata bir tecrübedir. Yapılan her hatadan ders almak ve aynı hatayı tekrarlamamak için hatayı kabul etmek ise büyük bir erdemliktir.
   Temennim bundan sonra oynanacak maçlarda, çok daha dikkatli, rakibin güçlü ya da güçsüz olduğuna bakmaksızın rakibe saygı duyarak önlem almaktır.
   Şampiyonluktan geçen yolun sabır olduğunu belirtmek isterim.
Her türlü sıkıntı ve imkânsızlıklara rağmen Eskişehirspor un şampiyon olacağına inancım tamdır.
Kaybedilen bir maçla küme düşülmeyeceği gibi, kazanılan bir maçla da şampiyon olunmuyor.34.Haftalık maratonun sonunda, Totalde almış olduğunuz sonuçlar size mutlu sonu hazırlamış olur.
  Taraftar 10 numara taraftar, yine yeni yeniden iş başındaydı Teşekkürler büyük taraftar.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi