Ahmet Ataç 15 02 2024

Muz Partisi

Cihan Yıldırım yazdı

4 Haziran 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Pazar günü öğleden sonra...
Bilgisayar ekranında iki fotoğraf açık. Eşit büyüklükte yan yana duruyorlar...
Biri AK Parti cephesine, diğeri CHP’lilere ait...
AK Parti’nin ‘fotoğrafı’ Milletvekili Adayı Emine Nur Günay’ın Odunpazarı’ndaki seçim ofisi açılışından...
CHP’nin ‘fotoğrafı’ Doktorlar’daki ofisin açılışından...
AK Parti’nin fotoğrafında ilk göze çarpan şey ‘olmayan’ birlik ve beraberlik havası... Evet, Cumhur İttifak’ını oluşturan MHP ve BBP’den isimler var ama AK Parti tam kadro değil! Manzara karşısında “İktidar Partisi önce kendi içinde ittifak yapmalıymış” dedim.
AK Parti’den önemli eksiklikler var... Aslında sürpriz yok! Liste ‘bu şekilde’ oluşunca herkesin tahmin ettiği şeyin fotoğrafı bu. Gerçi o günlerde “O kadar da uzun boylu değil kardeşim. AK Parti o kadar ölmedi! Muz Partisi mi burası? Herkes keyfine göre hareket edemez. Kişisel meseleler bi saatten sonra kenara bırakılır. Reis duyarsa ne olur? Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama parti için yan yana gelmek zorunda” türü yorumlar yapılmıştı.
Geride kalan on günlük gözlemlerimiz söz konusu yorumların boşa çıktığını gösteriyor.
Öte yandan AK Parti için ‘Dava Partisi’ denir... Partinin her kademesinden “Dava” sözcüğünün değişik kullanımlarını görüsünüz. Dava... Yani bir anlamda ‘kişilerin, hırsların, beklentilerin’ geri plana itilmesi...
Dava... Gerekirse bağrına taş basmaktır...
Dava... Hoşnut olmasan da meseleye sahip çıkmaktır...
Dava, önce kendine sonra kişilere takılmamaktır...
Fotoğrafa bakıyorum yeniden... AK Parti’nin ‘manzarası’ iyi değil... Eksik, sıkıntılı bir fotoğraf... Çekildiği anda sıkıntılı, gelecekte daha sıkıntılı olacağı muhakkak...
Fotoğrafta yok ama siz ‘dikkatli’ bakınca şımarıklığı da görüyorsunuz! Bu fotoğraf şımarık bir fotoğraf. Kapı kapı gezip, eline her mikrofonu aldığında “Bu seçim çok önemli. Dışarıdan şöyle saldırılar var, içeriden böyle tehditler var’ diyen AK Partililer’in söylemini sorgulatan bir fotoğraf...
O kadar saldırı varsa siz niye bir arada değilsiniz? Şimdi değilse ne zaman bir araya geleceksiniz? Aranızda kavga etmek için mi oy istiyorsunuz? Partinin hatta kendi menfaati için bir araya gelemeyenler seçilmesi halinde kent için bir araya gelebilir mi?
Fotoğrafa bakıp seçime kadar konuşmak mümkün ama şimdilik burada keselim.
CHP’nin ‘manzarası’ nasıl?
Herkes bir arada... Belediye başkanları, adaylar, örgüt... Hem de öyle böyle bir arada değil. Kol kola girmişler... Safları iyice sıklaştırmışlar. Namaza duracak gibiler... Mescid-i Aksa’ya yürüyen Filistinliler gibiler... Aralarından suyun bile geçmesine izin vermeyecek gibiler.
Hepsi listeden, isimlerden hoşnut olabilir mi? Elbette mümkün değil ama ‘manzarayı’ kurtarıyorlar. Politikacı gibi davranıyorlar... Gerekirse bir araya geliriz diyorlar...
Bilmeyen biri konuşmalara, coşkuya ve hareketlere baksa ‘listeyi oturup birlikte yazmışlar’ zanneder. CHP’liler her şeye rağmen iyi bir fotoğraf veriyor.
Mutlu bir fotoğraf...
Uyumlu bir fotoğraf...
Bu “Hizmet için hazırız” fotoğrafı...
Hiç ankete, esaslı araştırmalara gerek yok. İki fotoğraf seçimin sonucu açıklıyor.

Muz Partisi

Muz Partisi
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Cemil Kalabak 5 Haziran 2018 16:53

Cumhur için ittifak yaptığını söyleyenler önce Cumhur'a yüzünü dönmeyi bilmeli...kendilerinin karşı oldukları salon bürokrasisi ve beyaz Türkler kısmını şimdi kendi elleriyle hortlattılar kendi içlerinde..bürokratların beceriksizliği bir yanda, bir yanda hiçbir vatandaşın hiçbir sorununa çözüm üretemeyen iktidar olduğu halde muktedir olamayan bir ittifak..durmadan bahaneler üretiyor, kandırıldık, dış güçler, biz gidersek vatan bölünür ( Atatürk öldü vatan elden gitmedi de siz iktidardan gidince mi gidecek ) din diyanet mahvolor ( peygamber öldü de Allah'ın dini sona mı erdi ) bırakın bunları da artık reele bakın reele...ha bir de şu taraftarları iki de bir nankör lafını kullanıyor...Bu millet tüm partilerden de tüm liderlerden de alacaklıdır efendiler...Milleti borçlu kendinizi alacak mı sanıyorsunuz...milletine karşı nankör lafını kullanan bir iktidar mensubu hangi yüzle oy isteyebilir.

0 0 Cevap Yaz
Nebil Köken 4 Haziran 2018 14:47

Sayın Cihan Yıldırım yazısında; " İKTİDAR PARTİSİNİN BIRAKINIZ CUMHUR İTTİFAKINDA, KENDİ İÇİNDE BİLE TAM BİR İTTİFAK KURAMADIĞININ RESMİNİ ÇOK GÜZEL ÇİZMİŞ. Ve durum sadece Eskişehir için değil, Tüm Türkiye için de geçerli..

28 1 Cevap Yaz
mert 4 Haziran 2018 12:12

iyi fotoğrafı 24 haziran akşamı göreceğiz. eskişehir belki kötü olabilir ama yeterki eskişehir. iyi fotoğraf versin

1 1 Cevap Yaz
Nebil Köken

İnşallah herşey İYİ olacak.

23 0
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi