Nadir Küpeli: Birbirimizi yemenin anlamı yok!

Kabukçuoğlu Büyükerşen’e, “Seyitgazi, Çifteler, Sivrihisar, Odunpazarı ve Tepebaşı’nda aday çıkarmak istiyoruz” demiş. Büyükerşen ise Kabukçuoğlu’na şu cevabı vermiş:

5 Ocak 2019 09:52
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Önceki gün ES TV ekranlarında yayınlanan Eskişehir’in Nabzı’nda konuğumuz Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli’ydi. Küpeli’yle, Eskişehir sanayisinden Eskişehir siyasetine kadar geniş yelpazede birçok hususu masaya yatırdık. Küpeli’nin bazı konularda yaptığı açıklamalar dikkat çekiciydi. Şimdi o konuları, sorucevap halinde siz değerli okurlarımızla paylaşacağım.

*

Başlayalım…

*

-Geçmiş yıllarda şehrimizde sanayi-belediye iş birliğini pek göremedik. Ancak bugün iş birliği örneklerine şahit oluyoruz. Kamulaştırmalar, sosyal projeler, yol yapım ve onarım ortaklıkları vesaire… Bu iş birlikleri nasıl oldu ve geçtiğimiz yıllarda niye başarılamadı?

KAVGA ETME HAKKIMIZ YOK

Küpeli: “Biz öncelikle göreve geldiğimizden bu yana uzlaşı tarafında olma kararı aldık. Neticede şehir için, bölgemiz için çalışıyor isek bu kurumların hepsiyle işlerimiz var, ilişkilerimiz var. Ortak asgari noktalarda buluşma zorunluluğumuz var. Bizi seçen sanayicimiz, üreten emektar sanayicilerimiz, bize kavga etme hakkı vermiyor. Dolayısıyla belediyelerimizle anlaşılamayan ya da mutabakat yapılamayan konular üzerinde de olumlu yaklaşımlarla biz çözüme çok rahat ulaştık. Neticede anlaşma niyeti var ise bir şekilde ortak noktada buluşuyorsunuz. Biz de bu anlamda hem Büyükşehir Belediyesi, hem Odunpazarı Belediyesi, hem Tepebaşı Belediyesiyle ortak projeler yapıyoruz.”

*

-Seçimden önce çokça dile getirdiğiniz ‘yerli otomobil’ mevzusu vardı. Hatta ‘Eskişehir Yerli Otomobil Platformu’ bile kurdunuz. Ancak şimdilerde pek sesiniz çıkmıyor. Vaz mı geçtiniz?

YERLİ OTOMOBİL FİLYOS’A GİTTİ

Küpeli: “Hayır, yerli otomobil mücadelemiz bitmedi. Bir kere biz yerli otomobilin Eskişehir’de yapılmasıyla ilgili gayret gösterdik. Bakanımızla ve ilgili yetkililerle etkili görüşmeler yaptık. Hakikaten Eskişehir’de kaliteli bir alt yapı var, kaliteli bir iş gücü var, kaliteli bir yedek parça üretecek yan sanayi var. Hakikaten Eskişehir bu anlamda avantajlıydı. Ama sanıyorum liman bağlantısı etken oldu ve Karadeniz Bölgesindeki Filyos bölgesine yerli otomobilin yapılması için karar açıklandı.

VARIMIZI YOĞUMUZU ORTAYA KOYACAĞIZ

Ama biz pes etmedik. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ajansından bize yılbaşından önce bir bilgi geldi. Dediler ki: ‘büyük bir firma, bir yatırım planlıyor, ne dersiniz?’ Doğrusunu söylemek gerekirse balıklama atladık. Çünkü bizde her şey var; un, şeker, yağ… Sonra bölge müdürü bana bir belge gönderdi, onlar da ilerleme kaydetmişler. Bizden şimdi fiziki olarak nelerimiz var nelerimiz yok, hangi şartlara uygunuz değiliz, bunu sormaya başladılar. Biraz daha ilerleme olduğu zaman tahmin ediyorum Eskişehir’in karar vericileriyle beraber biz gidip Ankara’da bu işe talip olduğumuzu en yetkili mercilere ileteceğiz ve bunda çok kararlıyız. Yatırımın Türkiye’ye yapılmasına karar verilirse, varımızı yoğumuzu ortaya koyarak mücadeleye devam edeceğiz yerli otomobille ilgili.”

*

-Siyasi hedefiniz var mı?

BİR PARTİDEN ADAYLIK TEKLİFİ ALDIM

Küpeli: “Dünya çok hızlı gelişiyor. Bugünden birçok şey için konuşmak doğru değil. Ama bugün ki aklımla çok mümkün görmüyorum. Tabi geçtiğimiz aylarda adaylık için bir nabız yoklaması olmuştu. ‘Ben işimin başındayım, o konuda tecrübem de yok, bana uzak’ diyerek arkadaşlarla konuştuk ve yolcu ettik. Bütün samimiyetimle söylüyorum, siyaseten bir planım yok. Hatta şunu da söyleyeyim. Bazı yönetim kurulu üyelerimize de siyasi partilerden çeşitli teklifler geldi. Bana görüşümü sorduklarında şunu söyledim: Tercih yapacaksınız; ya orası ya burası… Çok netim bu konuda. İkisi bir arada olmaz. Biz neticede herhangi bir siyasi partinin sempatizanı olduğumuz zaman doğru yapmış olmayız. Çünkü OSB’de birçok insan var. Biz onların kararlarına saygılı olmak durumundayız. Hangi partiden olursa olsun hepsinin yeri ayrıdır. Dolayısıyla bizim işimiz değil siyaset. Bu kurumlara bence siyaset girmemeli.”

*

-Eskişehir Sanayi Odası’yla (ESO) herhangi bir rekabetiniz var mı?

İCRACI KURUMUZ

Küpeli: “Şimdi biz icracıyız. Bizim bütçemiz büyük. Dolayısıyla sanayiciler için bir hizmet yarışı diyebilirsiniz buna. Tabi ana vizyonunu OSB’nin oluşturduğu projelerimiz var. Doğrudan sanayiciye dokunan projelerimiz var. Bu anlamda düşündüğümüz zaman rekabet sözcüğünü doğru bulmuyorum. Yani herhangi bir kurumla sorunumuz yok. Sürekli işbirliği halindeyiz. Ben aynı zamanda Eskişehir Sanayi Odası’nda meclis üyesiyim. Ve bu işbirliği de bundan sonra devam edecek. Biz bir bütünüz Sanayi Odası’yla. Bir elmanın yarısı gibi. Onların üstlendiği misyon var, bizim üstlendiğimiz misyon var. Ama biz icracı kurum olduğumuz için, bütçe bizde olduğu için, sanayiciye doğrudan temas eden kurum biziz. Sanayicinin sorunlarını hızla çözen, isteklerini hızla yerine getiren kurum biziz. Onlar da sosyal projelerde, eğitim vesaire tarafında ellerinden geldiği kadar hizmet yapmaya çalışıyorlar.”

*

-ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş’la aranız nasıl? Görüşüyor musunuz? Ortak projeler yapacak mısınız?

DİDİŞMEYE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK

Küpeli: “Celalettin Bey’le sık sık görüşüyoruz. Yakın zamanda ortak projeler de göreceksiniz. Mesela bir elektrik santrali projemiz var, beraber konuşuyoruz. Yine ilerleyen günlerde bir randevumuz var, yine bir araya geleceğiz sanayicilerimiz için. Yani bakın bu ülkenin kavgaya, bu ülkenin itişmeye ve didişmeye tahammülü yok ki. Bu kadar insan, bu kadar dış güçler şunlar bunlar bizimle uğraşmaya çalışırken bir de kendi içimizde birbirimizi yemenin bir anlamı var mı sizce?”

*

Küpeli’nin açıklamalarındaki dikkat çeken bölümleri hiçbir yorum yapmadan aktardım. Takdiri size bırakıyorum. Ha, tarifeli uçak seferleri ile siyasi-sanayici ilişkisine ilişkin de çarpıcı yorumları vardı Küpeli’nin. O konularla ilgili de, ilerleyen günlerde kalem oynatacağım.

Büyükerşen’in Kabukçuoğlu’na cevabı

31 Mart 2019’da gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde aday olacakların açıklanacağı günler yaklaştıkça, siyasi görüşmelerde hızlanıyor. Bu noktada CHP-İYİ Parti kulislerine gidelim…
Önceki gün, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu görüşme yapmış. Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleşen görüşmede, ittifak konusu gündeme gelmiş.
Kabukçuoğlu Büyükerşen’e, “Seyitgazi, Çifteler, Sivrihisar, Odunpazarı ve Tepebaşı’nda aday çıkarmak istiyoruz” demiş.
Büyükerşen ise Kabukçuoğlu’na şu cevabı vermiş: “Arslan kardeşim, sen bu söylediklerine inanıyor musun?”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Hakan 6 Ocak 2019 06:41

Haberim başlığı ile haberin içeriği arasında baglanti yok. Sadece son kısmında bahsedilmiş. Bu nasıl habercilik anlayışı

1 0 Cevap Yaz
BEN BEN BEN 5 Ocak 2019 21:37

En büyük hoca neden mi ? Kendisi bir fıkra anlatmıştı. Çünkü ona hoca diyorlar............. Başka, başka mı ? O kadar........

2 2 Cevap Yaz
ajan? 5 Ocak 2019 14:46

Arslan Kabukçuoğlu AKP ajanı gibi çalışıyor. Her sözü her hareketi CHP'den koparıp AKP'ye taşımak için. CHP olmasa milletvekilliğini geçtim partisi bile kurulamazdı. Hiç hoş değil tavırları.

8 5 Cevap Yaz
Ukab UKABE 5 Ocak 2019 14:26

Ne olacak bu hal birileri için hiçte İYİ şeyler olmuyor.chp yerden yere vuruyor,nlar hala İYİ olacak diyor... şamar oğlanına döndüler...

5 7 Cevap Yaz
İnanıyor ki 5 Ocak 2019 11:47

İnanıyor demek ki. Niye söylesin bu sözleri, inandığı şeyleri söyler insanlar. Ama yılmaz Büyükerşen de bu küçük görmeyi, karşısındakilerin İnandıklarını hor görmeyi bıraksın. İnsan evladına bile demez bu lafları.

6 10 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi