Nabi Hoca ve Burhan Hoca…

Şunu söylemek zorundayım: Böyle bir seçim süreci, ülkemiz için utanç kaynağıdır!

20 Mart 2019 08:47
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Türkiye ve Eskişehir’deki seçim sürecine bakıyorum da…
Partiler, birbirlerine karşı, yenilir yutulur cinsten olmayan suçlamalar yönlendiriyor, iftiralar atıyor. Hatta öyle şeyler yaşanıyor ki, aynı parti içerisinde yer alan isimler, birbirlerinin altını oyuyor, şaşkınlık yaratacak dedikodular çıkarıyor ve o dedikoduları yayıyor.

*

Partileri ve isimleri terör örgütleriyle örtüştürenler mi dersin…
“Benimle aynı partiden ama seçimi kazanırsa bana yaramaz” diyerek başka bir partinin adayını aleni bir biçimde destekleyen mi dersin… Uluorta söven, bağırıp çağıran, sinir krizi geçiren mi dersin…

*

Hepsi, bu seçim sürecinde yaşanıyor.
Ve…
Söz konusu tablonun oluşmasında tabii ki muhalefet partilerinin de suçu var ancak suçun büyüğü, iktidar partisi olan AK Parti’nin! Zira AK Parti’nin, dağılma eğiliminde olan kitlesini konsolide etmek için, ülkeyi iki kutba ayırmaya çalıştığı iddiası gün geçtikçe güçleniyor.

*

Şunu söylemek zorundayım: Böyle bir seçim süreci, ülkemiz için utanç kaynağıdır!

*

Bu vaziyet içerisinde, iki ismin tavrı oldukça dikkatimi çekiyor ve aslında Eskişehir’in farkını ortaya koyuyor. Birisi, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı. Bir diğeri, Cumhur İttifakı AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı.

*

Her ikisi de;
Naif… Kibar… Anlayışlı… Gülebilen… Entelektüel… Kentini seven… Hayvanları seven… İsimler.

*

Her ikisi de; Partisinin başarılı olmasını isteyen… Meseleleri kişiselleştirmeyen… Parti disiplinine her koşulda uyan… Polemiğe girmeyen, kavgadan uzak duran… Dedikoduyu sevmeyen, ah almaktan korkan… İsimler.

*

Her ikisi de; Eleştiri yapıldığında memnun olan, eleştiri yapana teşekkür eden ve eleştirilerden ders çıkaran isimler.

*

Nabi Hoca ve Burhan Hoca…
Örnek olsun!

‘Yılmaz Büyükerşen tertemiz bir insan’

Geçtiğimiz günlerde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan, bir dizi ziyarette bulunmak üzere Eskişehir’e gelmişti. E, kentimize böylesine önemli bir isim gelince, biz de ES TV ekranlarına konuk olarak aldık.

*

Bakan Okuyan, hem Türkiye hem de Eskişehir siyasetine ilişkin birçok konuda açıklamalarda bulundu. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e ilişkin ifadelerini oldukça çarpıcı buldum.

*

İşte, Yaşar Okuyan’ın o ifadeleri:

MÜTEVAZI BİR İNSAN

“Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir’i şehir yaptı. Dolayısıyla, Yılmaz Büyükerşen Hoca’ya Eskişehir halkının büyük ölçüde sahip çıkacağına yürekten inanıyorum. Bir kere eserler ortada. Tanımadığınız bir insan değil. Fakat onun ötesinde bir şey var. Herkesin dokunabildiği bir insan Yılmaz Hoca. Bakın, hizmetler müthiş, şimdi burada saymaya kalksam, program süremizi doldururuz. Kısacası hizmetler ortada, insani davranışlar ortada, şımarıklığı yok. Hani bir de haddini aşanlar var, böyle havadan bakanlar... Böyle bir şey yok, mütevazı bir insan.

HALKIN İÇİNDEN ÇIKMIŞ BİR İSİM

Büyükerşen Hoca, şu kadar yıllık belediye başkanı. Hakkında var mı hiç hırsızlık, yolsuzluk? İddia bile yok. Bu kadar tertemiz, bu hizmetleri yapan bir insana Eskişehirli sahip çıkar. Dolayısıyla, Eskişehir halkının içinden çıkmış, Eskişehir’i şehir yapmış bir insana, bu seçimde de kesinlikle Eskişehir halkının sahip çıkacağına inanıyorum. Ve hatta ümit edilenin ötesinde bir farkla seçimi kazanacağına inanıyorum.”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Değişi Vakt 20 Mart 2019 11:21

Alpu 5G ile Tanışıyor.... Gürbüz Güller'le Güzel Günler Gelecek... Başkanım bu Slogan da benim hediyem olsun :)

0 5 Cevap Yaz
Hakikat 20 Mart 2019 11:08

Arif bey , bir zamanlar tayfun içli , süheyl batum vardı ne oldu ? Yediler içtiler geçip gittiler değilmi ? Acaba bu şehirde ceketini asabileceğin bir duvarda çivileri varmı . Bırakın bu bağnazlığı .

4 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi