Mutlu ev sahibi

24 Kasım 2016 09:15
A
a
Sütiş Eskişehir
Büyüklerimizin dediği gibi,”Dünyada mekân Ahrette iman gerekli” sözünün ne kadar geçerli olduğunu gördük. İmanın kimde olduğunu kimse bilemez. Bu başka bir konu bizim konumuz mekân. Eskişehirspor ekonomik ömrünü dolduran eski mekânından yeni mekânına taşındı. Eksikleri olsa da Toki daha teslim almamış olsa da daha birçok prosedür yerine getirilmemiş olsa da, Mabedine geçici izinle kavuşmuş oldu.
Eskişehir ve Eskişehirsporlu taraftarlar Pazar günü eski evini müteahhit’e vermiş verine çok iyi pazarlık yaparak aldığı mekânın keyfini süren ev sahibi havasındaydı. Ev sahibi o kadar mutluydu ki bir an önce eve taşınmak istiyordu. Birçok eksiyi olmasına rağmen bir an önce taşınıp eksiklerini içindeyken tamamlarım düşüncesindeydi.  Evin iskânı yoktu ama bu mekân için iskân’a gerek yoktu. Müteahhit çok istekli olmasa da hatırlı dostlar araya girdiler kefil oldular, yapacak bir şey kalmadı, kabul etmek zorunda kaldı. Gerekli izinler alındı, eve taşınma izni çıktı. Ev sahibinin bir tek amacı vardı, evine gelecek kıymetli (rakibini)misafiri iyi ağırlamaktı. Hizmette kusur etmek istemiyordu. Hem misafirini mutlu etmek istiyordu ama kendisinin de çok güçlü olduğunu gösterip amacına ulaşmak istiyordu. Bunda çok ama çok başarılı oldu.  Şimdi sıra bu mekânın eksiklerini bir an önce tamamlayıp iskânını alıp amacı doğrultusunda kollanmak kalıyor.
Anadolu’da çok güzel bir söz vardır “ev yapana yuva kurana Allah’ta yardım eder, kulda yardım eder.” Bizde böyle gördük. Evi yapan belli, yapandan Allah bin kere razı olsun, Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler. Herkes kimin ne kadar emek sarf ettiğini biliyor. Komşularda ev görmesi olarak hizmete katkı sağlamak istiyor bu adettir adettendir. Hiç kimse rahatsızlık duymamalı. Çünkü bu alan ortak kullanım alanı, Elbirliği ile bir şeyler olursa anlam kazanır diye düşünüyorum.
Benim Pazar günü gittiğim bu mekân, bu güne kadar gittiğim birçok mekândan daha güzel daha gösterişli daha ihtişamlı her şeyden önce çok sıcaktı. Bana göre bu stat Dünyanın en güzel  stat’ıydı. Çünkü bu stat bizim bu stat benimdi, “benim olan her şey dünyanın en değerli şeyidir.”Düşüncesinden yola çıkarsak diğer güzel mekânları Allah sahibine bağışlasın, bizimkini de bize bağışlasın. Emeği geçenlere bir kez daha teşekkürler. 
Pazar günü bir tarih yazıldı yeni stat, muhteşem taraftar, Muhteşem ambiyans, kazanmayı rakipten çok isteyen bir takım, üç puandan başka bir çok şeyi beraberinde getiren bir galibiyet oldu. Şimdi daha çok inanan bir takım, daha çok inanan bir şehir, inanan bir basın, daha çok inanan bir taraftar var. Yeter ki içimizdeki birliği sağlayalım. Bozulmayalım.
 24 kasım Rahmetli Sinan ALAĞAÇ’ın 31 ölüm yıldönümü, Perşembe günü saat 11-oo de Zincirlikuyu mezarlığında mezarı başında anılacaktır. Sevenlerin bilgisine…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Orhan ÇALIK 25 Kasım 2016 15:33

Harika yorum yapmışsın ahmetim.Değerlerimize sahip çıkalımki eskişehir sporu ayakta kalsın yaşatalım.gelecek nesillere armağan olsun.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi