Muharrem İnce adaylığı

Cihan Yıldırım yazdı

5 Mayıs 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce oldu. İnce’nin adaylığının ardından ‘çevremde’ yaşananları paylaşmak istiyorum...

Büyükerşen’in gururu
İnce’nin adaylığı Büyükerşen Cephesi’nde ister istemez bu burukluk yarattı. 2014 seçiminde adaylığı ‘son saniyede’ Ekmeleddin İhsanoğlu’na kaptıran Hoca, bu süreçte de masadaki en güçlü seçeneklerden biriydi. Hoca da belki burukluk yaşamıştır ama benim kastettiğim başkaları... Hoca’nın yakın çevresi, onu sevenler, oy verenler, Eskişehirliler... Büyükerşen’in bu süreçte sadece ‘gurur’ duyduğunu düşünüyorum. Cumhurbaşkanlığı için ismi iki kez üstelik ‘ciddi bir şekilde’ geçti. İnce’nin adaylığı doğal olarak Hoca’yı sevenleri bir miktar üzdü. 

Başka üzülenler de oldu!
Büyükerşen, CHP’nin adayı olsa ve seçimi kazansa Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğu AK Parti’ye geçecekti. AK Parti Büyükşehir Meclisi’nde ezici çoğunluğu elinde bulunduruyor. Hoca gitse sevinecek AK Partililer Hoca kalınca üzülmüştür.

Çelik, İnce’nin listesindeydi

Çelik, İnce’nin listesindeydi
İnce, son dönemde parti içinde muhalefetin adresiydi. Tabanı, kitlesi ve seveni vardı... Eskişehir’de de vardı. Hatta son kurultayda İnce’nin listesinde yer alan Eskişehirli var. Mehmet Ali Çelik, İnce’nin yüksek disiplin kurulu listesindeydi. Çelik, onca varlıklı ve tanınmış isim arasında o listeye girmeyi başarmıştı.

Erdal Şanlı, İnce’ye oy verdi

Erdal Şanlı, İnce’ye oy verdi
CHP’nin Eskişehir’de 12 kurultay delegesi var. Kurultay döneminde dördünün İnce’ye oy verdiği kulislerde konuşulmuştu. Şanlı, Sonhaber’den Ayhan Aydıner’e İnce’ye oy verdiğini belirterek “Ben AK Partili birisine mi oy verdim” demişti.

‘Korsan miting’ hatırlandı

‘Korsan miting’ hatırlandı
İnce, 16 Nisan 2017’deki referandumda yollara düşmüştü. Parti altına otobüs vermiş ve çalışma yapması istenmişti. İnce, Eskişehir’e de geldi... Bu geliş biraz sıkıntılı olmuştu. Dönemin il başkanın bugünün aday adayı Sinan Özkar, kentte miting yapmak isteyen İnce’ye “Merkezde sorunumuz yok. Kırsalda miting yapalım” demişti. İnce, bu teklifi reddetmişti. Devreye Ahmet Ataç girince İnce Ertuğrulgazi’deki pazar yerinde miting yapabilmişti! Özkar o miting için “korsan miting” benzetmesi yapmıştı. Bu benzetme akıllara geldi...

Erman Gölet dönemi başlar mı?

Erman Gölet dönemi başlar mı?
İnce’nin adaylığından ‘olumlu’ yönde etkilenen bir isim de CHP’nin önemli isimlerinden Erman Gölet oldu. Konuyu biraz araştıran Arif Anbar “Muharrem İnce, çalışma ekibine Erman Gölet’i de çağırdı” diye paylaşım yaptı. Bu gelişme CHP’de birkaç kez ertelenen ‘Gölet Dönemi’ başlar mı sorusunu akıllara getirdi.

Tepki gördüler
İnce’nin adaylığı belli olunca sosyal medyadan ‘tepkiler’ geldi. İki tepkinin partililerden tepki gördüğünü gördüm. Eczacı Odası Başkanı da olan Yücel Yenilmez “Muharrem İnce mitingine korsan diye karar yazan il başkanı ve yönetimi var bu şehrin. Sizce utanırlar mı? Hiç sanmıyorum ama göreceğiz” diye paylaşım yaptı. CHP’nin değerli isimlerinden İlker Özokcu da “E nerde kalmıştık, yok ben istemiyordum da halkın teveccühü idi de, partiliysen Cumhuriyet’in ve parlamenter sistemin devamından yanaysan isteyeceksin, adam gibi çıkıp sevgili MUHARREM İNCE gibi isteyeceksin, bu işler ince ince Yasemince’ye benzemez, MUHARREM’ce isteyeceksin, helal olsun sayın İNCE helal” yorumunda bulundu. Her iki isim de partili çevrelerden “eski defterleri karıştırmayın” türü tepkiler gördü.

İnce kontenjanı da eklendi
Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adaylığı Eskişehir listesini etkiler. Genel Merkez kontenjanı, Büyükerşen kontenjanı, Kazım Kurt kontenjanı, Ahmet Ataç kontenjanı diye listeye ‘İnce kontenjanı’ da eklenecek gibi... İnce’nin seçimi kazanması durumunda ise Eskişehir’de çok farklı bir siyasi hayatın başlayacağı kesin.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
reha mutlu 7 Mayıs 2018 00:21

sen ve senin gibiler 48 gün daha avunur.Sonrada istasyon çocuğunun aşkı mavi tren gidene kadardır.Ama siz anlamazsınızki.!

1 24 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi