NASA Güneşe gidiyor

Serkan Açıkgöz yazdı

12 Ağustos 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir

NASA, tarihte bir ilki gerçekleştirdi. "Parker Solar Probe" adlı uzay aracı dün, Güneş'e doğru havalandı ve dahası, Güneş'e ilk kez bu kadar yaklaşılacak! NASA'nın "Parker Solar Probe" adlı insansız uzay aracı tarihte Güneş atmosferine bu kadar yaklaşacak ilk araç olacak. NASA'da Güneş ile ilgili çalışmalar yapan Alex Young "Bizim için Dünya'daki havayı tahmin ettiğimiz gibi uzay havasını tahmin edebiliyor olmak çok önemli. Corona katmanı bizim için çok tuhaf ve alışık olmadığımız bir çevre" dedi. Proje, her ne kadar NASA tarafından, Güneş'e dokunmak olarak adlandırılsa da, uzay aracı Güneşin 6,16 milyon km üzerinden geçiş yapacak.
 
 
Note 9'un Türkiye fiyatı
 
Samsung’un merakla beklenen yeni amiral gemisi Galaxy Note 9 sonunda tanıtıldı. Galaxy Note 8'in ardından kullanıcıların merakla beklediği Note 9, New York’ta yapılan görkemli lansmanla kullanıcıların karşısına çıktı. Peki Galaxy Note 9 Türkiye'de ne kadara satılacak? Note 9'un Türkiye satış fiyatı 128GB depolama alanı ve 6GB RAM için 6499 TL, 512GB depolama alanı ve 8GB RAM için 7499 TL.
 
 
Dünyanın en çok büyüyen operatörü
 
Turkcell dünyanın en çok büyüyen operatörü oldu. Genel Müdür Kaan Terzioğlu, 8 çeyrektir dünyanın en çok büyüyen operatörü olduklarını belirterek, "24 aylık dönemde ciromuzu yüzde 52, EBİTDA’mızı yüzde 107 artırdık. Sadece ikinci çeyrekte yüzde 18,3 büyüdük." ifadelerini kullandı.
 
 
İşte bekarlığın 10 nedeni
 
Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde bulunan Lefkoşa Üniversitesi’nde görev alan bilim insanları sosyal medya platformlarında paylaşılan 6 bin 700 mesajı mercek altına alarak yalnızlığın nedenlerini belirledi. İşte bilim insanlarına göre, kişilerin bekar kalmasında etkili olan 10 neden; Dış görünüş, Öz güven yetersizliği, Tembellik, İlişki için çaba sarf etmek istememek, Flört etmeyi becerememek, İçe kapanık olmak, Yakın bir zamanda başka bir ilişkiden çıkmak, Uygun bir aday bulamamak, Önceliklerin başka olması, Utangaçlık.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi