Ahmet Ataç 15 02 2024

Normalleşmenin sosyal medyaya etkisi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı basın toplantısında, Covid-19'la mücadele kapsamında haziran ayına ilişkin kademeli normalleşme takvimi açıkladı.

31 Mayıs 2021 21:23
A
a
Sütiş Eskişehir
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı basın toplantısında, Covid-19'la mücadele kapsamında haziran ayına ilişkin kademeli normalleşme takvimi açıkladı. Tüm Türkiye yaklaşık 3 saat 40 dakika süren kabine toplantısından çıkacak kararları bekliyordu. Ve beklenen gelişme yaşandı. Özellikle yeme ve içme, düğün sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin gözü kulağı Erdoğan’ın yapacağı açıklamadaydı… Hafta içerisinde özellikle kafe ve restoran sahipleri açıklamalar yaparak tam açılma beklediklerini belirterek yetkililere çağrıda bulunmuştu.

ESNAF SAAT SINIRLAMASINDAN MEMNUN DEĞİL

  • Erdoğan da tam bu esnada sektörün beklentilerini kısmi olarak da karşılayacak olan adımları açıkladı. Kafe ve restoranlar, kahvehaneler haftanın 6 günü Pazar günleri hariç sabah 07.00 ile 21.00 saatleri arasında vatandaşa hizmet verebilecek. Esnaf bu saatin saat gece 24.00’e kadar olmasını beklemişti. Ancak saat sınırlaması 21.00 ile sınırlandırıldı. Erdoğan’ın yaptığı açıklamalardan yola çıkarak bu saatlerin Temmuz ayı itibariyle daha da esnetileceği görülüyor…  Ayrıca yeme ve içe yerleri saat 21.00’den sonra saat 24.00’e kadar paket servise devam edebilecek…

VATANDAŞIN PAZAR İSYANI

  • Öte yandan Erdoğan’ın açıklamalarının hemen ardından vatandaşlar eleştirilerini sosyal medya üzerinden gerçekleştirdi. En çok eleştiri alan konuların başında Pazar günü uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması… Sadece Pazar günleri izinli olan vatandaşlar bu durumdan oldukça rahatsız… Vatandaşlar Pazar günü kısıtlamasının anlamsız olduğu görüşünde…  Okulların akıbeti, yaş sınırlamalarıyla ilgili olarak da her hangi bir açıklama yapılmaması vatandaşın eleştirdiği noktalar arasında…

HAFTADA İKİ GÜN YÜZYÜZE EĞİTİM

  • Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaklaşık yarım saat önce şu açıklamayı yaptı: “Kavuşuyoruz! Yarın itibariyle ilkokul öğrencilerimiz, 7 Haziran Pazartesi’den itibaren ise ortaokul ve lise öğrencilerimiz için haftada iki gün yüz yüze eğitime başlıyoruz.”

İŞTE ERDOĞAN’IN AÇIKLADIĞI NORMALLEŞME TAKVİMİNDE ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR!

  • Haziran ayı boyunca sokağa çıkma sınırlamaları hafta içi ve cumartesi günü akşam 22.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında uygulanmaya devam edecek.
  • Bu sınırlama hafta sonu cumartesi 22.00 ile pazartesi sabahı 05.00 arasında, yani pazar gününün tamamını da kapsayacak şekilde uygulanacak.
  • Temmuz ayında bu kısıtlama süreleri ve günleri, vaka ve vefat sayılarındaki değişime, aşılamada kat edilen mesafeye göre yeniden belirlenecek.
  • Bu mekanlarda sokağa çıkma kısıtlaması olan pazar günü ise sadece paket servis hizmeti verilmeye devam edilecek.
  • Kahvehane, kafe, çay bahçesi, halı saha, spor salonu, lunapark gibi işletmeler kurallar çerçevesinde pazar günü hariç 07.00-21.00 arasında yarından itibaren çalışabilecek.
  • Üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül itibarıyla başlayacak.
  • Kamu kurumlarındaki esnek mesai uygulaması yeni bir düzenlemeye kadar devam edecek.
  • Spor kulüpleri genel kurullarını haziranın ilk gününden itibaren, diğer kuruluşlar da ikinci yarısından itibaren gerçekleştirilebilecek.
  • Açık ve kapalı alanlardaki nikahlar ve nikah şeklindeki düğün törenleri, belirlenen şartlara uygun şekilde 1 Haziran'dan itibaren başlayabilecek.
  • Normalleşme takviminin detayları İçişleri Bakanlığı tarafından genelge ile yayınlanacak.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Bulent 31 Mayıs 2021 22:44

Saçmalık diz boyu!

1 0 Cevap Yaz
Akif 31 Mayıs 2021 22:37

Bu esnafada yaranılmıyor. Dükkanı açtırırsın illaki kaldırımı işgal eder. Sürekli vergi affı ister. İsterde ister

0 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi