Müşterek ses kısılıyor

Televizyon Yayıncıları İşveren Sendikası (TVSEN) tarafından Ankara'da toplanarak yerel televizyonların sorunlarını dile getirdi

17 Aralık 2021 09:54
A
a
Sütiş Eskişehir

Televizyon Yayıncıları İşveren Sendikası (TVSEN) tarafından Ankara'da toplanarak yerel televizyonların sorunlarını dile getirdi. 45 ilin yerel televizyonlarının katıldığı canlı yayınla hükûmete seslenen televizyon yöneticileri, dövizdeki artışa dikkat çekerek pek çok yerel kanalın kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

TV SEN Genel Başkan Vekili olan ve aynı zamanda ES Grup imtiyaz sahibi Özgür Fetih Demirdaş da yaşanan sorunlara dikkat çeken yöneticilerdendi. Demirdaş, "Sorunlarımızın olduğunu, bunun çözülmesi gerektiğini, çözülmezse neler olacağını hem sendikada hem kendi bölgelerimizde en yetkili organlara bildirdik. Gelinen noktada sorunlar çözüldü mü? Maalesef çözülmedi. Maalesef üç tane kanal kapandı. Şu anda Türkiye’de 70 ilde yayın yapıyorken, şu zamanda 35, 36 ilde yayın yapıyor. Her geçen gün bu kapanmalar ekran kararmalar devam edecek. Biz madem milliyiz, yerliyiz biz niye dolar ödüyoruz?" ifadelerinde bulundu.

Ülkemizde Türk Lirası'nın sürekli değer kaybediyor olması pek çok sektörü olumsuz etkiliyor. Ancak yerel televizyon kanallarına basit birer sektör olarak bakbabak lazım. Yerel basın kuruluşları milletin müşterek sesidir ve yerel medyanın – hiç kabahati olmamasına karşın – batma tehlikesiyle karşı karşıya olması kabul edilemez. Basının susması, milletin müşterek sesinin kısılması demektir.

 

Suçlu İsrail

Eskişehir'de dolmuş ve minibüs ücretlerine zam geldi. Yeni yıldan itibaren dolmuş ücretleri 3 buçuk lira değil, 4 buçuk lira olacak. Bu arada taksi fiyatları da zamlardan nasibini aldı. Açılış ücretlerini 5 liradan 5 buçuk liraya yükselten taksi esnafı, kilometre başına 5 buçuk lira değil de 7 lira alacak.

Aslında bu zam çok uzun süredir bekleniyordu. Bir taraftan mazot fiyatları mütemadiyen yükseliyor. Minibüslerin ve otomobillerin yedek parça fiyatları da dolara endeksli olduğu için sürekli artıyor. Ayrıca hayat giderek daha pahalı olduğu için minibüs ve taksi işletmecilerinin evlerine götürmeleri gereken para da artıyor. Dolayısıyla bu zamlardan dolayı lütfen taksi ve minibüs işletmecilerini suçlamayın.

Suçlayacak bir yer arıyorsanız size CeHaPe zihniyetini veya İYİP yönetimini tavsiye ederim. Dış güçler ise en büyük suçlu. Hep o İsrail denilecek ülkenin başının altından çıkıyor bu işler. İsrail ve terörist kebapçılar iş birliği yapıyor ve minibüs ücretlerine gizli gizli zam yapıyor. Mesele bu kadar basit as lında...

 

Büyükerşen sandık istedi

FOX TV ekranlarında İsmail Küçükkaya'nın konuğu olan Yılmaz Büyükerşen önemli açıklamalarda bulundu. Öncelikle Küçükkaya'nın Eskişehir'i öven ve kentimizden hayranlıkla bahseden sözleri, bir Eskişehirli olarak bizleri çok sevindirdi. Hepimiz farkındayız ki Eskişehirli olarak Türkiye'de istisnai bir yere sahibiz. Ülkemizin 80 vilayetinde yaşayanlar, Eskişehir'e gıptayla bakıyor.

İşte bu başarının mimarı olan Yılmaz Büyükerşen belediyecilikten tutun, ekonomik krize, cumhurbaşkanı adayının kim olması gerektiğine kadar pek çok görüş ifade etti.

Döviz kurundaki artışın suçlusunun kendileri olmadığını belirten Büyükerşen, hükûmetin belediyelerin kur artışından kaynaklanan zararlarını ödemesi gerektiğini belirtti. CHP'li 11 Büyükşehir Belediye Başkanını tanıdığını da ifade eden Büyükerşen, bu isimlerin büyük başarılar elde edeceğinden şüphesi olmadığını söyledi. Büyükerşen ayrıca seçim sandığının getirilmesi gerektiğini savunarak, gönlündeki Cumhurbaşkanı adayının – doğal olarak – kendi partisinin genel başkanı olduğunu, ancak seçim vakti geldiğinde Millet İttifakı bileşenlerinin en doğru adayı belirleyeceğinden şüphe duymadığını belirtti.

Yılmaz Büyükerşen'in sözlerine kim ne kadar katılır bilemeyeceğim. Ancak ülkenin giderek gerildiğine ve bu gerginliği bir seçim kararının yumuşatacağı konusunda çok kişinin ortak kanaati olduğuna eminim.

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ercan 17 Aralık 2021 17:36

dolmuşçular köşeyi döndü dünyanın en güzel para kazanan işi

4 2 Cevap Yaz
Vural 17 Aralık 2021 10:30

hayret, sayın Büyükerşen neden sandık istemiş . seçimler ( yerel ) daha 2,5 yıl var

6 7 Cevap Yaz
Erhan

Senin tuzun kuru galiba sence neden erken seçim isteniyor ?

1 7
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi