Ahmet Ataç 15 02 2024

Nasıl bir ruh hâlidir bu?

Çin'de ortaya çıkan ve dünyayı sarsan yeni bir virüs, hepimizin endişelenmesine neden oluyor

21 Şubat 2020 08:53
A
a
Sütiş Eskişehir
Çin'de ortaya çıkan ve dünyayı sarsan yeni bir virüs, hepimizin endişelenmesine neden oluyor. Neyse ki Türkiye bu salgından şimdilik etkilenmiş durumda. Uzmanlar mutasyona uğrayan virüsün aşısının da kolay kolay bulunamayacağını belirtiyor. Çaresiz aşı gelene kadar eski yöntemlerle idare edeceğiz; ellerimizi yıkayacak. Tuzlu su çözeltisiyle solunum yollarımızı temizleyeceğiz. Tabii bu virüsten daha hızlı yayılan bir şey varsa o da dedikodular. Son olarak Eskişehir'de virüsün görüldüğü belirtildi. İl Sağlık Müdürü Uğur Bilge, böyle bir şeyin olmadığını, Çin'den gelen bir kişide şüphe üzerine bir takım tetkiklerde bulunulduğunu, ne mutlu ki korkulacak bir şey olmadığını belirtti. Doktor Uğur Bilge'ye virüsten nasıl korunacağımızı sorabiliriz. Fakat tehlikeli ruh hastalarına karşı ne yapmamız gerektiğini sormak daha isabetli olur. Düşünebiliyor musunuz birileri çıkıp şimdiye kadar 2 bin kişinin ölümüne neden olan hastalığın Eskişehir'de olduğunu ileri sürüyor. Bu nasıl bir ruh hâlidir anlamak mümkün değil. Toplumu paniğe sevk etmekten zevk alan bu insanlar ne yapmaya çalışıyor? Uğur Bilge'den öncelikle virüse karşı değil, ruh hastalarına karşı tedbir almasını istiyoruz. İşi çok zor olacak. Çünkü bu ruh hastaları, virüslerden daha tehlikeli...

Filomuz kuvvetlendi 

Büyükşehir Belediyesi kent içi ulaşımda kullanılmak üzere 60 yeni otobüs satın aldı. Açıkçası ekonomik açıdan sıkıntılı bir süreçteyiz ve yeni yatırımlar yapmak, günden güne zorlaşıyor. Ulaşımda edişilebilirliği büyük ehemmiyet verdiklerini vurgulayan Büyükerşen, "Araçlarımızda vatandaşlarımızdan olumlu dönüşler aldığımız kadın otobüs şoförlerimiz de görev yapacak. 
Hizmete giren bu araçlarımızın ihtiyaçlarımızı bir nebze olsun gidereceğine inanıyor, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerinde bulundu. Yeni belediye otobüslerinin konforlu ve güvenilir olduğunu ifade eden Yılmaz Büyükerşen'i tebrik ederiz. 60 yeni otobüs zaten kuvvetli olan ulaşım filomuzun daha da güçlenmesine neden olacak. Muhtemelen önümüzdeki günlerde kent trafiğinin biraz daha rahatlayacağını göreceğiz. Bu sevindirici bir gelişme elbette.

Tunca aday değil


İYİ Parti'nin eski İl Başkanı Ramis Tunca, 22 Mart'ta gerçekleştirilecek kurultayda, aday olmayacağını açıkladı. 31 Mart sürecinde partisini yöneten Tunca, özellikle Odunpazarı seçimlerinden dolayı çokça eleştirilmişti. Eleştirilerin büyük bir kısmı da partisinin dışından CHP cenahından geliyordu. CHP'liler İYİ Parti'nin Büyükşehir ve Tepebaşında kendilerini desteklemesine karşın, neden Odunpazarında 'Oyunbozanlık' yaptığını soruyordu. Öncelikle hiçbir partinin bir diğerini desteklemek gibi bir zorunluluğu bulunmuyor. Eğer ki İYİ Parti Büyükşehir ve Tepebaşı'nda CHP adaylarını desteklemiş ancak Odunpazarı'nda desteklememişse, CHP'lilerin "Neden böyle oldu?" diye kendi kendilerine sormaları isabetli olur. Kaldı ki siz Odunpazarı seçimlerine katılmayı Eskişehir Teşkilatı tarafından alınmış bir karar mı zannediyorsunuz? Sakın bu karar Genel Merkez'den alınmış olmasın?
Öte yandan Ramis Tunca kendi partisinin içinden de eleştiriler aldı. Süreci iyi yönetemediği, erken veya vakitsiz açıklamalarla partisini yıprattığını ileri sürdüler. Seçimlerden sonra bu sebeplerden ötürü istifa eden Tunca, 22 Mart'ta yapılacak seçimlerde yeniden İl Başkanı olmak istiyordu. Ancak seçimlerin oy deposu olan Tepebaşı ve Odunpazarı İlçe Kongrelerinde aradığı desteği bulamadı. Muhtemelen zaten kaybedeceği bir seçime girmektense, hiç girmemeyi tercih etti. Bu durumda 22 Mart'taki kongre iki adaylı olacak gibi gözüküyor. Mevcut İl Başkanı Mehmet Ektaş ve rakibi İsmail Koca arasındaki kıyasıya rekabeti sizler için takip etmeyi sürdüreceğiz.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi