Murat Diri: Yılmaz Hoca’nın hakkını kimseye yedirmeyiz!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in artık Eskişehirspor’u da bir Avrupa takımı yapmasının zamanı gelmedi mi?

16 Mayıs 2019 09:15
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehirspor’un, Afyon maçıyla beraber kümede kalması kesinleşince, tribün liderleri, politikacılar ve kulüp başkanlığına aday olmak isteyenlerin, birbirine girdiğini söylemek zorundayım. Kaan Ay’ın gitmesi gerektiğini düşünenler, kalması gerektiğini savunanlar, sadece yönetim revize edilsin diyenler, kulüp politikaya alet edildi görüşünü dillendirenler vesaire… Nihayetinde mevcut Başkan Kaan Ay tartışmaları bitirmek için 23 Mayıs’ta olağan genel kurulun yapılacağını açıklayarak, “aday olmayacağım” dedi. Bununla beraber, kulisler de bir hayli hızlandı. Osman Taş, aday olacağını bir kez daha deklare etti ve ilerleyen günlerde projelerini açıklayacağını söyledi. Taş’ın yanı sıra, adaylığını açıklamasa da, eski Başkan Sinan Özeçoğlu’nun da aday olabileceği öne sürülüyor. Tabii her dönem olduğu gibi, bu dönemde de, Halil Ünal’ın kulübün başına geçebileceği ya da işaret edeceği bir ismi destekleyebileceği konuşuluyor.
*
Tüm bunlarla beraber ciddiye alınması gereken bir öneri sunuldu. Kamuoyu tarafından oldukça mantıklı bulunan bir öneri bu. Şöyle ki: Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir’i Avrupa kenti yaptı, Büyükerşen’in kırsal bölgeleri kalkındırma çalışmaları ise tıkır tıkır işliyor; artık Eskişehirspor’u da bir Avrupa takımı yapmasının zamanı gelmedi mi? Evet, kulağa hoş gelen bir öneri. Bana göre de Yılmaz Büyükerşen, şehrin abisi olarak, Eskişehirspor’un geleceği konusuna kafa yormalı, takıma önderlik etmeli ve arma sevdalılarına umut vermeli.
*
Peki, Eskişehirspor’un bir nevi kurtuluş reçetesi olan ‘Yılmaz Büyükerşen önerisi’ hakkında, tribün liderlerinin görüşü ne olabilir? Bu konuda Nefer Tribün Lideri Murat Diri ile Altes Tribün Lideri Erkan Koca, ES TV ekranlarında yayınlanan Vaziyet programında önemli açıklamalar yaptılar. 
*
Önce, Murat Diri’den başlayalım… Diri’nin görüşleri şöyle: 

ŞEHİRCİLİK BİLİNCİ…
“Yılmaz Hoca’mın Eskişehirspor’a verdiklerini, Eskişehir’e verdiklerini kimse tartışamaz. Bunu tartışmak Eskişehir bilincine aykırıdır. Şehircilik bilincine de aykırıdır bu. Yani biz hem vatanını milletini, hem şehrini seven insanlarız. Bu konuda Yılmaz Hoca’nın hakkını kimseye yedirmeyiz. 

YILMAZ HOCA YOL GÖSTERSİN
Bu süreçte yapılması gereken, Yılmaz Hoca’mızın idealindeki, düşündüklerini hayata geçirmek, tabii ki bizlerin de isteyeceği bir şey olur. Ancak Sayın Yılmaz Büyükerşen Hoca’mızın, bu süreçte artık nasıl bir yol izlenmesi gerekiyorsa, bize yol göstermesi gerekiyor. 

NİYE AVRUPA TAKIMI OLMASIN?
Yılmaz Hoca’nın eğer şirketleşmeyle ilgili düşündükleri, planları, hedefleri varsa, ki doğru da; şeffaflık, kurumsallık açısından… Bunun için de şehrimize kattığı güzelliklerin yanına Eskişehirspor’a da… Sonuçta Eskişehir Avrupa kenti diye hepimiz övünüyoruz. Avrupa şehrinin kulübü de niye Avrupa kulübü olmasın?”
*
Gelelim Erkan Koca’nın ifadelerine… Diyor ki Koca:

ÖNDERLİK YAPMALI
“Yılmaz Hoca’mızın zaten Eskişehirspor’a destekleri vardır ama daha fazla olması ve Eskişehirspor’a önderlik yapması, hocalık yapması gerekmektedir diye düşünüyorum.”
*
Evet… Her iki tribün liderinin ‘Yılmaz Büyükerşen önerisi’ hususundaki görüşlerini okudunuz. Her ikisi de, Büyükerşen’in Eskişehirspor’a katkı sunduğunu ancak artık önderlik yapması gerektiğini savunuyor. Ne diyelim? Yılmaz Büyükerşen takıma önderlik yapar yapmasına da; kafasında hiçbir soru işareti kalmayacak kadar ikna olması lazım. İkna için gereken ne? Büyükerşen’in vazgeçilmezleri olan şeffaflık ve samimiyet. Umuyorum, Büyükerşen ikna edilebilir ve Eskişehirspor’un geleceği için önder olma talebini kabul eder. 

Taraftar Sinan Özeçoğlu’nu istiyor!


Biliyorsunuz… Eskişehirspor kongresinde aday olacağını açıklayan tek isim Osman Taş. Ancak eski başkanlardan Sinan Özeçoğlu’nun da aday olabileceği gündemde. Bu noktada Murat Diri, dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Diri, Sinan Özeçoğlu aday olursa, Osman Taş’ın adaylıktan çekilebileceği sinyalini verdi. İşte, Diri’nin o açıklaması: “Ben Sinan Özeçoğlu’nu seviyorum, kardeşiyim, sürekli de görüşürüm. Başkan olmasını her zaman isterim. Ama şu an Osman Taş’tan başka ortaya çıkan isim var mı? Şu anda yok. Tabii şimdi Sinan Başkan aday olursa, taraftarın yüzde 80’i Sinan Başkan diyecektir. Bir de şu var. Osman Taş, Sinan Özeçoğlu gibi bir isim ortaya çıktıktan sonra, aday olmayacağını kendisi de söyledi zaten.”

Kazım Kurt başköşede!


Murat Diri’ye “son dönemde Yılmaz Büyükerşen, Kazım Kurt ve Ahmet Ataç üçlüsünden hangisi, Eskişehirspor’a en çok desteği verdi” şeklinde bir soru yönelttim. Diri’nin yanıtı net oldu. Şöyle ki: “Ben nasıl Eskişehirsporluysam, Eskişehirsporlu olduğumdan eminsem, Kazım Başkanın da Eskişehirsporlu olduğundan o kadar emin olduğumu söyleyebilirim. Kazım Başkanın üç belediye başkanı içerisinde en çok katkı verdiği konusu, tartışmaya bile kapalıdır bence. Kazım Başkanımızın o konuda… Hani yiğidi öldür, hakkını yeme. Eskişehirspor adı geçince, Kazım Başkanı başköşeye koymak Eskişehirspor taraftarının boynunun borcudur.”

Hep aynı senaryo… 


Eskişehirspor’un geleceği konusunda, takıma gönül vermiş üniversitelilerin de görüşlerinin önemsenmesi gerektiğini düşünenlerdenim. Bu anlamda ÜNİESES Başkanı Fatih Ak’ı da, ES TV’ye konuk olarak altık ve ‘üniversiteliler ne istiyor’ diye sorduk. Ak, kulübü yönetmek isteyenlerden artık somut projeler beklediklerini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı: “Gelen başkanların hepsi, belli bir meblağla geleceklerini söylüyor, şehrin dinamiklerini arkasına alarak geleceklerini söylüyor, ama özellikle son iki üç senedir böyle olmuyor. Hep aynı sıkıntılı süreçten geçiyoruz ve aynı senaryoyu izliyoruz. Bize göre gelecek başkan, projeleriyle gelmelidir. Somut bir şeyler göstermelidir. Şunları yapacağım diyerek taraftarın gönlünü kazanarak gelmelidir. Ve lafta değil, yapılabilecek gerçekçi projelerle ortaya çıkarlarsa daha faydalı olur.”

Gittikçe bölünüyoruz!


Erkan Koca, Eskişehirspor’un son dönemine ilişkin nefis bir tespit yaptı. Bununla da yetinmedi, ‘ortak bir yönetim oluşturalım’ önerisi getirdi. Şunları söyledi Koca: “İsimlerin çok önemi yok ama şöyle bir şey var. Neden birlik olamıyoruz? Üç isim sayıyoruz, dört isim sayıyoruz, belki beş isim sayıyoruz… Birlik olalım, bir tane liste çıkartalım, aralarından bir tane başkan bulalım ve altına yöneticileri koyalım. Yıllardır o’cu, bu’cu, Mesut’çu, Halil’ci, Sinan’cı, Osman’cı, Kaan’cı diye bir sürü şey çıktı. Gittikçe bölünüyoruz. Sadece Mesut’çu ve Halil’ciyken, şimdi çoğalıyoruz yani.

Çapa’ya vefa borcu…

Ve Fuat Çapa… Kamuoyunun genel kanısı, Fuat Çapa’nın başarılı çalışmalara imza attığı yönünde seyrediyor. Bana kalırsa da, -bazı taktiksel hataları hariç- Eskişehirspor için elini değil, gövdesini taşın altını koydu. Saha içinde de vardı, kulübün sıkıştığı noktada saha dışında da takımın menfaatleri için çabaladı. Peki, Murat Diri, Erkan Koca ve Fatih Ak ne düşünüyor? Üç ismin ortak görüşü şu: “Eğer Fuat Hoca olmasaydı, bizler ikinci yarıyı çıkartamazdık. Çapa’nın yeni dönemde de kalmasını isteriz. Yeni yönetimle hiç olmazsa masaya oturmasını isteriz. Eskişehir’in Çapa’ya bir vefa borcu olduğunu düşünüyoruz.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Yaman Çelik 16 Mayıs 2019 14:11

Dün kağan Ay ı gönderen zihniyet yarın iş başına gelir gelmez krallıklarını ilan adecek. Fuat Çapa yı da gönderip sefasını sürecekler Bu gün gibi ortada. Eskişehirspor u o hüsran dolu günlere geri döndüreceklerdir.

0 3 Cevap Yaz
İsmail 16 Mayıs 2019 14:02

Büyükerşen ne yapmış Eses için. Söyleyin biz de bilelim. Acaba bundan sonra destekler mı diye lafi evirip çevirmeye gerek yok . Bundan önce de birşey yapmadi sonra da yapmayacak

7 5 Cevap Yaz
ahmet 16 Mayıs 2019 10:32

Şşşşşşşşşşşşşıııııııııııııııııııııııtttttttttttttt yavaş ol spora siyaset karıştırmayın diyen bunlar değil miydi

8 9 Cevap Yaz
şimdi bu siyaset olmuyor değilmi 16 Mayıs 2019 10:20

HANİ DAHA DÜNE KADAR BİRİLERİ BURHAN SAKALLI VE EKİBİNE ESKİŞEHİR SPORU SİYASET BULAŞTIRMAYIN DİYENLER NERDE,HOCA DESDEKLEYİNCE SİYASET OLUYOR VAH ŞEHİRİM VAH BU NASIL İŞ YA BENİM AKLIM ERMİYOR BİRİLERİ BUNU Bİ ACIKLAYIVERSİNDE BİZDE BİLELİM. AMA SİZ HOCANIN VE KAZIMIN KAYIĞINA BİNDİNİZ GİDİYORSUNUZ.ZAMAN HERŞEYİN İLACI.........

11 8 Cevap Yaz
hahaha 16 Mayıs 2019 09:46

yavaş dön murat diri... tribünler yetişemiyor hızına :D

3 26 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi