Prof. Dr. Turan Akman Erkılıç

Öğretmenlik ve maaşları

Emek en yüce değerdir. Öğretmenlik mesleği yücedir. Öğretmenliğe verilen değer salt günlük kutlama ve veciz sözlerle geçiştirilemez.

29 Temmuz 2021 09:24
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Avukat 1/4 7.663 8.277 * Erişim adresi: https://www.trthaber.com/haber/guncel/memur-maaslari-ne-kadar-oldu-2021-doktor-ogretmen-polis-maaslari-594174.html (16 Temmuz 2021)
 
Burada göreve yeni başlayan öğretmenin 9/1 öğretmen Temmuz maaşı 4.956 lira olduğunu belirtelim.
Tabloya bakıldığında öğretmenlik mesleğinin yerinin pek te iyi olmadığı görülmektedir. Profesyonel meslek grupları içinde sayılan ayrıca Milli Eğitim Temel Kanunu gereğince de meslek olarak kabul edilen öğretmenliğin bu duruma düşürülmüş olması üzüntü vericidir. Bu utanç hepimize yeter. Hele hele mebus maaşlarıyla öğretmenlerin maaşlarını kıyaslayan Mustafa Kemal’in torunları olarak hepimize yeter…
 
Mustafa Kemal’in yakın çalışma arkadaşlarının genel olarak önemli bir kısmının eğitimci olmaları ya da öğretmen kökenli olmaları önemli bir göstergedir.  Bu durum, bizlere bu yüzyılda da eğitime, eğitimcilere nasıl bakacağımız konusunda iyi bir örnektir.
 
Bir öneri olarak şunu eklemeliyiz.
Ne edip edip öğretmenlerimizin maaşlarına en az iki bin lira eğitim tazminatı gibi bir destekle başlamak gerekir. Öğretmenlik mesleğinin değeri para ile ölçülmez gibi beylik sözlerle bir yere varılamaz. Öğretmenlerimiz bizim toplumumuzun seçkin birer değeri olarak gerektiği yüce yerlerini almalarına maddi destekle başlayabiliriz.
Hele hele özel okullarda çalışan öğretmenlerimizin durumu daha vahimdir. Özel eğitim kurumları konusunda muhakkak maaşla ilgili bir düzenleme yapıp özel okul öğretmenlerinin köle gibi çalışmalarına engel olmalıyız…
 
Emek en yüce değerdir demek yetmiyor öğretmenlik kutsaldır demek de öyle
Muallimlere ayrı bakmak gerekir…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi