Muhtar bile olamaz 

Şiir okuduğu için hapse atılan Erdoğan’ın karşısına çıkan Ekrem İmamoğlu, “Görülen lüzum üzerine” siyasi yasaklı hâle getirildi. Elbette – aklı başında AK Partililer de dâhil – bu kararı savunan kimse yok. Tabii birkaç “Azgın azınlık” AK-Trolü saymıyorum. Şimdi alınan bu kararın siyasete nasıl yansıyacağını anlamak için sosyoloji profesörü filan olmaya gerek yok.

16 Aralık 2022 08:50
A
a
Sütiş Eskişehir
Şiir okuduğu için hapse atılan Erdoğan’ın karşısına çıkan Ekrem İmamoğlu, “Görülen lüzum üzerine” siyasi yasaklı hâle getirildi. Elbette – aklı başında AK Partililer de dâhil – bu kararı savunan kimse yok. Tabii birkaç “Azgın azınlık” AK-Trolü saymıyorum.
Şimdi alınan bu kararın siyasete nasıl yansıyacağını anlamak için sosyoloji profesörü filan olmaya gerek yok. Nasıl ki vaktiyle Sayın Erdoğan’ı yasaklamaya kalkanlar, onun halk desteğini artırdılar, şimdi aynı şekilde Ekrem İmamoğlu’nun desteği de o şekilde artacaktır.
Dolayısıyla – tuhaf bir şekilde – AK Partililer bu karardan dolayı üzgün iken, muhalefette belli bir moral görüyorum.
Ancak AK Partililere iyi haberi vereyim; Ekrem İmamoğlu’nun oyları filan artmayacak. Çünkü ben alınan kararın arkasında durulacağını ve İmamoğlu’nun gerçekten siyasi yasaklı olacağını düşünüyorum. Yani dönemin vesayetçi rejimi nasıl ki “Muhtar bile olamayacak” diye sevinç nağraları atmıştı. İşte şimdi de Ekrem İmamoğlu için aynı şey yaşanıyor. Şu farkla ki, İmamoğlu gerçekten de muhtar bile yapılamayacak. Çünkü 1999’da Türkiye’de demokrasi kusurlu da işlese, güç tek bir kişinin elinde toplanmamıştı. Dolayısıyla da Sayın Erdoğan hakkında verilen “Ahmakça” karardan geri adım atılmıştı. Oysa ki şimdi güç tek bir kişinin elinde.
Peki daha sonra ne olur?
Muhtemelen Millet İttifakı bir başka isimle Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılır. İmamoğlu’dan kaynaklanan mağduriyet algısı da o ismin işine yarar elbette.
Tabii Millet İttifakının sıradaki cumhurbaşkanı adayı da cezaya çarptırılıp, siyasi yasaklı yapılmazsa…
 
İlk giden Hoca oldu
Ekrem İmamoğlu hakkında alınan karardan sonra Türkiye’nin dört bir yanından destek ziyaretleri yapıldı. Bunlardan biri de Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’di. Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’la birlikte, “Gecenin bir yarısı” demeden Saraçhâneye giderek desteklerini belirttiler.
Büyükerşen yaptığı açıklamada, "Zaferin büyüklüğü, mücadelenin zorluğu ile ölçülür. Siyasi baskılarla verilen karar sonrası sevgili kardeşim Ekrem İmamoğlu'na destek için Saraçhane'deydik. Her şeyin güzel olacağı günlerin umuduyla pes etmek yok, mücadeleye devam" dedi.
CHP’nin yanı sıra İYİ Parti teşkilatları da İstanbul’a giderek, Ekrem İmamoğlu’na moral – destek verdiler.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Duman 16 Aralık 2022 13:41

körler sağırlar birbirini ağırlamışlar :)

0 0 Cevap Yaz
Nurullah 16 Aralık 2022 10:07

mağdur edebiyatı tutmaz. gerçek mağdur olmalı

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi