Ahmet Ataç 15 02 2024

Moral üstünlük muhalefete geçti

Meral Akşener’in cuma günü büyük bir hışımla masadan kalkmasıyla oluşan gergin durum sona erdi. Son olarak “Kazanacak aday” olarak gösterilen Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın da kabineye dâhil edilmesiyle 6’lı masa yeniden bir araya geldi. Şimdi önümüzdeki mayıs seçimlerini merakla bekliyoruz.

8 Mart 2023 09:01
A
a
Sütiş Eskişehir
Meral Akşener’in cuma günü büyük bir hışımla masadan kalkmasıyla oluşan gergin durum sona erdi. Son olarak “Kazanacak aday” olarak gösterilen Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın da kabineye dâhil edilmesiyle 6’lı masa yeniden bir araya geldi.
Şimdi önümüzdeki mayıs seçimlerini merakla bekliyoruz.
Bir zamanlar muhalefettekiler AK Parti’nin içten karışacağını, Abdullah Gül’ün masayı devireceğini, Tayyip Erdoğan’ın karşı bir hamle yapacağını ve iktidarın kendi içinde kavga ederek çözüleceğini umut ederdi. Bugün güçlü olan taraf muhalefet ve AK Partililer muhalefetin kendi içinde kavga edeceği umuduna sarılmış durumda. Demek kaybedenlerin psikolojisi böyle bir şey.
2018’den sonra iktidarın övünebileceği tek bir başarısı olduğunu düşünmüyorum. Ancak bu süre zarfında ülkemiz krizlerden krizlere koştu. Bütün bunların seçmeni muhalefete yaklaştırdığını düşünüyorum. Hele ki son gelişmelerden sonra seçimlerdeki moral üstünlük iyiden iyiye muhalefete dönmüş durumda.
Ancak “Muhalefet göbeğini kaşıya kaşıya seçimi kazanır” diyemeyiz. AK Parti’nin müthiş medya gücünü unutmamak lazım. Belki şaka gibi gelecek ama, Almanya’nın Türkiye üçüncü köprüyü yaptığı için kıskandığına ciddi ciddi inanan az da olsa seçmen var. Ayrıca AK Parti yıllar içinde her mahallede ve her sokakta örgütlendi. Halkın içinde olduklarına bizzat şahidim. Düzgün çalışıyorlar. Elbette bu sağlam teşkilatlarını iktidarın gücüne de borçlular. Ancak muhalefetten daha organize oldukları açık.
Bu arada muhalefeti ve AK Parti’yi bekleyen bazı tehlikeler olduğunu da belirteyim.
Öncelikle hem CHP hem de AK Parti kendi milletvekili sıralarına küçük partilerin isimlerini de koyacak gibi gözüküyor. Cumhur İttifakı tek listeyle seçime gidebilir. AK Parti tabanı homurdansa da, kendi listelerindeki MHP’li veya HÜDA PAR’lı isimlere pek ses çıkartamaz. Ancak CHP’de işler karışabilir. CHP’liler Eskişehir 3’üncü sırada DEVA, Gelecek veya Saadet Partili birisini görürse sıkıntı yaşarlar.
Yine de bu tip sorunlar aşılacaktır. İnşallah seçimler huzur içinde yapılır ve sonuçlar insanımız için hayırlı olur. Tek isteğimiz Türkiye’nin artık huzur bulması…
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi