O alana otopark yapılacak

Saman pazarı olarak bilinen alan, Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek modern bir meydan olarak Eskişehir’e kazandırıldı

6 Kasım 2018 09:55
A
a
Sütiş Eskişehir
Saman pazarı olarak bilinen alan, Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek modern bir meydan olarak Eskişehir’e kazandırıldı. Geçtiğimiz günlerde Funda Arar konserine de ev sahipliği yapan meydana dönük, altına otopark yapılmadığı için eleştiriler yöneltilmişti. Bu eleştirilere karşı Yılmaz Büyükerşen, şu ifadeleri kullandı: “Eğer altını otopark yapacağımız bir meydan için gerekli ödenek olsaydı onu yapabilirdik.”
Bakın Büyükerşen burada, eleştirilere hak veriyor ancak ödenek olmadığı için otopark yapılamadığını ifade ediyor. Bu noktada ileriye dönük olarak şunları söylüyor: “Düzenlediğimiz meydandaki taşlar da Belediye tarafından üretilen taşlar, parkelerdir. İlerde paramız olduğu zaman veya bir başkası bizden sonra gelenler o taşları alıp bir tarafta toplar, altına otopark yapar, üstüne tekrar o taşları döşer. Üstü yine aynı meydan olur.”

Demirdaş'ı kutluyorum

Türk İş’e bağlı Belediye İş’in Eskişehir Şube Başkanı Güney Demirtaş… Yıllardır işçi örgütlenmeleriyle ilgileniyor ve işçi hakları için mücadele ediyordu. Bu mücadelesini artık yaygınlaştırabilecek bir hakka sahip oldu. Hafta sonu, Belediye İş Genel Merkezi’nin Genel Kurulu vardı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen işçiler, Belediye İş’in yeni başkanını ve yönetim kurulunu seçti. İşte seçilen o isimlerden bir tanesi de Güney Demirdaş’tı. Demirdaş artık, genel merkez yöneticisi ve işçi haklarıyla ilgili mücadelesini yurt genelinde sürdürecek. Dahası, Toplu Sözleşmelerden Sorumlu Genel Sekreter! Tabi bu durum Eskişehir için de bir kazanım. Kentimizin eli artık, işçi haklarıyla ilgili Ankara’da da güçlü olacak. Bu durumu önemsiyorum ve Demirdaş’ı kutluyorum.

Algı operasyonu

Çok beklenen Eskişehir Şehir Hastanesi nihayet hizmete açıldı. Hastaneye gidenlerin tepkilerinin olumlu olduğunu ifade edebiliriz; mekan, güler yüz, hizmet kalitesi vesaire… Ancak tüm bu olumlu taraflara rağmen, bir de iddia söz konusu oldu: Hastalardan ek ücret alınacağı iddiası! Bu söylentiler üzerine AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan hastaneye giderek önemli bir açıklamada bulundu ve dedi ki: “Devlet Hastanesi daha önce hangi koşullarda hizmet veriyorsa burası da aynı koşullarda hizmet vermeye devam edecek. Bu sadece algı operasyonudur. Bizim ilerleyen süreçte hastanemize ilişkin memnuiyetin artarak devam edeceğine  yönelik şüphemiz yok. Sansasyonel haberler bunlar. Kimse itibar etmesin.” Bu açıklama önemli. Zira insanların kafalarındaki soru işaretleri ortadan kalktı.

İş arayanların dikkatine!

Türkiye’nin işsizlik sorununun ne kadar büyük çapta olduğunu uzun uzadıya anlatmaya lüzum yok. Bu sorunun ortadan kaldırılması için çeşitli çözüm yolları aranıyor. Bu yollardan bir tanesi de Hasan Yoldaş yönetimindeki Eskişehir İŞKUR tarafından gerçekleştirilen Eskişehir İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri organizasyonu. 8-9 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek organizasyonda, iş arayan yurttaşlarımızla işverenler bir araya gelecek. Kurumlar iş arayanları ve staj yapmak isteyen öğrencileri daha yakından değerlendirebilecek. İş arayanlar ve öğrenciler de, işverenlerle daha rahat iletişim kurabilecek ve kendilerini ifade edebilecek. Tabi bu organizasyona Eskişehir Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sanayi Odası ve Ticaret Odası da destek veriyor. Söz konusu etkinliği oldukça faydalı buluyorum ve iş arayanların kaçırmamasını tavsiye ediyorum.

Kentimizin gurur kaynağı

Türkiye genelinde 2017 vergilendirme dönemine ilişkin Yıllık Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi beyannamelerinin değerlendirilmesi sonucunda Türkiye genelinde en fazla vergi beyan eden 100 mükellef listeleri açıklandı. Listede Eskişehir’den ETİ Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı,  5.001.903,71 TL vergi tutarı ile 84’üncü sırada yer aldı. İlk sırada ise 53.583.488, 38 TL vergi tutarı ile iş adamı Şarık Tara oldu. 
Listenin ikinci sırasındaki isim açıklanmazken, Rahmi Koç 45 milyon 164 bin lirayla üçüncü sırada yerini aldı. Kurumlar vergisi rekortmeni, 2017 yılı için 3 milyar 91 milyon 367 bin 707 lira vergi tahakkuk ettirilen, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası oldu. Eskişehir’den bir iş insanının bu alanda ilk yüze girmesi, bizler için onur kaynağı. Nice Firuzhan Kanatlı’lara…

"Ecevit zehirlendi!"

Eskişehir’de gerçekleştirilen ‘Karaoğlan’ı anıyoruz’ isimli programda konuşan Orhan Birgit, Bülent Ecevit’in zehirlendiğini öne sürdü. Birgit, “Bülent Bey hayata veda etmeden önce o çayı getirenler tarafından zehirlendi, uzun süre GATA’da yattı ve aramızdan ayrıldı” diye konuştu. Bülent Ecevit’in zehirlendiğine ilişkin iddiaları bir kez daha ısrarla gündeme getiren Birgit, “Ecevit birdenbire hastalandı. Bir Cumartesi günü Başbakanlıkta çalışırken çay söylemiş ve o çayı içtikten sonra kalbi ağrımaya başlamış. Tabi ondan sonrasını biliyoruz. GATA’ya kaldırıldı ve bir süre sonra hastalanarak vefat etti. Bana göre Bülent Bey, hayata veda etmeden önce o çayı getirenler tarafından zehirlendi, uzun süre GATA’da yattı ve aramızdan ayrıldı” dedi. Ne diyelim? Sanırım, karakterinde bağımsızlık olan liderlerimizin sonu hep bu şekilde oluyor…

Paravan derneklerde kumar!

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, paravan dernekler altında kumar oynatanlara göz açtırmıyor. Özel ekip, bu yıl kasım ayına kadar 6 bin 820 kişiye 1 milyon 766 bin 380 lira idari para cezası kesti. Operasyonlarda yakalanarak birçok kez hakkında işlem yapılanlar arasında 23 defa gözaltına alınıp 5 bin 957 lira ceza kesilen bir kişi de bulunuyor. Asayiş Şubesi bünyesindeki özel ekip, 2014 ile Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirdiği operasyonlarda 400 tombala makinesi, 400 televizyon, 250 güvenlik kamerası, 30 monitör, 50 amatör telsiz ve 20 de kamera kayıt cihazı ele geçirdi. Emniyetimizin, söz konusu operasyonlara devam edeceğinden eminiz. Bu noktada İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ve ekibini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz. 

Bilen farkı

Türkiye Lokantacılar Federasyonu Denetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı olan Bahar Bilen’inde arasında bulunduğu çalışma ekibinin girişimleriyle BBDK onaylı Türkiye’nin ilk milli yemek kartı ‘Yemekmatik’ piyasada yerini aldı. Bu noktada kartın Aralık ayı itibarıyla kullanılmaya başlanacağını ve 
restoranların yüksek komisyon bedeli ödemekten kurtulacağını vurgulayan Bahar Bilen, “Türkiye’de 81 il, 957 ilçede, 130 binin üzerinde  üye sayısına sahibiz. Bu yıl Eskişehir’imizin de bulunduğu  pilot bölgelerde testlerini yaptığımız Yemekmatik, kısa zamanda tüm üye iş yerlerimize yayılarak, Türkiye’nin en geniş üye ağına sahip yemek kartı olacak” dedi. Bu önemli bir gelişme ve Bahar Bilen, söz konusu projeyle birlikte farkını yine ortaya koymuş.

FOTOĞRAFIN DİLİ OLSA

Arif Anbar Fotoğrafın Dili 06.11.2018
ODUNPAZARI BLD. BŞK.A. ADAYI MUHSİN DİLBAZ: Rabia’cım şu benim adaylık işi için azıcık destek versen olmaz mı?
CHP İL BAŞKANI RABİA AKMAN: Sen yanlış kişiye geldin Muhsin abi. Yılmaz Büyükerşen Hoca’ma gideceksin…
 

BİR TWEET

İBRAHİM YILMAZ KAYNARCA
Sarıcakayalı hemşerilerim Eldem ailesinin kurdukları vakıf ve bağlı olarak hizmete giren Dalyancı Konağı hayırlı olsun.
 

DÜNYA İNSANLARI

Arif Anbar - Vaziyet - Dünya İnsanları 06.11.2018
Fotoğraf: Jean-March Bouju / 2003 Iraklı adam, savaş esirlerinin tutulduğu bölgede oğlunu rahatlatmaya çalışıyor…
 

AFİŞ

ARABİSTANLI LAWRENCE
Arif Anbar Afiş 06.11.2018
1962 yapımı film, Arap isyanının başlamasında önemli bir rol oynayan İngiliz bilim adamı ve ordu casusu Thomas Edward Lawrence’ın Arabistan’daki görev sürecinde yaşananları konu alıyor. Kuzey Afrika’da genç bir teğmen olan Lawrence’ın bir teklif üzerine Arabistan’a gözlemci olarak gitmesi ve zamanla bölgede isyan çıkaran Araplara yardım etmesiyle artık, Arabistan topraklarına İngilizlerin de eli değmiş olur. Osmanlı Devleti’ne karşı kışkırtılan Arap halkı, İngilizlerle işbirliği içerisine girerek Osmanlı Devleti’yle çatışacağı bir savaşa sürüklenir. Yapım, dönemin tarihinde önemli yeri olan T.E. Lawrence’ın anılarından gazeteci Jackson Bentley’in araştırmalarıyla sinemaya aktarılmış. Yedi dalda Oscar ödülü kazanan film, savaşı konu alan her filmde olduğu gibi büyük tartışmalara sebep olmuş.

KARİKATÜR

Arif Anbar - Vaziyet - 06.11.2018 - Karikatür
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Muhsin Dilbaz 6 Kasım 2018 11:25

Sayın Arif Anbar kardeşim. Mizahın için çok teşekkür ederim. Ama bizim yola çıkış nedenimiz belli ÖN SEÇİM yaptırabilmek. Direncimizi, eylemlerimizi ön seçim için göstermek. Bunun için YILMAZ BÜYÜKERŞEN hocamız bizim muhtabımız değil İl başkanlığımızdır. Selamlar.

2 5 Cevap Yaz
Davut 6 Kasım 2018 10:28

otopark ne zaman yapılacak 2024 secim vaatleri arasında varmı ? ama yöneticilerde suç yok . suç eskişehir halkında . meydan üzerinde yapılan konseri alkışlarsa meydanın altında otopark varmış yokmuş önemli değilse elbette otoparka gerek yok.

7 7 Cevap Yaz
Kamil 6 Kasım 2018 10:12

tabi belediyenin parası çok ya bozup yeniden yaparsın .

7 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi