Nabi Avcı: İstanbul’daki Eskişehirlilerin Binali Bey’e özel bir sempatisi var!

Türkiye, İstanbul seçimine kilitlendi; Ekrem İmamoğlu mu kazanacak, yoksa Binali Yıldırım mı?

18 Haziran 2019 08:58
A
a
Sütiş Eskişehir
Türkiye, İstanbul seçimine kilitlendi; Ekrem İmamoğlu mu kazanacak, yoksa Binali Yıldırım mı?
*
Ülkemizin kentlerinde politika yapan birçok üst düzey isim, İstanbul’da yaşayan hemşerilerini, mensup oldukları partilerin adayına oy vermesi için ikna etmek üzere İstanbul’da harıl harıl çalışıyor.
*
Eskişehir’deki politikacılar da bu çalışmalardan geri kalmıyor, İstanbul’a giderek hemşerileriyle görüşüyor ve partisinin adayına oy istiyor.
*
Bu noktada önce CHP’lileri gördük İstanbul’da… Sonra İYİ Partilileri…
*
Geçtiğimiz Cuma gününden bu yana da AK Partililerin İstanbul’da çalıştıklarına şahit oluyoruz. Yalnız bu çalışma, öyle alelade bir çalışma değil. AK Parti Eskişehir teşkilatı ciddi bir organizasyona imza atmış; milletvekilleri, belediye başkanları ve önde gelen teşkilat üyeleriyle birlikte deyim yerindeyse İstanbul’a taşınmış ya da çıkarma yapmış! Teşbihte hata olmaz; AK Parti Eskişehir teşkilatı, neredeyse boşalmış! Duyduğum kadarıyla teşkilat işlerinin tamamı, İl Başkanı Zihni Çalışkan’ın yardımcılarına kalmış!
*
Ha, bir de, İstanbul’a gitmeyen AK Parti MKYK Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan’a…
*
Konuya ilişkin AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı’yla görüştüm ve İstanbul’da yaptıkları yoğun çalışma ile ilgili bilgi aldım. Şimdi, AK Parti Eskişehir teşkilatının ‘İstanbul seçimleri öncesi Binali Yıldırım’ın kampanyasına destek’ amaçlı yaptığı çalışma ile ilgili konuşan Nabi Avcı’nın ifadelerini hiçbir yorum yapmadan aktarıyorum ve bugünlük MIH sütunlarını kapatıyorum. 
*
Okuyoruz…
*
GENİŞ KATILIMLI TOPLANTILAR
“Emine Hanım, il başkanımız, belediye başkanlarımız ve teşkilat mensuplarımızla beraber, İstanbul’da yaşayan hemşerilerimizle buluşuyoruz. Ev ziyaretleri yapıyoruz mesela. Belediye başkanlarımız, kendi ilçelerinden İstanbul’a yerleşmiş hemşerilerimizle görüşmeler yapıyor. Bunun yanı sıra hemşerilerimizin birliktelik sağladığı derneklere ziyaretler yapıyoruz. Eskişehirli iş insanlarıyla temas kuruyoruz. Tabii, Eskişehirlilerle, geniş katılımlı salon toplantıları da yapıyoruz. 

DİĞER ADAY GİBİ ŞEHRE UZAK DEĞİL
Bu vesileyle hem gurbette olan hemşerilerimizle hasbıhal ediyoruz, şehrimizle ilgili konuşuyoruz, hem de İstanbul seçimi hakkında partimizin düşüncelerini aktarıyoruz. Binali Bey’in aday olması, Eskişehirliler için farklı bir anlam taşıyor. Çünkü Binali Bey, diğer aday gibi Eskişehir’e yabancı bir isim değil. Binali Bey’in dünürlüğünden kaynaklı şehrimize bir yakınlığı var. Sadece bu da değil tabii. Binali Bey, Ulaştırma Bakanlığı ve Başbakanlığı döneminde Eskişehir’e ciddi yatırımları olan bir isim; bu yönden de bir yakınlığı olduğunu söyleyebiliriz. 

YÜKSEK HIZLI TRENİ GETİRDİ
Mesela Yüksek Hızlı Tren… Hemen bayrama geri dönelim. Ne diyoruz? Eskişehir’e yüklü sayıda turist geldi. İşte, Eskişehir’e azımsanamayacak kadar çok turist gelmesinde Yüksek Hızlı Trenin katkısı yadsınabilir mi? Yadsınamaz… İşte, Binali Bey’in Yüksek Hızlı Trenin yapılmasında büyük emeği var. İstanbul adayımızın, Eskişehir’e doğrudan katkıları var, Yüksek Hızlı Tren örneğinde görüleceği gibi. 

YILDIRIM’A SEMPATİ VAR
Eskişehir’in yanı sıra, İstanbul’u da konuşuyoruz… Binali Bey’in, İstanbul’a yaptıklarını anlatıyoruz. Seçilirse İstanbul’a neler kazandıracağını, seçilemezse nelerin hayata geçirilemeyeceğini ifade ediyoruz. Özellikle sivil toplum kuruluşlarına (STK), diğer siyasi partilerden de ziyaretler olmuş. Buradaki STK’lar da Eskişehir’dekiler gibi siyasetle bağlantılı STK’lar değil. Her partiye kapıları açık ve oldukça misafirperver yapıları var. Sağ olsunlar bize de ev sahipliği yaptılar. Ve gördüğüm kadarıyla, İstanbul’da yaşayan Eskişehirlilerde, Binali Bey’e dönük özel bir sempati var. Dediğim gibi, Binali Bey, Eskişehir’e diğer aday gibi uzak bir isim değil. 

ÜLKE GÜNDEMİ DE KONUŞULUYOR
Doğaldır ki, Eskişehir ve İstanbul seçiminin yanı sıra ülke meseleleriyle ilgili de hemşerilerimizin nabzını ölçüyoruz. Hemşerilerimizin, bazı gündem maddeleriyle ilgili soruları oluyor. Biz de yaşanan bir takım sorunların nedenlerini anlatıyoruz. 

MECLİS DIŞINDA İSTANBUL’A YOĞUNLAŞIYORLAR
Bugün ben ve Emine Hanım Ankara’da olacağız. Çünkü mecliste askerlik kanunu görüşülecek. Zaten İstanbul milletvekilleri dışındaki vekillerimizin, meclis çalışmalarına katılmaları gerekiyor. Meclis çalışmalarının olmadığı günlerde, İstanbul’da çalışabilirler. Biz de öyle yapıyoruz. Bu anlamda Eskişehir İl Başkanlığımız da yerinde bir organizasyona imza atıyor. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve teşkilat üyelerimizi kapsayan önemli bir işbölümü yaptı. Bu işbölümü doğrultusunda İstanbul’daki çalışmalarımızı yürütüyoruz.” 
*
NOT: Eskişehirli MHP’liler de, İstanbul’a mitili attı!..
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
İstanbul 18 Haziran 2019 16:41

Hadi ordan, Binali Bey ile aramızda özel bir antipati var.

3 2 Cevap Yaz
Hak mı? 18 Haziran 2019 09:51

Sayın Anbar, 3 Haziran tarihli yazınıza yapmış olduğum Alpu Belediyesi'de işçi çıkartmalar ve yerlerine yüksek maaşla alınan İYİ Parti İlçe Başkanı hakkında bir görüş belirtmeyeli 15 gün oldu. Tarafsızlığınıza güvenmeye devam etmek istiyorum.

3 10 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi