Odunpazarı'nda ismi olanlar

Bir de Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un, bir çok yere astırdığı “andımız” pankartları var! Doğan, biraz da bu pankartların etkisini kırmak istedi gibi gözüküyor!

12 Şubat 2019 08:25
A
a
Sütiş Eskişehir

Seçimler yaklaştıkça siyasilerin propagandaları da çeşitleniyor. AK Parti’nin Odunpazarı Belediye Başkan adayı Volkan Doğan’ın, “Odunpazarı’na ikinci Millet Bahçesi yapacağız! Adını da Alparslan Türkeş, millet bahçesi koyacağız” şeklindeki vaadi epey yankı buldu…

Doğan, “Cumhur ittifakının adayıyım” propagandasının “sözde” kalmadığını göstermek istedi sanırım. Bir de Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un, bir çok yere astırdığı “andımız” pankartları var! Doğan, biraz da bu pankartların etkisini kırmak istedi gibi gözüküyor!

Alpaslan Türkeş bahçesine” Kazım Kurt’tan bir hamle gelir mi?

Sanmıyorum…

Başkan Kurt, Aydın Arat, Sezai Aksoy, Orhan Oğuz, Hüsamettin Cindoruk, gibi sağın sembol isimlerini zaten Halk merkezlerine verdi.

Gazetede yaptığımız toplantı da bir arkadaşım şöyle dedi:

-Doğan’ın “Türkeş” hamlesi karşısında, Kazım Kurt “Pir Sultan Abdal parkı yapar mı?” diye sordu…

-Yapmaz, deyince biraz şaşırdılar. Cümlemi tamamladım:

-Burhan Sakallı, belediye başkanlığı döneminde Göztepe Mahallesi’nde bir parkın ismini Pir Sultan Abdal, parkı koymuştu

.../…

Seçimler “semboller ve isimler” üzerinden götürülmek isteniyor. İttifaklara, seçmenin o anki durumuna göre isimler ve semboller değişebiliyor!

Ama bir de halkın gündemi, halkın gerçeği var…

Gerçekler, kimi zaman çok sonra ortaya çıkar!

USLUER’İN UYARISI!

CHP’nin Parti Meclisi Üyesi Gaye Usluer’i kısa bir süre önce ES TV’de konuk etmiştik. Usluer, bu programda bence önemli bir tespit yapmış ve uyarıda bulunmuştu.

Önce tespit:

Eskişehir farklı şehirlerden bir tanesi. Eskişehir seçmeni de bu nedenle farklı. Çünkü Eskişehir’deki seçmen birbirinin yaşam koşullarına, yaşama tercihlerine müdahale etmeden birlikte yaşamayı içine sindiriş bir şehir. Seçim süreçleri Eskişehir’de çok kavgalı, itişmeli kakışmalı geçmez. Ama geçmiş dönemde, özellikle yerel seçimlerinde iftira süreçlerinin zaman zaman hoş olmayan propaganda süreçlerinin yaşandığını da biliyoruz.

Tespitten sonra da uyarıda bulunuyor:

Bu tür olaylar şehrin huzurunu kaçırması açısından sonucu etkilemez hatta diğer taraf açısından olumlu etkiliyor. Ben bu sürecin aslında Eskişehir’deki kardeşlik hukukumuzu bozmadan ve amacımızın Eskişehir için daha iyi daha güzeli olsun diye çalıştığımızı ve bu koşullar altında rekabet edeceğimizi düşünerek ve vatandaşa da bunu göstererek yürüyen bir seçim olmasını istiyorum.

Usluer’in uyarısını gördüğüm kadarıyla herkes uyuyor. Kötüleyen, karalayan Eskişehir seçimlerinden başarıyla çıkamıyor!

ATATÜRK’E KÜFÜR!

Atatürk’e hakaretten sanık bir köylü hakkında soruşturma yapılıyordu. ilgili bakan durumu Ata’ya bildirdiler.

-Mahkemeye veriyoruz, dediler, size küfür etmiş.

Atatürk sordu:

-Ben ne yapmışım ona?

Soruşturma evrakını inceleyenler açıkladılar:

-Gazete kağıdı ile sardığı sigarayı yakarken kağıt tutuşmuş da ondan.

Atatürk, bakana şu soruyu yöneltmiş:

-Siz hiç gazete kağıdı ile sigara içtiniz mi?

-Hayır...

-Ben Trablus’ta iken içmiştim. Pek berbat şeydir. Köylü gene bana az küfretmiş. Siz bunun için mahkemeye vereceğiniz yerde, ona insan gibi sigara içmeyi sağlayınız.

DÜŞÜNCEMİZ VE FİKRİMİZ

Oscar Wild, ne demiş:

-Ne kadar çok kişi benimle aynı fikirdeyse, o kadar çok yanıldığımı düşünürüm.

Dikkat ediyor musunuz, bilmiyorum.

Bu aralar hepimiz aynı fikirdeyiz...

Bir yanlışlık var mı?

Oscar Wild ise şöyle diyor:

-Düşünmek zor iştir, muhtemelen bu nedenle çok az kişi düşünür!

Haksız diyemeyiz...

Nasıl olsa bizim yerimize bu aralar birileri düşünüyor!

GÜNÜN SÖZÜ

Mutluluk, gençlikte beklenmedik şeylerde, yaşlılıkta ise alışkanlıklarda aranır.

P. Courty

ali baş karikatür

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
2633 12 Şubat 2019 14:34

adamlar 2 yıl hendek kazdı, herkes izledi allı turnam. hiç anlatmıyorsun bunları. o hendekleri aşmak için kaç yavrumuz şehit oldu. başka gün yok gibi 29 ekimde pkk'lılar yurt içinden geçiş yaptı... ne diyorsun bu durumlara???

3 12 Cevap Yaz
Allı turnam 12 Şubat 2019 14:08

Zillet ittifakı denirken hiç bir zaman partilere oy veren insanlardan bahsedilmemiştir . O partilerin yönetim kademelerindeki hırsı aklının önüne geçmiş yöneticilerden bahsedilmektedir . Bakın kim kimlerle kol kola giriyor, kimler kimlerle gönül bağı kuruyor ANLARSINIZ....

12 4 Cevap Yaz
akape

kimler kimlerle kol kol girmiş? mesela akp ve hdp mi? açılımlar, oslolar, imralılar, kandiller, pkk'ya ses çıkarmayan valiler, haburlar, davullu zurnalı terörist karşılamaları vs?

4 14
Şafak

Saf değiliz turnacı kardeş,çok şükür iyiyi kötüyü ayırabiliyoruz. Peki partileri parti yapan kendi seçmeni değilde nedir? Milyonlarca insan farklı partilere gönül vermiş,kimsenin bu kişileri zillet diye aşağılama lüksü yok! Varsayalım senin dediğin gibi oldu; öyleyse geçmişte (hayır diyenler teröristtir) diyenler,koltuk hırsından gözü kör olmuş kişiler değillermi? Yoksa onları ayıran başka özellikleri varda biz bilmiyormuyuz? Kimin ne çiçek olduğunu iyi biliriz,kendini yorma boşuna!!

3 11
Vural 12 Şubat 2019 13:40

ben zillet kelimesini kullanmadım.sadece ittifak yapan partilerin fikir olarak birbirine yakın olması gerektiğini söyledim . belki eksik kelime kullandığım için tam anlatamadım.

7 4 Cevap Yaz
açılım?

mesela akp ve hdp ittifakı gibi mi? açılımlar, oslolar, imralılar, kandiller, pkk'ya ses çıkarmayan valiler, haburlar, davullu zurnalı terörist karşılamaları vs?

3 8
Adnan 12 Şubat 2019 09:25

1 NİSAN GÜNÜ yazacaklarınızı çok merak ediyorum.

16 9 Cevap Yaz
Esnaf 12 Şubat 2019 08:57

Populist islerle ,siyaset olmaz.Tabanda ideolojik benzerlikleri olmayan bir gruba,sirin gorunup oy alabilmek icin yapilan vaatler ters teper.Sanki millet bahcesi yapildida,sira Turkesin adini vermek kaldi.Simdi boyle soyleyen, kimbilir ozaman neler soyler.Cunku ozamana kadar ne ortaklik kalir ne de ittifak.Sari cizmeli aday, bakalim baska ne vaatler ,hayaller dagitacak.....

8 17 Cevap Yaz
Vural

ittifakın birinde şehrin menfaatleri diğeri ise hükümeti düşürmek adına kurulmuş. tabanında benzerlik olmayan ittifaka oy verilmez. doğan güneş gibi doğacak

20 8
Şafak

Vural siz zillet vs millet diye ayrım yapmayı iyi bilirsiniz. Fakat zillet dediğiniz insanlarda bu ülkenin insanı,onlarda vergi veriyor,askere gidiyor,sizlerle aynı ülkede yaşıyor. Ama her ne hikmetse bu ayrıştırıcı dil kullananlar onlardanda oy isteyip,ikiyüzlülüğün kralını yapıyorlar.O yüzden bilinçli insanlardan oy alamıyorlar,ondan sonra çirkefleşip ayrıştırıyorlar.Bu kafayla giderseniz daha çoook beklersiniz...

6 11
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi