OEDAŞ…

Murat Özgül yazdı

6 Ekim 2017 09:37
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Batıkent Mahallesinde elektrik şebeke ve sokak aydınlatmalarının yenilenme çalışmaları nedeniyle bir yazı kaleme almıştım.
Konuya gereken hassasiyetle yaklaşan OEDAŞ yetkilileri bizleri ve siz okurları bilgilendirme amaçlı olarak yazı gönderdiler. Kendilerine teşekkür ederim. Açıklamayı aşağıda yayınlıyorum.
“Köşe yazınızda bahsi geçen, Batıkent Mahallesi Özdinç Sokak, Liman Caddesi, Hayrettin Karaca Sokak, Kardak Sokak, Gerekli Sokak, Kısmettepe Sokak, Dede Korkut Sokak ve bu sokaklarımıza bağlı noktaların enerji ihtiyacını karşılayan elektrik şebekesi ile trafoların yenileme ve iyileştirme çalışmalarını 2017 yılı yatırım planlarımız kapsamında tamamladık. Bu doğrultuda, 15,8 kV ara gerilim seviyesinde olan elektrik şebekesini yenileyerek, 34,5 kV olan Ulusal Dağıtım Şebekesi gerilim seviyesine uygun hale getirdik.
Buna ek olarak, söz konusu bölgede yapılaşma ile birlikte artan enerji ihtiyacı sebebiyle bölgedeki enerji arzında yetersiz kalan ve özellikle eskimiş olan demir-beton-ağaç direkli havai hatlı alçak gerilim (AG) şebekesini, yeraltı kablolu galvaniz aydınlatma direkli şebeke olarak yenilenmeyi planlıyoruz. Bu çerçevede yeraltı kazı çalışmalarımız trafo bölgesi ve sokak bazında devam ediyor. Yenileme çalışmalarını tamamlandığımız sokak ve alanlarda üst kaplama tamiratlarına başladık ve bu yöndeki çalışmalarımızı Tepebaşı Belediyesi ile birlikte koordineli olarak sürdürüyoruz.
Amacımız, tüketicilerimizin Eskişehir’in her sokak ve caddesinde kesintisiz ve kaliteli elektriğe ulaşabilmelerini sağlamak ve bunun için de mümkün olan en kısa sürede çalışmalarımızı tamamlamak. Bu doğrultuda ilk günden itibaren dağıtım hizmetlerinin daha sağlıklı hale getirilmesi amacıyla tüketici odaklı yatırım ve yenileme çalışmaları ile ciddi oranlarda ilerleme kaydettiğimizi belirtmek istiyoruz. Sizlerin geri bildirimleri tüketicilerimizin memnuniyeti açısından işlerimizi iyileştirmede konusunda bizlere önemli katkılar sağlıyor.”
Elbette yenilenmeye, hizmet kalitesinin arttırılmasına yönelik çalışmalara asla karşı çıkmayız. Ben sadece işi alan müteahhidin daha sık denetlenmesini ve çalışmalarını ortalığa saçmadan, tertipli ve düzenli yapması gerektiğine inandığımı belirtmiştim. Özellikle Mızraklı, Doğankent, İkizler, Ermeydanı, Ertürk, Armutlu, Simav Sokakları ve çevresinde yeni başlayan işleri kastetmiştim. Ayrıca mümkünse kış aylarına sarkıtılmadan, okul sezonu açılmadan yapılmasının daha doğru olabileceğini belirttim.
Görüyorum ve yaklaşımlarından anlıyorum ki OEDAŞ yetkilileri de eleştiri ve önerilere açıklar. Gelecekte daha koordineli ve düzenli, temiz iş yapılacağına inanıyorum. Yeter ki istenilsin…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi