Nisan

AstroMah yazdı

3 Nisan 2018 09:27
A
a
Sütiş Eskişehir
En güzel mevsimin, en güzel ayı olarak bilinir.
Kıştan çıkan doğanın ve insanın yeniden canlanıp çiçeklendiği ay.
Nisan diyince herkesin aklında çiçek açan ağaç dalları, cıvıldayan kuş sesleri gelir.
 Ben gökyüzünde neler olacak, bize neler yaşatabilir ondan bahsedeceğim. En güzel ayın, en güzel açısıyla başlayayım. İyilik planetimiz Jüpiter her ne kadar retro da olsa, Neptün’le güzel bir açı yapıp bizleri koruması altına almış gibi. Birazdan anlatacağım açılar gözünüzü korkutmasın. Gerçekten İlahi Sistem denge üzerine kurulu, bahsettiğim açı olmazsa çok canlar yanabilir Nisan ayında.
Nisan Ayı genelinde, aylardır geçirdiğimiz retrosuz günlere inat bol retrolu bir ay olacak. Jüpiter ve Merkür Mart ayından beri retro hareketine devam ederken, Satürn 18 Nisan’da,  Plüton 22 Nisan’da retroya başlayacak. Retroların etkilerini yazı içinde genel değerlendireceğim.
 Devam eden Jüpiter ve Merkür retroları ise; bizlerin iletişimde, yolculuklarda, eğitim konularında sorunlar yaşabileceğimizi; özellikle para konularında, bankacılıkta, kandırılma dolandırılma enerjisi olduğunu, hırsızlara karşı dikkatli olmamız gerektiğini; geçmişle yüzleşebileceğimizi, intikam duygusunun sinsi bir şekilde çalıştığını vurguluyor.
 Aybaşında Güneş’in kare açısını alan Satürn-Mars ikilisi hiç umut verici görünmüyor. Zaten Oğlak burcunda buluşan Satürn-Mars ikilisine bakacak olursak; bu ikili Oğlak burcunda birleşince muazzam iş bitiricilik, sağlamlık, askeri disiplin gibi çalışma azmi verir. Fakat sorun çözerken gergin, agresif hatta saldırgan olabileceğimizi de gösterir.  Satürn yaşlılığı, Mars gençliği temsil eder, bu durumda toplumsal bazda bir hareketlilik olabileceği, yaşı büyük olanların gençlere hesap sorabilecek, hızlarını kesebilecek kararlar alabileceğini de gösterir.
 Ayın en sorunlu retrolarından Satürn retrosuna bakacak olursak;
Satürn en son 1988-1991 yılları arasında Oğlak Burcundan geçmiş, aslında dönüp o yıllarımıza bakıp neler yaşadığımızı hatırlarsak bu enerjide ona yakın olacaktır. O dönem ki kayıplar, sorunlar, ödüller nelerdi onları hatırlayınız.
Özellikle ilk Satürn döngüsü yaşayacak olan 1988-1991 doğumlular sizlerin ilk sınavı Aralık ayında başladı ve daha 3 yıl kadar sürecek. Ama hepimizi zorlayacak bu enerjiyi; 18 Nisan’da başlayacak Satürn retrosuyla iliklerimize kadar hissedeceğiz. Eylül ayına kadar devam edecek retro bizlere tüm hesapları gözden geçirtecek gibi. Şayet şimdiye kadar çalışıp çabaladıysanız hiç korkmayın ama her şeyin kolayına kaçtıysanız, emek vermeden bir yerlere geldiyseniz Satürn tek tek alır elinizden. Satürn hepimizi geçtiği evlerden sınayarak geçer. Hem de yanında Mars varsa tabiri caizse döve döve geçer.
Şimdi bunların ilerlediği; yerde cüssesi küçük, marifeti büyük, dönüşüm planeti Plüton varsa, işte orası “dönülmez akşamın ufkundayız, vakit çok geç” diye segâh makamında gezdiğimiz yer. Gerçekten melafik gezegenlerin Oğlakta toplanması dönüşü olmayan yollarda olmak gibi. Şimdiki retrolar sadece ufak tefek düzeltmeler yapmamız için fırsat sunuyor. Şimdiye kadar güzellikler biriktirdiyseniz, hayır dualar aldıysanız; sizi olduğunuz yerden alıp, belki de hayalini bile kuramadığınız yerlere taşıyacaktır. Ama... Ama kısmını, hiç anlatmayayım bile, zor günler kapıda diyeyim sadece.
 Bu kadar sıkıntıdan sonra birkaç güzel haber vereyim. Bu dönemde Venüs Boğa burcundan geçiş yapacak. Venüs Boğa burcunun yönetici gezegenidir, burayı sever. Bu da demek oluyor ki, güzellikler artabilir, para konusunda güzel haberler gelebilir, bol ikramlı yemekli sofralar kurulabilir, keyifler yerinde diyebiliriz. Yine para harcarken, yemekler yenilirken ipin ucunu kaçırmamaya dikkat etmeliyiz.
 Ülkemiz açısından Nisan ayı gerçekleşecek retrolardan dolayı, özellikle 7. Evinden geçen Plüton-Satürn-Mars nedeniyle hiç iç açıcı görünmüyor. Bu gezegenler bize sınırlarımızda kan dökülebileceğini, en büyük düşmanımızın yanına müttefikler alarak yeniden saldırabileceğini, diplomatik kayıplar yaşayabileceğimizi, ekonomik sert kararlar alınabileceğini, batan bankalar olabileceğini, uluslar arası davalar kaybedebileceğimizi, üniversitelerde karışıklık, iç siyasette ciddi hesaplaşmalar dönemi olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca dağlarla ilgili haberlerin olabileceğini, bunların genel anlamda olumlu olabileceğini söyleyebiliriz.
​Bu etkiler daha çok Mayıs’ta hissedilir. Ama enerjinin başlangıcı Nisan ayındadır. Bütün bu olasılıklar genel enerji akışıdır, bizlere yansıması natal haritamızın açıları kadardır. Birine çok olumlu açı, diğerine olumsuz yansıyabilir, genel çoğunluk üzerinden yorum yaptığımı tekrar hatırlatmak isterim.
Mutlu bir Nisan ayı olsun…
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi