Ne alakası var yaa

Cihan Yıldırım yazdı

14 Aralık 2017 09:33
A
a
Sütiş Eskişehir
Bazı konular vardır...
Tartışmak mümkün değildir. Mantıklı bir düzlemde fikir alışverişi yapmak imkânsızdır. O konularda ‘konuyu’ irdelemek de zordur. Çünkü ‘meseleyi’ masaya yatıramazsınız.
Yıllarca ‘tartışılsa’ bir arpa boyu yol alınmaz.
Ülkemizin de böyle konuları var...
Bu durum ‘konunun’ suçu değil elbette. Bir tarafın kabahati olabileceği gibi kimi zaman iki tarafın da suçu vardır böyle olmasında.
Fikirler duyulmaz, bilgi ve belgeler yoktur. Böyle durumlarda genellikle bilim rafa kalkar. Sloganlar vardır, duygusallık ön plana çıkar.
Bağırıp çağırmalar duyulur...
Sonuç da alınmaz böylesi tartışmalarda.
Alpu’ya kurulacak termik santral meselesinde de böyle bir ‘durum’ yaşıyoruz.
Yaklaşık iki aydır yoğun şekilde ‘gündemde’ olmasına rağmen tartışma ortamı oluşturamadık. Santrali kurmak isteyenlerin ‘derdini’ doğru düzgün anlatamadığına şahit oluyoruz. Piyasada dolaşan ‘sorulara’ cevap verilmediğini görüyoruz.
Tüm sorular cevap bekliyor. ‘Santralciler’ soruları yanıtlayıp endişeleri gidermek yerine meseleyi başka başka düzleme çekiyorlar. Bu haliyle kamuoyunu ikna etmekten çok uzaklar...
Bir kere ‘konuşması’ gerekenlerden hala ‘çıt’ çıkmadı!
Yetkili olmadığı halde konuşanların cevapları ise saç baş yoldurtacak cinsten...
Santrale karşı çıkanların “Hava, toprak, su kirlenecek. İnsanlar ölecek” endişesine “Ama orada çok insan çalışacak” diye cevap veriliyor.
Alpu tarım ovası diye yapılan itirazlara “Yerli kaynakları harekete geçirmeliyiz. Dış mihraklar enerji üretmemizi istemiyor” deniliyor. Dışarıdan alınan ‘enerjiyi’ gurur yapıyoruz ama Brezilya’dan gelen saman, Sırbistan’dan gelen et, Çin’den gelen nohut ‘ağırımıza’ gitmiyor!
Oysa cevap bekleyen sorular var...
Santral bir yılda 6 milyon ton kömür yakacak mı?
Her yıl 1 milyon 900 bin ton uçucu kül oluşacak mı?
O küllerin depolamak için üç metre yüksekliğinde 95 futbol sahası gerekli mi?
Günde 50 bin metreküp su kullanacak mı?
Orada kaç kişi çalışacak diye bir soru yok gündemde? Santral ‘seracılığı’ geliştirir mi? Bildiğim kadarıyla bunu da merak eden yok. Santral turizme katkı sağlar mı? Hele bu ‘Rafet Abi’ dışında kimsenin umurunda değil.
Milletin soruları başka, cevaplar bambaşka! Her cevapta ‘ne alakası var yaa’ diyoruz...
Ahali ‘bilgilendirme’ toplantısında muhtarlara hediye edilen tüy döken kremin şokundan çıktı sayılır. Şu ‘ciddi’ sorulara ‘ciddi’ cevap verecek birileri çıksa da şu meseleyi konuşsak artık.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mustafa kelebek 15 Aralık 2017 07:57

Cihan bey gerçek olan termik santral yapımı dahil çıkar sömürü ve oy potansiyeli var güneş ve rüzgar enerjisinde iktidara bu olanaklar az milletin geleceği önemli değil düşüncesindeyim.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi