Ahmet Ataç 15 02 2024

Ne yaptın Orkun!

Serkan Açıkgöz yazdı

22 Ekim 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Ünlü Youtuber Orkun Işıtmak'ın çok ilginç bir video paylaşımında bulundu. 2007'de çıkan ilk iPhone'u insanlara "iPhone 8" diye yutturmaya çalışan Işıtmak'ın videosu sosyal medyada alay konusu oldu. Işıtmak'ın Youtube kanalında geçtiğimiz gün yayınladığı videoda ilginç görüntüler de yer aldı. Özellikle teknolojinin inanılmaz gelişimini gözler önüne seren Youtuber, eğlenceli görüntülere de imza attı. 2007'de, yani bundan tam 10 yıl önce çıkmış olan ilk iPhone'u insanlara iPhone 8 olarak yutturmaya çalıştı.
 
İlk astronotumuz geliyor
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından ''Gökmen Projesi'' kapsamında yapımına başlanan, Türkiye'nin ilk uzay temalı merkezinin inşaatı yükselmeye devam ederken, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yaptığı açıklamada; "Uzay havacılık sektörlerinde söz sahibi olan ülkeler kendi astronotlarını da yetiştiriyor. Artık yerli uydusunu üretme noktasına gelen ülkemizde uzay ve havacılık konusunda gençlerimizde daha fazla farkındalık oluşturmalıyız. Bu anlamda bizler de yeni neslin uzay ve havacılık alanında bilinçlenmesini ve yıllara yayılan bu çalışmalar sonucunda da Türkiye'nin ilk astronotunu Bursa'dan çıkarmayı hedefliyoruz."
 
Tuvalette telefon kullananlar dikkat!
Elimizden hiç düşürmediğimiz cep telefonlarımız bakterilerin en çok olduğu alanlarda tıpkı bir paratoner gibi bütün mikropları çekiyor. İşte tam da bu nedenden ötürü uzmanlar çok ciddi bir uyarıda bulunmak zorunda kaldı. Tuvalette cep telefonu kullanımının arttığı hepimizce malum. Ancak bunun sağlığımıza verdiği zararları duyduktan sonra telefonu elinize almadan önce bir kez daha düşünmeniz gerekebilir. Uzmanlar tuvalette kullanılan cep telefonunun teması halinde sağlığa ciddi zararları olduğunun altını çizdi. Ayrıca tuvalette cep telefonu kullanıldığı zaman tuvalette kalma süresinin uzadığı, bunun da hemoroid (basur) gibi hastalıklara da davetiye çıkardığı açıklandı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi