Ahmet Ataç 15 02 2024

Odunpazarı'nda kırılma noktası emek!

Odunpazarı Belediye seçimlerinde kırılma noktalarından birisi “Emek ve 71 mahalleleriydi”

12 Nisan 2019 07:41
A
a
Sütiş Eskişehir
Odunpazarı Belediye seçimlerinde kırılma noktalarından birisi “Emek ve 71 mahalleleriydi”
Cumhur ittifakının yüksek oranda oy aldığı mahalleler…
CHP, buradaki oyunu yüzde 80 oranında arttırdı. Deplasmanda büyük başarı elde etti!
Başkan Kazım Kurt, “Hiçbir arkadaşım Emek Mahallesi’nde oy artacağına inanmıyordu. Ben ısrarla Emek Mahallesi’nde oy artırmazsak iktidar olmayız iddiasındaydım. Ve Emek Mahallesi’nde oyun arttığı görüldü. Bunun iki sebebi var. Bir çalışmak. İki iş üretmek biz emek mahallesinde ciddi belediyecilik yaptık. Ve vatandaşımız bunu gördü.  O nedenle emek mahallesi bizim solcuyum diye diye CHP’liyim diye diye devrimciyim diye diye oy aldığımız yerdir. Kimseyi kandırmadık. Kimseye iki yüzlülük yapmadık.  Pek çok MHP’li, AKP’li, İYİ Partili arkadaşımızdan oy aldık.” cümleleriyle başarısını nasıl sağladığını anlatıyor.
…/…
Hatırlarsınız seçimlerin yapılmasına son 20 gün kala AK Parti tüm gücünü emek ve çevresine vermişti. Ardı ardına mitingler yapmıştı. Görünen o ki anketlerde CHP’nin ciddi anlamda oy arttırdığını görmüşler ve onun önüne geçmeye çalışmışlar!
 

DEMOKRASİ TARİFİ!

 
Her siyasetçinin kendine göre bir demokrasi tarifi vardır. Kazım Kurt, demokrasiyi “hazmetme” olarak görüyor…
Demokrasinin nasıl “iyi bir rejim olduğunu” şu cümlelerle anlatıyor:
-Demokrasi eğer içine sindirebiliyorsa iyi bir rejimdir ve kazanmak kadar kaybetmek de vardır. Kaybetmeyi içine sindirebilirsen demokrasiden zevk alırsın…
…/…
Türkiye’de son yıllarda…
Kaybetmeyi içine sindiremeyenler var!
Demirel’in 6 defa gidip 7 defa gelmesini özlüyor insan!
 
 

ANAHTAR BAHÇELİ’DE!

Yerel seçimler bitti…
Bazı kesimler anında “erken seçim” cümlelerini kurmaya başladı bile. Başkan Kazım Kurt’u ESTV’deki programda bazı gazetecilerin ve yorumcuların MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim isteyebileceği yönünde yorumlar yapıldığını hatırlattım…
Başkan Kurt, hepimizin unuttuğu bir gerçeği hatırlattı:
-Türkiye’de son 20 yıldır seçimlerin ne zaman yapılacağına Devlet Bahçeli karar veriyor.
Bahçeli, son açıklamalarında “erken seçime gerek yok” dese de, Kurt isteyebileceğini söylüyor ve gerekçelendiriyor:
-Ben seçimden önce sizle yaptığım bir söyleşide şöyle demiştim. Devlet bahçeli bu seçimde Cumhur İttifakı başarısız olursa cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yeniden gözden geçirilmesi gerekir diye bir söz etmiştir.
 -Eğer o sözünde duruyorsa bence gözden geçirmeli, bunun yararlı bir sistem olmadığını anlayıp ‘evet ben çekiliyorum’ dediği anda Türkiye’de cumhurbaşkanlığı, milletvekilliği seçimi olur.
-Tamamen anahtar MHP’dedir, Devlet Bahçeli’dedir.
 

YUVAYA GEL SÖZÜ!

 
İlçe seçimlerinde en büyük sürprizi yapan isimlerden biri de Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum’du…
Önce CHP’nin adayı olarak açıklandı. Sonra ittifaka kurban gitti…
Pes etmedi, DSP’den aday oldu. Ve seçimi kazandı!
Seçimlerden sonra CHP il Başkanı Abdülkadir Adar, ilk açıklamasında Çorum’a “yuvaya dön” çağrısında bulundu
Bu açıklamaları da Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a sordum:
-Demokratik Sol Parti’nin adayı olan arkadaşımız bizim adayımızdı. Yine bu ittifakın olumsuzluğu yüzünden gitmek zorunda kaldı. İnşallah orada başarılı olur. Mücadelesini yapar. Ben bir an evvel yuvaya gel falan sözlerini de doğru bulmuyorum. Siyaset kendi mecrasında yolunu bulur. Biz doğru bir noktada olduğumuzu Yılmaz Hoca’nın kırsalla ilgili bakış açısının parti genel merkezi tarafından da dikkate alınması gerektiğini söylemek istiyorum.
 

KÖYLÜMÜZ İÇİN HAYIRLI OLDU!

 
Başkan Kazım Kurt, bu seçimde şehir merkezinin yanı sıra kırsal kesimde elde edilen başarıda en büyük etkenin Yılmaz Büyükerşen olduğunu belirtti…
-Yılmaz Hoca büyüklüğünü bir kere daha gösterdi. Kırsal kalkınmanın altını çizdi, bu seçimde bütün adaylar Yılmaz Hoca’dan sonra kırsalda ne yapacağıyla ilgili proje açıklamaya çalıştı. Niye? Çünkü Yılmaz Hoca bir şey yakaladı.
-Çünkü Yılmaz hoca köylünün yarasına parmak bastı. 100 yıldır, 70 yıldır, 50 yıldır, 30 yıldır, 17 yıldır bu iktidarın yapmadığı işleri yaptı. Eskişehir’in Ankara’dan daha yakın olduğunu gösterdi Sarıcakayalılara, Mihalgazililere, Alpululara, Seyitgazililere, Mahmudiyelilere.
-Bir halk süt işi icat etti, Mahmudiyeli 1500 çiftçi kurtuldu. Marul fidesi, domates fidesi dağıttı, Sarıcakaya, Mihalgazi kendine geldi. Bu kendine gelme neyi sağladı, dediler ki 17 yıldır biz bunlara oy veriyoruz bir faydalarını görmedik. Demek ki büyükşehir iyi organize olursa bizim işimize yarayacak. Tıkır tıkır hem oylarını verdiler hem CHP’nin ekonomik politikalarına farklı bir noktadan bakmaya başladılar.
-Peki hocanın bu söylemini duyunca İzmir ne yaptı? O da tarımla ilgili bir şeyler söylemek zorunda kaldı. Aydın, Manisa, Muğla, İstanbul hepsi. İşte Yılmaz Büyükerşen’in büyüklüğünü bir kez daha gördük. Popülizmle, klasik delege politikasıyla uğraşmadan Türkiye’ye kardeşim kırsal kalkınma böyle yapılır dedi, dikkati çekti. Şimdi iddiayla söylüyorum AKP’li Tarım Bakanı bunun alternatifini arayacaktır. Bir yarış başlayacaktır köylümüz için çok hayırlı bir iş olmuştur.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
kagan 12 Nisan 2019 17:36

yalan a degıl dogruya palavraya degıl gerçege göre hareket eden ve bu desturda hareket eden cıddı ülkücü emek grubunun buyuk etkısınıde herkes gördü sanırım.

1 3 Cevap Yaz
Zafer 12 Nisan 2019 17:36

Birde Başkanım, 75.yıl mahallesinin sehire baglanan yolundan gitseydi de yolun rezilliğini görseydi. Aylardır yol yok.

1 1 Cevap Yaz
Eses 12 Nisan 2019 10:40

Sayın başkan birde 71 evlerine kat artırımı getirsede bizde artık sevinsek. 2 ve 3 kat evler köylerde bile var. Tek iktidar sizsiniz artık. Bunu yapabilecek meclis çoğunluğunuz var. Mahalleyi büyük ölçüde kalkındırır.

3 4 Cevap Yaz
Esnaf 12 Nisan 2019 08:56

Sarı çizmeli arkadaş,iç işleri bakanına Emekte miting yaptırmıştı.Akp nin en çok oy aldığı kenar bir mahallede neden yağmur altında miting yaptığı şimdi anlaşılıyor.Ne yapsalarda korkunun ecele faydası olmaz, olmadıda...

3 18 Cevap Yaz
Emek Esnafı

caz için bilet kuyruğuna girmektense Yağmur altında Sayın Bakanımızı beklemek bize gurur verir.

15 3
Emek Esnafına

işte zihniyet farkı... bi tarafta kendi makamı için millette ağzına geleni söyleyenlerin kölesi olmuş zavallılar. diğer tarafta kendi zevki için para verip bilet alanlar.

5 9
Cemil

Kimse seni zorla caz dinlemeye götürmüyor. Yanlış olan partili olmayan bakanların bu kadar taraf olması.

3 7
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi