Ne yaptın Başkan! Önce Millet Bahçesi tamamlansın

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş, TÜLOMSAŞ'ı Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınması çağrısında bulundu

21 Temmuz 2019 10:40
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş ES TV’de katıldığı programda hızlı tren lokomotifi ve set üretiminin mutlaka Eskişehir’de yapılması gerektiğine dikkat çekmişti. Kesikbaş, yıllardır beklenen bu konunun sadece TÜLOMSAŞ’ın değil, Eskişehir’in bir milli davası olduğunu söylemişti. Kesikbaş yani hızlı tren setlerini yapacak tek kurumun sadece TÜLOMSAŞ olmadığını, organize sanayi bölgesinde bu projeyi hayata geçirebilecek başka firmaların  olduğuna da vurgu yaptı diye düşünüyorum.
Kesikbaş’ın bu açıklamasına TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı’dan bir destek beklerken, bir anda Demiryol İş Sendikası tarafından Kesikbaş’a cevap niteliğinde olmasa da bir açıklama yapıldı. Sendika yetkilileri “Setler TÜLOMSAŞ’ta üretilmeli” çağrısında bulundu. Aradan geçen kısa bir süre sonra İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş, konuya çok farklı yerden müdahil oldu.
Ektaş şöyle bir açıklama yaptı: “Yenilenmiş Eskişehir’i kurabilmek için acil olarak cesaretle atmamız gereken adımlar vardır. Bu adımlardan biri de TÜLOMSAŞ’ı Organize Sanayi Bölgesi’ne taşımak ve ortaya çıkacak 500 bin metrekare alanı halkımızın hizmetine kazandırmaktır”
Ektaş daha sonra TÜLOMSAŞ’ın taşınmasının ardından 500 bin metrekarelik gibi devasa bir alana neler yapılabileceğini sıralıyor:
Yeni Yaşam alanları, Meydanlar, Kültür Merkezleri…
Ektaş bir de kentin trafik sorununun çözüleceğini de iddia ediyor.
Ektaş’ın ki bir öneridir, yerel siyasetin gerekliliğidir buna itiraz yok.
Ancak Hızlı Tren setlerinin Eskişehir’de üretilmesinin istenmesinden, konunun nasıl TÜLOMSAŞ’ın taşınmasına kadar geldiğini anlamış değilim.
TÜLOMSAŞ’ın taşınmasını isteyen birilerinin nabız yokladığı kesin.
 Olacak o kadar paha biçilemez bir arazi!
 Ektaş’ın açıklamasından anladığım kadarıyla TÜLOMSAŞ’ın yapısına da çok hakim.
Şehre kazandırılacak yeni bir yaşam alanını herkes ister ancak 500 bin metrekareden bahsediyoruz!
Millet Bahçesi örneği hemen yanı başımızda… Taze taze duruyor. Yıllardır Eskişehirliler bir meydan bekliyordu. Şimdi Millet Bahçesi için adım atıldı.
Atatürk eski stadyumunun yerine yapılacak olan Millet Bahçesi 52 bin 270 metrekareyi kapsayacak…
52 bin 270 metrekarelik alan için yıllardır bekleyen Eskişehir, TÜLOMSAŞ’ın 500 bin metrekarelik alanı için kaç yıl bekler ?
Sorum çok açık!
Benim matematiğim yetmez…
Hesabını yapabilen biri olursa bana da bir zahmet anlatsın!

SORUYORUM

Seyyar Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ali Safa Şen esnafın kepenk kapattığını söylemiş. Şen esnaf için yeni bir düzenleme yapılmasını istemiş. Merak ediyorum esnafın yüzü ne zaman gülecek?

 

BİR FOTOĞRAF BİN HİKAYE

Bir fotoğraf bin hikaye 21.07.2019
Tepebaşı Belediyesi, ETO ve Corelli firması ortaklığında hayata geçirilen “Konuk Pedal” projesi kapsamında 35 otele 70 bisiklet dağıtıldı. Törende Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve ETO Başkanı Metin Güler bisiklete binerek herkese örnek oldu. Dileğimiz bisiklet kullanımının daha da artması.

 

Artık futbolu konuşalım

 
Eskişehirspor Başkanı Osman Taş ES TV ekranlarında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Taş kulüpteki krizlerin yavaş yavaş çözüldüğünü aktararak, adeta taraftarın içine su serpti. Evet Eskişehirspor’u kolay bir sezon beklemiyor, puan silmeler, FİFA dosyaları, alacaklılar, icra dosyaları gibi gibi… Artık efsane taraftar da bu durumdan sıkıldı. Eskişehirspor taraftarı bu yıl sadece ve sadece futbolu konuşmak ve izlemek istiyor…
 
 

BİRSEN’DEN PROJEYE DESTEK

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edilen Porsuk-1 ve Porsuk-2 Kentsel Dönüşüm Projesi’ni değerlendirdi ve projenin Eskişehir’e çok büyük bir katkı sunacağını söyledi. Yani Büyükşehir’in projesine binlerce esnafın temsilcisi olan Birsen’in tam destek verdiğini söyleyebiliriz.  Bu sevindirici bir durum çünkü Birsen’i Büyükşehir Belediyesi’ne karşı gösterdiği sert çıkışlarla tanıyoruz. Birsen Büyükşehir’e destek veriyor ama bir de ekliyor: “Proje acilen hayata geçmeli.”

 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
lisansız amatör külüp mü dediniz? 22 Temmuz 2019 00:28

star bey; Eski otoğarın yıkım kararını tek bir kişi verir. SARAR . Gerisi laf salatasıdır.

3 0 Cevap Yaz
Star bey

Ülkede cumhurbaşkanının talimat veripte yaptıramadığı birşey mi var? Güldürme allahını seversen,laf salatasıymış.Sarar anca sağda solda,engelleniyoruz diye demeç verip dursun...

2 1
samimiyet sınavı 22 Temmuz 2019 00:17

EKREM BİRSEN ,destek falan vermiyor, destek vermiş gibi görünüyor. Eğer verecekse kamuoyuna versin. Çağrılar yapıldı.Kulaklarını tıkadı. MAL BEYANI versin bekliyoruz. Samimiyet ve hesap verme sınavından geçsin önce görelim.

0 3 Cevap Yaz
Aliosmsn yücel 21 Temmuz 2019 14:07

Göstermelik uygulama ben1969 beri bisiklete binerim hiç te yollar bisikliletler için uygun değil sadece bu dönem değil hepsi aynı kafa asfalt tekerler için düz olması lazım bizde tam tersitırtıllı ve bozukiki günde bisikleti teker patladı vida düştü tamire logar kapaklarıenine olacağına boyuna araçsıkıştırır ince teker demirlerin arasına girer zatende bisiklet yolu gezi için işe yada çarşıya gitmek içi

0 1 Cevap Yaz
Star bey 21 Temmuz 2019 11:24

Hep eleştirecek değilim,ancak cumhurbaşkanının eski stadyumun yıkım emrini verip,yerine meydan kazandırma kararı çok doğru ve yerinde karar.Bunu neden mi söylüyorum; Çünkü eski stadyumun artık ne işe yarayacağı belliydi,lisanssız amatör spor kulüplerine yok pahasına aylık yıllık veya haftalık kiralanıp duracaktı.Böyle yapılarak,bu bölgeyide eski otogar gibi bir görünüme ve kaderine terk etmeyi düşünen kişiler vardı.Çok şükür böyle belli bir zümrenin isteği doğrultusunda atıl vaziyette duracağına kamuya açık biryer olacak.Keşke cumhurbaşkanı,eski otogar içinde yıkım talimatı verse ne güzel olur...

3 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi