Öğrenciler Aç Kalmasın… Tebrikler Tepebaşı

2021’den koşar adım kaçıp 2022’ye girerken rahat bir nefes alacağını düşünenlerden olmadım. Ancak nefesi daraltacak hamlelerle bu kadar çabuk ve büyük bir halde karşılaşmayı da beklemiyordum.

5 Ocak 2022 08:33
A
a
Sütiş Eskişehir
2021’den koşar adım kaçıp 2022’ye girerken rahat bir nefes alacağını düşünenlerden olmadım. Ancak nefesi daraltacak hamlelerle bu kadar çabuk ve büyük bir halde karşılaşmayı da beklemiyordum.
 
Biliyorsunuz 2 dilek hakkımızı sağlık ve para için kullandık.
Covid vakalarının artışı sağlığımızı, yüzde 130’luk zamlar ise bırakın para gelmesini cepte olanın bile kaybolmasına sebep oldu.
 
Velhasıl yıla kötü başladığımız bugünlerde en azından öğrenciler adına Tepebaşı Belediyesi’nden güzel bir haber aldık. Tepebaşı Belediyesi Eskişehir kamuoyu ile şu haberi paylaştı.
 
Üniversiteli gençlerimiz için ücretsiz akşam yemeği hizmetimiz bu akşam başlıyor. Öğrenci arkadaşlarımız, saat 18.00-19.00 arasında 2 Eylül Gençlik Merkezi ve Zişan Kızılcıklı Belde Evi’ndeki hizmetimizden HES kodlarını ve öğrenci kartlarını göstererek faydalanabilecekler
 
Sabahları öğrencilere ücretsiz çorba ikramı yapan belediye elini taşın altına sokup öğrencilerin akşam yemeğini ücretsiz tedarik etmeye başlamış. Çok sevindim.
 
Hem öğrenciler adına hem de onları şehir dışında bin bir güçlükle okutmaya çalışan ve ne yapacağını şaşıran Anne, Babalar adına çok çok sevindim.
 
Çünkü belki hiç ihtiyacı olmayan birinin bile gün gelip ihtiyaç olursa kapısını çalabileceği bir yer olması psikolojik açıdan son derece rahatlatıcı bir unsur.
 
Bir de bu tebrik edilesi işin başka bir yansımasına bakmak lazım.
Hayat giderek zorlaşıyor ve insanların beslenme konusunda ciddi sıkıntıları oluşmaya başladı.
Yoksulluk sınırının altında mücadele veren Aileler, süt, yemek, çeşitli gıda ihtiyaçları, bebekler için bez, mama gibi temel ihtiyaçların tedarik kısmı çok zorlaştı.
 
Tahmin ediyorum ki Valilikler, Kaymakamlıklar ve Sosyal Yardımlaşma Dernekleri ile birlikte yerel yönetimlerin kapısı da daha çok çalınacaktır.
İnsanlar yerel yönetimleri daha ulaşılır, daha sıcak ve samimi görüyor.
Hal böyle olunca yerel yönetimlerden beklenen şeyler de günün şartlarına göre revize ediliyor.
 
Ben ilerleyen günlerde yerel yönetimlerden hizmet adına standart işlemlerin dışında bir yatırım beklemiyorum.
 
Ben yerel yönetimlerden Tepebaşı örneğinde olduğu gibi öğrencilere, yaşlılara, bebekli yoksul ailelere sosyal yardım projeleri, organizasyonları, daha fazla kişiye ulaşan aş evlerini, zor durumda olup gururdan destek istemeyecek kadar biçare insanları bulmasını ve destek olmasını bekliyorum.
 
Sizi bilmem ama bozuk bir kaldırım, yolda iki fazla çukur ve benzeri bir şey içimi acıtmaz ama insanların aç ve üşüyerek geçirdiği her gün bana insanlık adına küfürdür…
 
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Yusuf Ziya 5 Ocak 2022 13:36

Bu kadar allayıp pullayıp çok önemli bir hizmetmiş gibi sunulmasına gerek yok. Öğrencilere Üniversiteler tarafından 2,5 liraya bir öğün yemek veriliyor. Sabah öğlen ve akşam yemeğini yiyen öğrenci günlük 7,5 lira ücret ödüyor. Kaldı ki mağdur bu parayı dahi ödeyemeyecek öğrenci için burslandırma yapılıyor ve Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlıkları tarafından yemek ücreti karşılanıyor. Yapısal bir çok sorun varken buna zaman ve para ayırmak boşuna.

1 2 Cevap Yaz
alkışlar

Bravo değerli kardeşim hislerime tercüman oldun böyle düşünen insanlar çoğaldıkca bu ülkenin sırtı yere gelmez

0 0
Okur 5 Ocak 2022 12:46

Çokda afaki bir durum değil yani zaten çok geç kalınmış zaten olması gereken bir hizmet vatandaş haklarını bilmiyor belediyeler Bi hizmet yaptıklarında bunu lütuf zannediyorlar onca evsiz vs. İnsanımız var acaba onlar ne durumda teşekkür.

0 1 Cevap Yaz
Ekici26 5 Ocak 2022 11:16

Çok güzel uygulama öğrenci kardeşlerimizi afiyetler olsun.

0 0 Cevap Yaz
BİR VATANDAŞ 5 Ocak 2022 10:37

son paragraftaki cümle her şeyi ne olarak anlatmış. tebrikler.

1 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi