Omurga meselesi

AK Parti Kurucu İl Başkanı Osman Yüksel’in MHP Büyükşehir Aday Adayı olması siyasetin bir numaralı gündemi oldu

18 Aralık 2018 08:07
A
a
Sütiş Eskişehir
AK Parti Kurucu İl Başkanı Osman Yüksel’in MHP Büyükşehir Aday Adayı olması siyasetin bir numaralı gündemi oldu. Yüksel için genel olarak “Adam haklı, kaç yıldır yüzüne bakılmıyor, geç bile kaldı” yorumları yapılıyor. AK Parti ve MHP tabanında Yüksel’e ciddi bir tepki yok. Öte yandan AK Parti’den çok sert tepki gösteren bir yönetici oldu. İl Başkan Yardımcısı Orhan Durmuş, bana kalırsa haddini fazlaca aşarak Yüksel’i ‘omurgasızlıkla’ suçladı. Durmuş’un AK Parti geçmişini bilmiyorum. Uzun bir geçmişi olsa bile mensubu olduğu partinin ‘değerlerini, hikayesini’ bilmiyor sanırım. Yüksel, siyasi tarihimizde eşine az rastlanır bir şekilde partisine bağlı kaldı. Yıllarca... Kaç seçim geçti, kim kimler kapısını çaldı ama Yüksel kurucusu olduğu partiyi bırakmadı. Üstelik tek kötü söz söylemedi. Yaşı genç, imkanı var, seveni çok... Ne yapacak? Sonsuza kadar af çıkmasını mı bekleyecek? Hem ne yapmış Yüksel? CHP’ye geçmemiş! İYİ Partili olmamış! Kardeş parti MHP’den aday adayı olmuş. Osman Yüksel politikada ‘omurga’ denince akla gelebilecek üç beş isimden biridir. Durmuş, bu yakışıksız tanımını gözden geçirmeli. İnsani değil, vicdani değil, politik hiç değil...

Yok mu güzel bir haber

AK Parti cephesinde işler karışık. Çadır karışık demek bile olanı biteni anlatmaya yetmiyor. Ortada çadır bile kalmadı... Bir AK Partili arkadaşım “Bizden hiç mi güzel haber yok” diye takıldı... Var, dedim... Tam haber sayılmaz ama ‘teselli’ diyelim... Bugün olan kavgaya, dövüşe bakmayın... Kavgalar siyasette her zaman başarısızlık getirmez! Yılmaz Hoca kimlerle ne tartışmalar yaşadı... Basınla, partisiyle, en yakın arkadaşlarıyla bile kavga etti, tartıştı... Sonuç? Sonuç ortada... 10-15 gün sonra ortalık yatışır dedim.

Dündar Ünlü bugünleri görmüştü

AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, bir yandan görevini yaparken bir yandan da partisini 2019 seçimlerine hazırlıyordu. Ne zaman görevden ayrıldı, çarşı pazar karıştı. Mevcut yönetimin, Zihni Çalışkan ve arkadaşlarının bu süreçte zayıf kaldıklarını görüyorum. Ünlü ne planlıyordu? 2019 gelip çattığında öyle kapı kapı aday aranmayacak. Sağda solda aday adaylığı altında partiye zarar veren kişilere engel olacaktı. AK Parti’nin adayları aşağı yukarı belli olacaktı. Bu planını titiz bir şekilde uyguladı ve son vuruş için topu genel merkeze attı. Genel merkez ise 24 Haziran’da yaptığı vekil listesiyle işleri içinden çıkılmaz hale getirdi. Bugün yaşananlar da Ankara’nın payı oldukça yüksek. Sonuçta Ünlü’nün planı tutmadı. Bu nedenle parti bugün anlamsız kavgalara sahne oluyor.

MHP'den politikacı yetişmiyor mu?

MHP 2014 seçiminde Büyükşehir’i emekli valimiz Kadir Çalışıcı’yı aday göstermişti. Yaklaşan seçimde de AK Parti’den transfer ettiği Osman Yüksel’i aday göstermeye hazırlanıyor. Bu durumu biraz sağlıksız buluyorum. MHP, yarım asrı aşan geçmişiyle bir iki değil üç beş aday adayı olması gereken bir siyasi partidir. Aday araması, hele hele başka partilerde ya da bürokraside aramasını yadırgıyorum.

Yüksel ile ittifak yapacaklar!

Her ne kadar Osman Yüksel, MHP’den Büyükşehir aday adayı olsa da bir şekilde anlaşma sağlanacağını ve cumhur ittifakının Eskişehir’de hayata geçeceğini düşünüyorum. MHP’nin ve Yüksel’in asıl niyetinin Odunpazarı olduğunu düşünüyorum. Burada elbette orta yerde kapı gibi Volkan Doğan sorunu vardır. Ve çözülmesi hiç kolay değildir. Bi şekilde çözülürse AK Parti ve MHP hatta BBP de Osman Yüksel ile ittifak yapmış olacaklar. Böylece herkesin gönlü olmuş olacak!



 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Esnaf 18 Aralık 2018 11:41

Bukalemun gibi bir partiden digerine ,sadece siyasi menfaatleri icin tranfer olmak sizce normal bir durummu?Partiden aday olmanin sarti kurucu olmasimi?Iyi bir partili olmak adaylik icin yeterlimi?Yonetici , baskanlik gibi maharetleri yoksa neden aday yapilsin? Siyaset ,egolari tatmin etmek icin yapilmaz......Bu sahis da zaten yaptigiyla ne kadar partisine bagli oldugunu gosterdi.Kendisine yapilan bosuna degilmis......

2 6 Cevap Yaz
Eses 18 Aralık 2018 09:39

Harun Karacan bu partide olduğu müddetçe bu gelişmeler son derece doğal.

5 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi