Müsebbibi kim?

Soner Yüksel yazdı

5 Ekim 2017 09:41
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir bir Başbakan tarafından bu kadar sık ziyaret edilmeye alışık değil. Ancak Salı günü Başbakan Yıldırım’ın Eskişehir’e yaptığı ziyaret ve verdiği mesajlar bu duruma alışmamız gerektiği yönündeydi.
1 ay içinde 2 kez Eskişehir’e geldi Başbakan Yıldırım. İki ziyaretinde de Türkiye’ye ihracat, sanayi ve hedefler konusunda mesajlarını Eskişehir’den verdi.
2 ziyaretinde de Eskişehir’e her zaman ki söylemlerinden daha farklı bir ilgi, övgü ile seslendi ve Eskişehir’i önemsediğinin dolaylı olarak da olsa altını kalınca çizdi.
İlk kez bir Başbakan’ı Eskişehirspor tesislerini ziyaret ederken gördük. Hatta Kris Boyd transferinden bu yana ilk kez Eskişehirspor tesislerine inen bir helikoptere tanık olduk.
İnşallah o sahaya inen sıradan bir Helikopter değil “Talih Kuşu” olur diye iç geçirdik.  
Havacılık, Lokomotif sanayisi konusunda Eskişehir’e ilerleyen dönemlerde daha da ayrıcalıklı, daha da değerli bir gözle bakılacağının ve bununla ilgili alt yapı çalışmalarının Hükümet nezdinde olacağının sinyallerini de aldık.
Peki, Eskişehir’in özellikle 2019 sürecine giderken bu kadar kayda değer sinyaller almasına vesile olanlar kimler? Başbakan neden Türkiye’ye dair özellikle ihracat ve sanayi konusunda mesajlarını altını çizerek Eskişehir’den verdi.
Eskişehirspor tesislerine inen helikopterin rutin ziyaret akışına sürpriz olarak eklenmesine müsebbip olan ne, kim, nasıl?
Nasıl olduğunu bilemem ama kim olduğunu anlamak için Başbakan Binalı Yıldırım ile birlikte aynı helikoptere binen ve birlikte Ankara’ya giden kim ise buna vesile olanda haklı olarak o olmalı diye düşünüyorum. Sizce yanılıyor muyum?
 
Çok Güzel Hareketler Bunlar
Eylül ayı başında Tepebaşı Belediyesi Pişmiş Toprak Sempozyumu yapıyor. Açılışta Kazım Kurt, Kapanış töreninde Büyükerşen var. İkisi de konuşma yapıyor konuk olarak, ikisi de Ahmet Ataç hakkında gurur verici söylemler de bulunuyor ve takdir topluyor.
Geçtiğimiz günlerde ise Odunpazarı Belediyesi Ahşap ve Cam Festivalleri’nin açılış törenini yapıyor. Ahmet Ataç ve Büyükerşen’de orada hazır bulunuyor. İkisi de konuk olarak konuşma yapıyor Kazım Kurt ve Odunpazarı hakkında gurur verici söylemlerde bulunuyor, takdir topluyor.
Uzun zamandır Büyükerşen, Ataç, Kurt bir araya geldiklerinde bile arada soğuk rüzgârlar eseceğinden korkan ve huzursuz olan CHP’liler için son günlerde Sanat’ın bu birleştirici tavrını görmek ve birbirinden değerli bu 3 Belediye Başkanından böyle söylemler duymak son derece rahatlatıcı ve umut verici. Hatta İl Başkan adayının bile bu tabloya bakarak bir ortak uzlaşı adayı olabileceğini düşünenlerin sayısı fazlalaştı. İnşallah bu tablo bozulmaz.
Birçok partilinin söylemine katılıyor ve 2019 hedefinde olan CHP için ihtiyaç duyulan şey’in bu olduğunun altını çiziyoruz. Onların da dediği gibi Eskişehir CHP adına Çok güzel hareketler bunlar.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
hasan gul 5 Ekim 2017 23:15

alinda kacanmi turkiyenin en buyuk kasabasina binali yildirimi ruyanda bile goremezsin.festivalle gun gecirenler devasa sorunlari satip sivisip gitmek yok.bu cenazeyi siz kaldiracaksiniz.eskisehirin onunde takoz oldugunuzu yasayarak herkez anlayacak...

0 0 Cevap Yaz
SORUMSUZ. 5 Ekim 2017 14:46

AK PARTİNİN ESKİŞEHİR B.ŞEHİR ADAYI BAŞBAKAN MIŞ...

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi