Öğrencilerin hakkını savundu

Eskişehir'de AK Parti MKYK Üyesi Burhan Sakallı, ÖSYM Başkanı Halis Aygün’e seslendi

29 Haziran 2021 19:39
A
a
Sütiş Eskişehir
Derhal Yazıyorum 29 06 2021

ÖĞRENCİLERİN HAKKINI SAVUNDU

  • Milyonlarca öğrencinin geleceğini belirleyen üniversite sınavı YKS 2021, sona erdi. Hafta sonu yapılan üniversiteye giriş sınav sorulan sorular öğrenciler tarafından tepki ile karşılanmıştı… Tepkiler arasında pandemi döneminde verilmeyen eğitimden kaynaklı olarak soruların zorluğu ön plandaydı…  AK Parti MKYK Üyesi Burhan Sakallı da resmi twitter hesabından öğrencilerin sesi oldu… Sakallı ÖSYM Başkanı Halis Aygün’e seslendi. Sakallı’nın sözleri şu şekilde: “Sayın ÖSYM Başkanı @halis_aygun Hafta sonu yapılan üniversite giriş sınavlarında; pandemi sürecini ve verilemeyen eğitimi göz önünde bulundurmadığınız ortada. Çocuklarımızın, velilerimizin ve ailelerinin morallerini bozdunuz. Gençlerimizi ülkelerine küstürmeye hakkınız yok” dedi. Kendisi de bir eğitimci olan Sakallı öğrenci ve velilerin dilinden çok iyi anlıyor… Sakallı’nın bu noktadaki uyarıları çok önemli… Hayatı şekillendirecek olan üniversite sınavı konusunda daha hassas olunması gerekiyor… Kimsenin emekleri çöpe gitmemeli… Sakallı’nın sözlerine kulak verilmeli…
 

AŞI OLMAYI AKSATMAYALIM!

 
  • Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş, aşıya ulaşabilmenin büyük bir şans olduğunu belirterek, "Toplumumuzda ikinci doz aşıyla aşılanmada oran yüzde 60'a ulaşıncaya kadar kurallara uymak gerekir. Aşılamada istenilen hızla gidilmediğinde vakaların yeniden artacağı kesindir” açıklamasında bulundu. Metintaş’ın uyarılarını Eskişehirliler olarak dikkat etmemiz gerekiyor… Özellikle Metintaş, aşılanma olsa dahi sosyal mesafe kurallarına dikkat edilmesi konusunda vatandaşlara da çağrı yaptı… Eskişehir aşılamada en hızlı ilerleyen iller arasında üçüncü durumda fakat vaka artış hızında da Türkiye’de ikinciyiz! Bu veriler göz önünde bulundurulduğunda vatandaşlarımızın rehavete kapılmadan kurallara dikkatlice uymasında yarar var… Aşılama işlemlerini aksatmayalım.

ACI İTİRAF:  “KAPATIP GİTTİLER!”

  • 1 Temmuz’da kahvelerin tam kapasite ile açılarak, oyun oynanabileceği kararını değerlendiren Eskişehir Kahveciler Esnaf Odası Zeki Çoban bir hayli dertli… Çoban’ın sözlerini hep birlikte okuyalım: “Tabi ki bu süreçte çok zarar gördük. Çoğu arkadaşımız mesleğini terk etti. Çoğu arkadaşımız kapattı, çoğu da iflas etti. Tabi ki 1 Temmuz’da ayakta kalabilen esnaflarımız devam edecek. Fakat çok borcumuz var, çok yaralıyız. Toparlanabilir miyiz bilmiyorum. İnşallah toparlanacağız. Yaz ayı. Sıcak. Eskişehir’de de böyle açık mekânlarımız yok. Tabi ki bizi desteklemek amacıyla bir can suyu krediye ihtiyacımız var. Bu can suyu kredilerle esnafımız tekrar çayını şekerini alsın, elektrik, doğalgaz gibi giderlerinin borçlarını ödesin. Kira borçları çoğaldı. Bu konularda sıkıntılıyız. , elektrik, doğalgaz gibi giderlerinin borçlarını ödesin. Kira borçları çoğaldı. Bu konularda sıkıntılıyız. Odamıza bağlı esnaflarımızdan kahveci olarak bu süreçte bayağı bir fire verdik. Bunu tespit edemiyoruz. Bu süreçte tam olarak ne kadar fire verdik bilmiyorum. Yasal bir doküman yok elimizde. Ama kapattı gitti insanlar. Bunun net bir şekilde rakamına ulaşacağız. Kahveci esnafımızın şu anda iş yapacağını sanmıyorum. Bu sebepten devletimizden ayakta kalmamız için, mesleğimizi devam ettirebilmemiz için can suyu kredisi talep ediyoruz” Çoban’ın sözlerinin üzerine diyecek pek bir şey yok… Her şey ortada merak edenler her hangi bir kahvehaneye giderek durumu gözleriyle görebilir!
 

DÜNYANIN MERKEZİ SANATIN MERKEZİ OLMA YOLUNDA

  • Sivrihisar ilçesinde hareketli günler yaşanıyor. Bir taraftan ilçede restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bir taraftan da kültür ve sanata verilen önem günden güne artarak büyüyor… Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü ilçeyi kültür ve sanatın merkezi konumuna getirmekte bir hayli kararlı… İlçede sanatsal anlamda birçok yatırım yapıldı ve çalışmalar aralıksız sürüyor. İşte onlardan bir tanesi daha Sivrihisarlılarla buluşacak. Sivrihisar Nasreddin Hoca Kültür Evi’nin bulunduğu mevkide yapılan restorasyon çalışmalarının ardından Kültür ve Sanat Meydanı yapımına da başlandı. Başkan Yüzügüllü, “Tarihimizi ve kültürlerimizi yansıtacağımız müzelerimizin yanı sıra ilçemize gelen yerli ve yabancı turistlerin dinlenebileceği, nefes alacağı, kültürün ve sanatın iç içe olduğu meydan çalışmalarımıza başladık. Kısa süre içerisinde çalışmalarımızı tamamlayarak Sivrihisar’ımıza yakışır bir meydan oluşturacağız” diyor. Ne diyelim herkese örnek olsun!
 
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi